SushiMania kommer retur til Odense: Åbner kæmpe butik i centrum

Skrevet af: Michael Qureshi

Odense er i rivende udvikling på madfronten, og det falder derfor godt i tråd med, at Danmarks største sushikæde SushiMania nu satser benhårdt på Odense.

Odenseanerne har allerede snuset lidt til SushiMania-konceptet, eftersom kæden var med fra start, da Arkaden Food Market åbnede dørene sidste år.

Men pladsmangel gjorde, at SushiMania lukkede deres afdeling i Arkaden ned igen.

Nu er de tilbage i Odense, og denne gang med en kæmpe satsning.

SushiMania åbner nu i Jernbanegade 24A i Odense C i en stor butik, der er 19 gange større end den de havde i Arkaden.

De overtager lokalerne fra den nu lukkede Dunkbar.

“Der var simpelthen for lidt plads til vores koncept i Arkaden, og derfor var vi nødt til at lukke ned igen.

Men nu har vi endelig fundet de helt rette lokaler og den perfekte lokation, og vi glæder os til at forkæle Odense med vores koncept,” siger Karam Ayad, partner i SushiMania, til MigogOdense.

I disse lokaler åbner SushiMania snart i Odense

Det bliver SushiMania-kædens butik nummer 22 i landet, og Karam Ayad er glad for, at Odense nu også bliver en del af kæden.

SushiMania har haft et stærkt år, og er blandt andet nomineret til EY Entrepreneur of the year 2018, som er en ret anerkendt pris stiftet af Ernst & Young.

“Vi har haft god succes med konceptet, og vi ved, at mange i Odense glæder sig til, at vi kommer retur i de rigtige lokaler og omgivelser.

Vi har haft utrolig mange, som har tippet os om ledige lejemål i Odense, så tusind tak til dem. Jeg vil faktisk heller ikke afvise, at vi åbner flere steder i Odense nu.

Vi har i hvert fald dialog om flere lokationer,” forklarer Karam Ayad.

Sushi på bæredygtigt fisk

SushiMania har også udviklet en app, hvor man let kan bestille maden på forhånd.

Omkring SushiMania konceptet beskriver kæden sig således;

”SushiMania byder på lækkert sushi lavet på bæredygtigt fisk. Som Danmarks største sushikæde har man et ansvar, og det er vigtigt ikke at gå ned på kvalitet.

Derfor sørger vi som altid for, at al vores fisk og skaldyr er certificeret som bæredygtigt. Som kunde kan du forvente friske fisk og grøntsager samt hjemmelavede toppings, der sammen skaber fantastiske smagsoplevelser.

Vores kokke har mere end 20 års erfaring med sushi og står altid klar til at trylle nye stykker frem til dig. Med vores unikke Pick’n’Mix-koncept har du mulighed for at blande lige præcis de stykker, du måtte ønske.”

SushiMania i Odense ventes at åbne i november.

I disse byer er SushiMania allerede repræsenteret

Randers (2)

Herning (2)

Holstebro

Holbæk

Viby

Aarhus (2)

Silkeborg

Viborg

Glostrup

Slagelse

Nørrebro

Nørresundby

Aalborg (3)

Hjørring

SushiManiaXO – asiatisk gourmetrestaurant i Aalborg

Vinbar lukkede pludseligt: Nu er lokalerne sat til leje

Skrevet af: Redaktionen

Som MigogOdense kunne fortælle for et par uger siden, så lukkede Noé Vinbar ret pludseligt fra den ene dag til anden.

De trak sig samtidig også ud af restaurant-festivalen DinnerDays og lukkede ned for bordbestillinger.

Forklaringen lød fra driftsansvarlige Mads Friis på, at langtidssygdom havde ramt hårdt, og at man var klogere i uge 7 eller 8.

Men nu ser det ud til, at Noé Vinbar endegyldigt lukker i de eksisterende rammer.

Der er plastret stort “Til Leje” skilt på facaden, og i cvr-registret meldes selskabet under tvangsopløsning.

Lokaler i Kongensgade er til leje

Erhvervsejendomsmægleren Colliers bekræfter over for MigogOdense, at de har fået lokalerne i Kongensgade til leje.

Noé Vinbar har ellers været en af byens populære vinbarer, hvor de det seneste år har satset på servering af mad suppleret med god vin og cocktails.

Da Noé Vinbar pludselig lukkede ned for nylig lød forklaringen;

“Lige nu er vinbaren lukket ned for en stund. Vi har været ramt af noget langtidssygdom blandt personalet, og vi arbejder lige nu på at genetablere stedet.

Men det er desværre usikkert, hvad der kommer til at ske. Vi er forhåbentligt klogere omkring uge 7 eller uge 8,” sagde Mads Friis til MigogOdense.

Åbnede i 2016

Det var i 2016, at ejerne Peer og Kim Sjødahl satsede på vinbaren midt i Odense.

Noé Vinbar åbnede primært med fokus på topvine på glas.

Vin og cocktails er stadig til stede, men der er gennem tiden også kommet mere fokus på servering af mad.

Så brunch, frokost og aftenservering har den seneste tid været en del af Noé. Men det er slut nu.

Store minusser på bundlinjen

Dykker man lidt ned i regnskaberne kan man se, at Noé Vinbar ikke ligefrem har været en bragende succes på bundlinjen. I to regnskabsår har den givet et større minus.

I etableringsåret i 2016 var årets resultat på minus 1,6 mio. kr. og seneste regnskab viser et minus på 1,3 mio. på bunden.

Snak om en eventuelt konkurs eller problemer på likviditeten vil man dog ikke spekulere i offentligt.

“Det er slet ikke noget, jeg kan kommentere på,” sagde Mads Friis til MigogOdense forleden.

Klar igen i foråret: Smørrebrødsbuffet på hotel er populært

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: First Hotel Grand.
Foto: First Hotel Grand.

First Hotel Grand i Odense er atter klar til at introducere deres populære smørrebrødsbuffet.

Det kører i foråret 2019 på fire lørdage i hver måned. Det første arrangement starter lørdag d. 23. februar.

På smørrebrødsbuffeten de dygtige kokke på hotellet skabt en ekstraordinær frokostoplevelse, som kombinerer det klassiske smørrebrød med et moderne tvist.

Man kan spise lige så mange, man vil, og trille fra hotellet smilende og mæt.

Smørrebrød på Grand

Både de traditionelle og til de eventyrlystne

På smørrebrødsbuffeten finder du alle de højtbelagte fristelser, traditionelt tilberedt og belagt med omhu.

Til de eventyrlystne har smørrebrødsbuffetens kokke genskabt de klassiske stykker med et moderne tvist, så buffeten imødekommer enhver smag.

Et godt eksempel er den klassiske smørrebrødsvariant med æg og rejer. Hos First Hotel Grand består den her i 2019 af økologiske æg, røgede grønlandske rejer og hjemmerørt mayonnaise.

Men ikke alt er som i gamle dage, for den hjemmerørte mayonnaise er ikke hvid, men derimod næsten skriggrøn.

Hvad: Smørrebrødsbuffet
Hvor: Grand Hotel
Hvornår:
Lørdag d. 23 februar
Lørdag d. 16. marts
Lørdag d. 6. april
Lørdag d. 25. maj

Book bord her

Byggeplaner godkendt: Gammel skole forvandles til boliger

Skrevet af: Redaktionen
Sådan skal de nye boliger se ud
Illustration: Sandal Ejendomme
Sådan skal de nye boliger se ud Illustration: Sandal Ejendomme

På grunden hvor den gamle Fyns Privat Skole ligger, skal der nu bygges 25 nye boliger.

Byrådet i Odense vedtog forleden en lokalplan, hvor nye boliger bygges på hjørnet af Ivar Vinds Vej og Demantsvej i Hjallelse.

Indtil 2016 var der fuld af liv i bygningerne på Fyns Privat Skole, men de seneste år har den stået tom.

Der er stor interesse for at bygge boliger i attraktive område.

“Der er ikke nogen tvivl om, at Dalum er et meget eftertragtet område at bo i i Odense. Rigtigt mange vil gerne bo i vores forstæder og ikke mindst i Dalum.

Derfor lytter vi med interesse, når en privat bygherre ønsker at opføre nye boliger, sagde by- og kulturrådmand, Jane Jegind, ifølge Byens Ejendom.

Bygning skal rives ned

Projektet kræver, at den eksisterende bygning på ejendommen rives ned, så der kan opføres ny bebyggelse.

Det er kvarter primært med villaer, parcelhuse, rækkehuse og enkelte etageboliger. Der ligger flere bevaringsværdige bygninger fra slutningen af 1800-tallet og 1920´erne. Flere af dem er opført i forbindelse med Dalum Fabriksby.

De nye boliger på skolegrunden opføres i 1,5-2,5 etager, og lokalplanen sikrer, at bygningerne danner bygade ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej og trapper ned i højden ind mod eksisterende boliger umiddelbart nord for planområdet.

Ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej kan opføres 2 nye bygninger i 2,5 etager med 8 og 12 lejligheder, og ind mod Zacharisvej kan der opføres 5 rækkehuse 1,5 etage.