Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stor forvirring: Odense Zoo åbner alligevel ikke 1. maj

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Odense ZOO
Foto: Odense ZOO

Mandag kunne vi fortælle den glædelige nyhed om, at det fra 1. maj igen bliver muligt at opleve de vilde dyr i fire af landets største zoologiske haver og dyreparker, når Aalborg Zoo, Givskud Zoo, Odense Zoo og Zoologisk Have i København genåbner.

Beslutningen om igen at byde gæster indenfor var truffet efter, at Rigspolitiets retningslinjer er blevet opdateret.

Men nu har Odense Zoo meldt ud, at de alligevel ikke åbner 1. maj.

“Lad os starte med at slå fast: Vi åbner alligevel ikke 1. maj.

Vi har hele tiden bakket fuldt op om myndighederne i kampen mod covid-19, og vi troede, at vi havde lov at åbne på en forsvarlig måde, hvis vi fulgte Rigspolitiets retningslinjer.

Det troede vi lige indtil i går aftes, hvor to ministre meldte ud i pressen, at det ville være uhensigtsmæssigt, at vi åbner – og så var forvirringen et øjeblik total,” skriver Odense Zoo blandt andet på Facebook.

I går var erhvervsminister Simon Kollerup (S) og justitsminister Nick Hækkerup (S) ude at advare om at åbne de danske zoologiske haver. Det skrev B.T.

“På nuværende tidspunkt er det således sundhedsmyndighedernes vurdering, at det af hensyn til at undgå ukontrolleret smittespredning vil være uhensigtsmæssigt at åbne forlystelsesparker og zoologiske haver, som hidtil har været lukket.

Udmeldinger de seneste dage bærer præg af en forventning om, at forbuddet mod at forsamles flere end 10 personer, som også gælder inde i for eksempel en forlystelsespark, vil blive ophævet efter den 10. maj. Det er imidlertid for tidligt at sige noget om på nuværende tidspunkt,” skriver Simon Kollerup ifølge B.T til Ritzau.

Opbakning til sundhedsmyndighederne

“Vi åbner naturligvis ikke, når sundhedsmyndighederne ikke finder det sikkert. Vi bakker fuldt ud op om deres vurderinger og følger dem til punkt og prikke, som vi hele tiden har gjort.

Havde vi vidst, at sundhedsmyndighederne ikke mente, at det var forsvarligt, havde vi aldrig arbejdet på at åbne. Det gjorde vi alene, fordi vi troede, at vi havde politiets ord for, at det var i orden.

Som de fleste involverede havde vi gerne været hele forvirringen foruden, men sket er nu engang sket.

I stedet kigger vi frem og håber på et godt samarbejde med myndighederne om, hvornår det på et tidspunkt så kan komme på tale, at vi åbner,” slutter Odense Zoo.

Del artikel

Andre læser også