Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Statsministeren: Vi kan udvide genåbningen af Danmark i første fase

Af Redaktionen

“Det er det tiende pressemøde jeg holder den seneste tid. Når jeg ser på billederne af de ni første, kan jeg godt se den betydelige alvor i mit ansigt. Men nu er der også noget at glæde sig over.”

Sådan indledte statsminister Mette Frederiksen eftermiddagens pressemøde, som blev indkaldt på ganske få timer her tirsdag.

Her kunne Statsministeren berette om, at tallene i Danmark fortsat går den rigtige vej. Antallet af indlægget er faldet, og tallene er bedre end regeringen og sundhedsmyndighederne havde håbet på.

Derfor åbnede Mette Frederiksen også op for, at man laver en udvidet genåbning af det danske samfund allerede her i første fase.

Forhandlinger med øvrige partier

Hidtil har det primært været skoler og dagsinstitutioner som skulle genåbne i første fase. Nu kan der være flere brancher, som får lov til at åbne op.

Hvad det kommer til at indebære skal besluttes i forhandlinger med de øvrige partier i Folketinget, som går i gang tirsdag aften.

“Vi har handlet meget hurtigt. Vi har kunne mindre ned end det vi ser i andre lande. Det betyder også, at vi kan åbne mere op end det vi har i set i andre lande. Resultaterne er positive, og derfor er vi et af de lande, som vi tror på er igennem den første svære halvleg med et godt resultat. Det er godt gået Danmark.

Vi er der hvor vi godt kan begynde at åbne op mere op. Men jeg vil også gerne understrege, at vi kan stå i en situation, hvor vi bliver tvunget til at gå baglæns. Derfor vil vi ikke gå for hurtigt frem, så tilbageslaget ikke bliver for voldsom,” sagde Mette Frederiksen.

Hun fortsatte;

“Vores pejlemærke er, at det skal være sundhedsmæssigt forsvarligt, og at fokus derudover er på samfundsøkonomien og arbejdspladserne.”

Opdateres

Del artikel

Andre læser også