MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

“Sammen for Ukraine”: Oplev støttekoncert på stormskærm ved Flakhaven

Af Stine Kjølby Christensen

Der er krig i Europa, og hele verden holder vejret. På tværs af Danmark bliver der taget initiativ til en lang række af aktiviteter, der støtter krigens ofre.

Nu samler DR og TV 2 danskerne på en aften, hvor der bliver plads til engagement,  indsigt og eftertænksomhed og mulighed for at støtte krigens ofre via et samarbejde med en række større danske nødhjælpsorganisationer, der er aktivt til stede i og omkring Ukraine.

Det hele kulminerer med en kæmpe støttekoncert på lørdag d. 12. marts på Rådhuspladsen. Men koncerten bliver også et samlingspunkt for støtten til Ukraine lige her i Odense.

Den sendes nemlig direkte på en storskærm på Flakhaven i hjertet af byen, hvor man håber, at så mange odenseanere som muligt dukker op for at samles om den forfærdelige krig i Europa.

Her spiller en perlerække af de største danske navne i løbet af koncerten for at få hele Danmark til at stå sammen.

Det er allerede muligt at støtte nu på to forskellige måder. Man kan enten donere 150,- kroner ved at sende en SMS med ‘HJÆLP’ til 1234, eller man kan donere et valgfrit beløb via MobilePay til 40 50 42.

Senere vil det også blive muligt for både privatpersoner og virksomheder at donere større bidrag via hjemmesiden sammenforukraine.dk.

Berører mange danskere

Den endelige liste over nødhjælpsorganisationer, der får del i det indsamlede beløb, offentliggøres senere i denne uge.

“Ukrainerne står i en forfærdelig situation, hvor de akut har brug for hjælp.

Herhjemme er mange dybt berørt af situationen, og vi ser, hvordan danskere rundt i hele landet igangsætter initiativer, som alle har til formål at hjælpe.

Jeg er glad for, at vi i samarbejde med TV 2, nødhjælpsorganisationerne og danskerne nu kan bidrage til at gøre en forskel for dem, der har brug for hjælp,” siger Nikolaj Vitting Hermann, chef for tværgående indhold i  DR.

“Det er i alvorlige situationer som denne, at det er virkelig vigtigt at stå sammen for frihed og fællesskab.

Sammen med DR vil vi gerne give danskerne muligheden for at gøre en forskel. Fx ved at samles om ønsket om fred, eller ved helt konkret at bakke økonomisk op om nødhjælpsorganisationernes akutte arbejde,” siger Dorthe Thirstrup, kanalchef for TV 2.

Fokus på krigens konsekvenser

DR’s og TV 2s samsending 12. marts kommer efter endnu en uge med fuldt fokus på krigen i Ukraine på tværs af kanaler og programmer på både radio og tv.

Lørdag er Natasja Crone og Johannes Langkilde værter for en aften, der byder på portrætter af helt almindelige ukrainere, der er berørt af krigen, og historier om danskere, der med lokale  initiativer er med til at støtte ukrainere på flugt.

I løbet af aftenen vil der også være direkte gennemstilling til DR’s og TV 2s  korrespondenter i og omkring Ukraine.

Til støttekoncerten optræder en perlerække af Danmarks bedste musikere, og så vil danskerne både før, under og efter støttekoncerten kunne donere penge til nødhjælpsorganisationerne.

Storskærm i Aarhus, Odense, Aalborg og Esbjerg

Støttekoncerten bliver samsendt på DR1 og TV 2 lørdag 12. marts fra kl. 19.30 direkte fra Rådhuspladsen i København, hvor der – så længe der er plads – er åbent for alle, der har lyst til at støtte op om initiativet.

Er man ikke i nærheden af København, er der også mulighed for at se med via storskærm i Aarhus, Odense, Aalborg og Esbjerg – eller naturligvis hjemme fra stuerne.

Storskærmen sættes op følgende steder:

  • Aalborg – Pladsen foran Musikkens Hus
  • Aarhus – Parken foran Musikhuset
  • Esbjerg – Torvet
  • Odense – Flakhaven

Del artikel

Andre læser også