Store navne kommer til Odense: Nyt samarbejde bringer Vi Elsker 80’erne til byen

Skrevet af: Michael Qureshi

Vi kender konceptet Vi Elsker 90’erne.

År efter år fyldes Kongens Have  tusindvis af 90’er fans og de største 90’er navne optræder på scenen.

Men torsdag serveres der en kæmpe nyhed.

For Vi Elsker og en af Danmarks største kulturfestival, H.C. Andersen Festivals er gået sammen, og de bringer sammen Vi Elsker 80’erne til Odense.

Den store koncert kommer til at være i Kongens Have fredag d. 14. august og ligger dermed 8 dage før Vi Elsker 90’erne i Odense.

Spandau Ballet og Back to Back blandt de store navne

Allerede nu er der afsløret kæmpe 80’er navne.

Blandt andet kommer Spandau Ballet-forsangeren Tony Hadley og den danske treenighed af hitmagere, Back to Back, Tøsedrengenes vokale frontduo, Anne Dorte & Maria, og Jørgen Klubien fra Danseorkestret.

Det er bare nogle af de fantastiske 80’er-kunstnere, som fynboerne kan begynde at glæde sig til, når ”Vi Elsker 80’erne” indtager Odense.

Koncerten i Odense er blevet til virkelighed som en del af et tættere samarbejdet mellem koncertarrangøren Vi Elsker og H.C. Andersen Festivals.

Med et fælles ønske om at give flere og bedre koncertarrangementer til kulturfestivalens gæster har Vi Elsker valgt at blive foreningsmedlem i den odenseanske kulturfestival.

“Vores ”Vi Elsker 90’erne”-koncerter er på landkortet i seks danske byer, og alle steder gør vi meget ud af at bidrage til lokalsamfundet.

I Odense har det været helt oplagt at blive en del af H.C. Andersen Festivals, som vi i nogle år har samarbejdet med om ”Vi Elsker 90’erne,” og som i den grad har manifesteret sig som en kulturfestival, fynboerne har taget til sig og som er kendt i hele landet,” siger Riffi Haddaoui, der er direktør i Vi Elsker og glæder sig til at udvide 90’er-konceptet med blandt andet en 80’er-fest i Odense.

“Målet med samarbejdet med H.C. Andersen Festivals er at kunne udvikle og tilbyde endnu flere og endnu bedre koncertoplevelser til festivalens gæster, og derfor er det fantastisk at kunne invitere til ”Vi Elsker 80’erne” allerede næste sommer.”

Udviklet fantastisk samarbejde

Hos festivaldirektøren for en af Danmarks største kulturfestivaler bringer det tættere samarbejde med Vi Elsker også glæde.

“Jeg er meget tilfreds med, at vi er blevet enige om både at fortsætte og udvikle vores samarbejde.

Vi blev bragt sammen i 2018 og har siden udviklet et særdeles velfungerende samarbejde, og derfor glæder jeg mig til, at der med det styrkede samarbejde nu tilbydes endnu flere musikoplevelser under H.C. Andersen Festivals,” siger festivaldirektør Peter Bøgholm og tilføjer:

“Jeg er glad for, at Vi Elsker bliver en del af foreningen bag H.C. Andersen Festivals. For mig er det et stærkt signal om, at de virkelig ønsker en øget lokal forankring og som virksomhed vil fællesskabet.”

Kæmpe 80’er-fest i hjertet af Odense

”Vi Elsker 90’erne” vender naturligvis også tilbage til Odense i 2020, hvor den bliver afholdt lørdag 22. august med navne som Coolio, East 17, 2 Unlimited og Robin S på plakaten.

Og så kan fynboerne altså også se frem til en kæmpe 80’er-fest, der er det nye koncept fra ”Vi Elsker”.

Vi Elsker 80’erne” bliver afholdt i Kongens Have fredag 14. august 2020 og sætter punktum for næste års 80’er-fester, der også besøger Rødovre og Holstebro. På plakaten i Odense står blandt andre Spandau Ballet-forsangeren Tony Hadley, Back to Back, Tøsedrengenes vokale frontduo, Anne Dorte & Maria, og Jørgen Klubien fra Danseorkestret.

“Vi glæder os ekstremt meget til også at holde 80’er-fester med danskerne, og med de foreløbige navne på plakaten har vi allerede præsenteret nogle fantastiske kunstnere fra årtiet med skulderpuder, walkman, Lacoste og benvarmere. Og der kommer snart flere store navne, så jeg er helt sikker på, at vi får en fantastisk 80’er-fest i Odense under H.C. Andersen Festivals,” siger Riffi Haddaoui.

Billetsalget til ”Vi Elsker 80’erne” i Kongens Have begynder onsdag 4. december kl. 12.00 på ticketmaster.dk. Der er Early Bird-pris til de første 1.000, som får deres billet for 429 kr. inkl. gebyr, hvorefter prisen er 629 kr. inkl. gebyr.

Billetter til ”Vi Elsker 90’erne” er allerede i salg – du kan finde billetinfo her 

Vi sejler op ad åen: Odense går sammen om fællessang på vandet

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Hvis der er noget som corona har lært os, så er det da genfinde glæden ved fællessang.

Igennem foråret mødtes danskerne i sangens fællesskab på kryds og tværs af alder, køn og geografi.

Selvom nedlukningen er et overstået kapitel, så er fællessangen det ikke.

Nu går Odense Aafart og Den Fynske Opera nemlig sammen om et nyt, storslået fællessangsprojekt, hvor både Aafartens turbåde, vandcykler og en enestående have på Langelinje kommer i spil fire sommeraftener i august.

I projektet får gæsterne (udover en enestående fællessangsoplevelse) også får en tur på åen, som de aldrig har oplevet det før.

Turen med turbådene går nemlig ikke som normalt til Fruens Bøge, men i stedet lægger de til ved en smuk have på Langelinje, hvorfra sangere og musikere står klar i haven til at give gæsterne en oplevelse udover det sædvanlige.

“Nu hvor vi ikke må samles inde og synge sammen mange mennesker, hvorfor så ikke rykke ud i det fri? Endda helt ud på åen! Her skal vi sammen træde i vandcyklernes pedaler og mærke den rolige vuggen i bådene, alt imens vi synger velkendte, danske favoritter sammen,” skriver de i en pressemeddelse.

Opsang fra operasangere

Men det er ikke kun deltagerne, der skal synge.

Undervejs kan de også læne sig tilbage og nyde et par skønne soloindslag med et hold dygtige operasangere, som synger for dem – det vil være både velkendte og erfarne sangere samt lovende, nye sangere, der netop har afsluttet deres uddannelse på Syddansk Musikkonservatorium.

Men bærende for dette skønne fællessangsprojekt er, at de professionelle sangere for en gangs skyld vil synge SAMMEN med publikum, hvorved fællessangen er i centrum.

”Vi glæder os helt enormt til dette nye samarbejde, og til at give en masse gæster en enestående oplevelse.

Det er en helt ny måde at opleve åen på, og jeg tror, at gæsterne kommer til at knibe en tåre eller to, når de ombord på to turbåde og alle vores vandcykler i fællesskab skal synge sange, som de kender, og som har en betydning for os alle.

Og samtidig er det første gang, at vi inddrager en have på Langelinje. Det bliver helt unikt” fortæller direktør for Odense Aafart, Eva Pasgaard.

Også Kunstnerisk Leder på Den Fynske Opera glæder sig til samarbejdet:

“Fællessang har været en hjælp under nedlukningen, men den skal ikke glemmes, når samfundet åbner igen! J

eg glæder mig til at se Odense samles ude på vandet og synge alt fra Kim Larsen til gamle danske sange – og vi synger sammen med operasangere, der guider os igennem en henrivende aften! Måske vi er heldige, de giver et enkelt nummer eller to?” udtaler Ida Fogh Kiberg.

Alle er velkomne til deltage; store som små, operakendere som nye i genren.

Det bliver uden tvivl en hyggelig, uhøjtidelig og skøn aften i fælleskabets, operaens og vandhundens tegn.

 

Du kan købe billetter her

Nej tak til efterårsvejr: I næste uge rammer vi igen 20 grader

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Kan man få kompensation for manglende sommer?

Sandsynligvis ikke – men sikkert en tanke, som mange tænker, da en stor del af danskernes ferie afholdes i disse uger.

Vi havde ellers været inde i en solrig periode, hvor korte kjoler og opknappede skjorter var et must, hvis man ville undgå et hedeslag.

Den sidste uges tid har himlen set noget anderledes ud. Ikke ligefrem opmuntrende taget i betragtning af, at de fleste i år afvikler ferien i gode, gamle Danmark.

Men inden vi bliver alt for vinterdeprimerede over blæst, skyer og regn – så kan vi foreløbigt genfinde lidt sommerglæde ved at kigge på vejrudsigten i den kommende uge.

I Odense ser det nemlig ud til, at vi endelig får flere solskinstimer end regnbyger.

Rammer 20 grader i Odense

Ugen starter med dagstemperaturer på 22 grader, men dog overskyet det meste af dagen. Dette kompenseres heldigvis fra onsdag, hvor solen endelig kigger frem bag en sky. Denne dag bliver der 18 grader og med let vind på 1 m/s.

Om fredagen ser det ekstra godt ud med fuld sol og hele 23 grader. Lørdag følger trop med sol og 21 grader.

Søndag får vi en solpause med lidt skyer, mens mandag og tirsdag står på sol og hhv. 22 og 19 grader.

Umiddelbart ser det altså ikke ud til, at vi endeligt skal opgive sommeren – endnu.

Du kan selv følge med i vejret lige her

Efter voldsom ulykke i går: Justitsministeren reagerer på vanvidskørsel i Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

En voldsom ulykke i går aftes, med flere biler og adskillige tilskadekomne, har nu fået justitsministeren til orde.

Han udtaler i en pressemeddelelse, at det er “helt uacceptabelt”.

Efter sommerferien vil justitsministeren arbejde mod at skærpe straffen for vanvidskørsel, herunder for kapkørsel.

”Det er en fuldstændig uacceptabel opførsel, som har bragt almindelige borgeres liv i fare. Politiet efterforsker selvfølgelig sagen på fuld tryk, så vanvidsbilisterne hurtigst muligt kan blive stillet til ansvar.” siger Nick Hækkerup.

Fyns Politi meddelte i går, at der var tre køretøjer involveret, syv tilskadekomne og én fastklemt. Flere af de tilskadekomne var helt tilfældige ofre for ulykken.

TV2 oplyser i dag, at der er to indlagt i forbindelse med ulykken.

“Sagen viser, at vi bliver nødt til at stramme kursen markant over for disse mennesker. Regeringen vil snarest efter sommerferien derfor fremsætte et lovforslag, der skærper straffen for kapkørsel, ligesom straffen vil blive skærpet for en række andre forhold.” siger Nick Hækkerup i pressemeddelelsen om hændelsen, der fandt sted i Odense i går.

“Biler brugt til vanvidskørsel skal fremover som hovedregel også beslaglægges på stedet. Og derefter skal bilerne konfiskeres og bortsælges. Uanset ejerforhold.

Og bilistens kørekort skal inddrages med det samme. Vi skal have trygheden tilbage på vejene.”

Regeringen fremlagde tidligere på året et udspil med ni tiltag mod vanvidsbilisme, der netop skal sætte ind mod denne hensynsløse adfærd, der udsætter menneskers liv for fare.

Et af tiltagene handler om kapkørsel, hvor straffen fremover som udgangspunkt skal være 20 dages ubetinget fængsel i førstegangstilfælde.

Tidligere var udgangspunktet alene en bøde. Læs regeringens udspil mod vanvidskørsel her.