Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tæt på Odense: Køb din egen herregård med park og voldgrav

Af Michael Qureshi
Foto: Foto: EDC Kjær & Co. Dalum, Odense SV
Foto: Foto: EDC Kjær & Co. Dalum, Odense SV

Hvem har ikke på et eller andet tidspunkt drømt at bo på en herregård – med alt hvad det indebærer af balsale, luksuriøse stuer og vidstrakte jorde.

Den slags er dog ofte forbeholdt dem med blåt blod i årerne eller med rigtig mange pengesedler i madrassen; for de herskabelige landsteder kommer for det meste til salg for astronomisk høje millionbeløb.

Det skriver boligvisningssiden Boliga.dk.

Men her tæt på Odense koster en vaskeægte historisk herregård faktisk mindre end de helt store huse på Odenses dyreste adresser.

Foto: Foto: EDC Kjær & Co. Dalum, Odense SV

Blandt landets billigste

Boliga har plukket herregården Toftegaard ud blandt de tre billigste herregårde i landet lige nu. Den ligger blot 20 minutters kørsel fra det centrale Odense.

8,55 millioner kroner kan med lidt god vilje købe dig omkring 140 kvadratmeter villa i landets dyreste boligområde Gentofte – eller også kan du købe en herregård lidt udenfor Odense på Fyn.

Toftegaard, som har rødder tilbage til 1500-tallet, er for nyligt kommet til salg. Den 373 kvm store herregård – med tre hektar jord, et voldanlæg og herskabelige stuer – kan blive din for en kvadratmeterpris på knap 30.000 kroner.

Foto: Foto: EDC Kjær & Co. Dalum, Odense SV

Tilhørende park og springvand

Herregården består af en – i denne sammenhæng – nyere hovedbygning fra tiden omkring de slesvigske krige, mens den oprindelige hovedbygning fra renæssancen nu udgør vestfløjen.

Ejendomsmægler EDC Kjær & Co. Dalum, Odense SV står for salget, og de skriver, at især den tilhørende park er noget helt unik på det danske boligmarked.

Omkring hovedhuset folder den skønne park sig ud. De høje, gamle træer giver læ og privatliv, og de fungerer som en smuk kulisse uanset årstid.

Haven er nøjsomt anlagt og byder på mange hyggekroge i form af rosenhaver og lysthuse, en frugtlund samt et bassin med springvand foruden en rest af det gamle voldanlæg, som I finder bag vestfløjen.

Du kan se herregården her

Del artikel

Andre læser også