Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sportsudstyr til effektiv hjemmetræning

Af Annoncør

Selvom Corona-pandemien efterhånden, og heldigvis, er ved at være ovre, er der stadig mange, som holder fast i at træne hjemme fremfor at tage i træningscenter. Og det er der mange gode grunde til. Dem vil vi se nærmere på her. Vi vil også komme med vores bud på hvilket sportsudstyr, der er det bedste til hjemmetræning.

Hvorfor træne hjemme?

En af de væsentligste årsager til at træne hjemme fremfor at tage i fitnesscenter er, at man sparer en masse tid. Der går nemlig mere tid, end du måske lige regner med, med at træne i et fitnesscenter. Det er nemlig ikke kun tiden, som du bruger i fitnesscenteret, du skal medregne. Det er også transport til og fra træningscenteret, omklædning, bad efterfølgende og hvis du er i bil, skal du måske først finde en parkeringsplads. En times træning kan med andre ord sagtens ende med at tage 2 timer eller mere.

Derudover er der selvfølgelig pengene. Det er ikke gratis at træne i et fitnesscenter – tværtimod. Det er mange penge hver måned, som du sparer ved at træne hjemme. Og selvom du måske tænker, at 2-300 kr. om måneden ikke er meget, så løber det altså op, hvis man ser på det på årsbasis.

Vælger du at købe forholdsvis billigt men effektivt træningsudstyr, er udgifterne hertil hurtigt tjent hjem ved at droppe fitnesscenteret. Men hvilket udstyr skal du så købe? Det skal vi sige dig!

Kettlebell til effektiv og funktionel træning

En kettlebell er et træningsredskab, som er forholdsvis billigt og har utrolig mange anvendelsesmuligheder. De kan både bruges som alternativ til håndvægte og til at lave såkaldte ”swings”, hvor man træner både overkrop og underkrop i samme øvelse.

En kettlebell kan bruges til både at træne kondition og styrke i én og samme øvelse. Det meste, som man kan lave med en håndvægt, kan man også lave med en kettlebell. Du bør derfor købe en god kettlebell som noget af det første, når du skal købe sportsudstyr til din hjemmetræning.

En måtte er billig og har mange funktioner

En måtte er noget af det billigste træningsudstyr, du kan købe. Og en træningsmåtte kan faktisk bruges til rigtig mange ting. Du kan lave armbøjninger, mavebøjninger, planke eller bare bruge den til at strække ud på. Du kan også bruge den til yoga, hvis du dyrker det.

Styrk hele kroppen med træningselastikker

Træningselastikker er et andet eksempel på billigt, men effektivt træningsudstyr. Træningselastikker har desuden den fordel, at de næsten ingenting fylder. Du kan hurtigt tage dine elastikker frem, tage en træning og gemme dem væk igen.

Træningselastikker kan både bruges til at træne hele kroppen men kan også bruges til at øge modstanden i andre øvelser.

Husk altid at spænd dine træningselastikker fast til noget, som er tungt og stabilt.

Pull-up bar til den avancerede sportsudøver

Hvis du er en erfaren sportsudøver og er i stand til at løfte dig selv op, bør du helt klart købe en pull-up bar. En pull-up bar er nem at sætte op. Den kræver ikke nødvendigvis, at du skruer den fast eller skal have fat i boremaskinen. Du kan derimod bare sætte den fast ved næsten alle dørkarme, og så er du ellers klar til at lave pull-ups. Hvis du meget avanceret og stærk, kan du evt. tilkøbe et dip-bælte og spænde håndvægte, kettlebells eller andre tunge genstande fast i bæltet, for at få øget modstand.

Ab-wheel til den ultimative mavetræning

Hvis du gerne vil give mavemusklerne en ordentlig omgang, så anbefaler vi, at du investerer i et ab-wheel. Med et ab-wheel kan du træne maven på en helt anden måde, end hvis du laver almindelige mavebøjninger. Og så får du også samtidig aktiveret mange andre muskler i overkroppen, når du bruger det.

Start evt. med at sæt dig på knæene når du bruger dit ab-wheel og træn dig så op derfra. Hvis du er rigtig sej, kan du købe en vægtvest og tage på, når du bruger dit ab-wheel for at få ekstra modstand.

Husk cardio-udstyret

Nu har vi talt rigtig meget om sportsudstyr, som hjælper dig med at træne dine muskler og din styrke. Men du må ikke glemme din kondition. Vi anbefaler derfor, at du også investerer i noget cardio-udstyr. Hvilket cardio-udstyr skal du så vælge? Kort sagt kan man sige, at den bedste cardio, er den, som du får lavet. Køb derfor noget udstyr som du ved, du får brugt. En kondicykel er et godt bud på en forholdsvis billig men effektiv cardio-maskine.

Slut altid af med at strække ud

Det er vigtigt, at du efter hver træning får strækket godt ud – gerne inden træning også. Hvis det ikke er nok med udstrækning på din træningsmåtte, så kan du købe et foam roller. En foam roller kan hjælpe dig med at få gang i blodcirkulationen og med at reducere ømhed i musklerne.

Del artikel

Andre læser også