Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Én af hver, tak!: Vi har testet alle fastelavnsboller i Lagkagehuset

Af Stine Kjølby Christensen

Fastelavn er mit navn, boller vil jeg haaave! Hvis jeg ingen boller får, så laver jeg ballaaade …

Den linje kunne meget vel være vores nytårsforsæt for 2022, for er der noget, vi har set frem til, så er det netop fastelavnsbollesæsonen … og hvad der hører til.

Selvom fastelavn først falder den 28. februar, så lancerede Lagkagehuset allerede årets fastelavnsbollevarianter i går. Og dét skal man ikke sige til os to gange.

Vi var selvfølgelig på pletten i den gode sags tjeneste, så vores læsere ikke behøver at spise sig gennem dem alle for at finde favoritten. Selv tak, siger vi bare!

Der var ikke meget faste over vores besøg i Lagkagehuset, men nu er forarbejdet trods alt gjort, og vi præsenterer hermed en gennemarbejdet anmeldelse af årets otte forskellige udgaver:

Fastelavnsboller med fløde

Når vi hvert år har spurgt jer, hvilke af byens fastelavnsboller, der har vundet jeres sultne hjerte, er disse altid en genganger.

Lagkagehusets fastelavnsboller med fløde er og bliver en vinder, og i år varianten med Rabarber en nyhed. Derudover kan du få:

Mokka og saltkaramel
Vi havde “desværre” ikke glemt denne nyhed fra sidste år, der også dengang fik vores hjerter til at brænde og mundvand til at løbe.

Smagen af kaffe er meget gennemtrængende og intens, hvilken vel også giver ret god mening i og med, at kaffecremen er lavet på Lagkagehusets egen espressoblend af arabica-bønner.

Til gengæld er saltkaramellen sekundær heri, så hvis du ikke er heeeelt tændt på mokkasmagen, så vil vi anbefale dig at prøve én af de andre.

Rabarbar og hvid chokolade
Videre til én af årets nyheder, som vi allerede havde hørt rygter om ude i byen … og vi må sige: De talte sandt.

Fastelavnsbollen med rabarbermousse og hvid chokolade smagte både friskt og syrligt som en sommertrifli – pakket ind i knasende dej og flødeskum.

Denne nye variant var den ene anmelders absolutte favorit, så den kan du trygt kaste din kærlighed på.

Hindbær og Sarah Bernhardt
Hvis du både er til den friske smag af bær, men også er lidt af en chokoladegris, så er fastelavnsbollen med hindbær og Sarah Bernhardt skabt til dig.

Hindbærcremen tilføjer perfekt sødme til Sarahs meget kraftige smag af chokomousse, hvilket gør, at den hverken bliver kvalmende sød eller alt for bitter.

Blåbær og nougat
Mange af Lagkagehusets fastelavnsboller gav os vibes fra fordums tider, og det var også tilfældet med denne variant.

Den lækre smag af blåbær tog os tilbage til et dækket morgenmadsbord i sommersolen, hvor blandt andet blåbær-yoghurt var stillet frem.

Tilføj selv en klat fed nougat, og du har vist sikret dig den perfekt start på dagen.



Creme og vanilje
Den helt klassiske fastelavnsbolle med creme/vanilje skulle eftersigende være Lagkagehusets bestseller – og er man en rigtig vaniljetrold, så forstår vi det også godt.

Til gengæld smagte den nærmest kedeligt i vores munde, når vi lige havde været igennem en regnbue af forskellige smagsnuancer i de forrige.

Men er du bare til de helt simple og plain, så er denne uden tvivl det perfekte valg.

Semla-fastelavnsbolle

Udover de legendariske flødefastelavnsboller, er der i år også kommet en såkaldt Semla på menuen.

I år har Lagkagehuset forsøgt sig med den svenske bolle, der er baseret på den gammeldags fastelavnsbolle med fyld af kardemommecreme, mandelmasse og flødeskum. På toppen ses ristede hasselnødder og (selvfølgelig) guldstøv!

Og vi må sige: We have a winner!

Semla-bollen havde en kompakt dej med chokostykker indvendigt, hvilket fik den til at smage lidt af en (voldsomt) opgraderet scone.

Heja Sverige!

Gammeldags fastelavnsboller

Gider du ikke noget bulls***, når det kommer til fastelavnsboller – og synes du måske, at det er direkte blasfemisk at fylde dem med karamelliseret flødeskum og guldstøv, så er der også noget for dig.

De helt klassiske og simple fastelavnsboller, som bedstemor ville have lavet dem, er nemlig også retur. Disse bages på bløddej og er med creme og chokolade indvendigt.

Wienerbrødsfastelavnsboller

Hvis du skulle få lyst til fastelavnsboller uden flødeskum, så prøv de heeeelt almindelige fastelavnsboller, som du kan få med et udvalg af smage alt efter, hvor i landet du befinder dig.

Del artikel

Andre læser også