MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Mangler de sidste detaljer: Falck vil åbne lyntestcenter i Odense

Af Michael Qureshi

I fredags meldte sundhedsmyndighederne ud, at der er indgået en aftale med en privat leverandør om at udføre Coronatest.

Falck har fået opgaven, og i modsætning til myndighedernes egne testcentre så får man her lynhurtigt svar inden for en time.

Der skal være max 1 times kørsel fra ethvert givet sted i landet til et corona lyntest center.

Det er Falck’s ambition og det første nye center åbner i dag i Stadionhallen i Holbæk med kapacitet til at udføre omkring 1000 test om dagen. Allerede i morgen åbner Falck centre i Køge og Nykøbing Falster og de kommende dage åbner yderligere 23 centre over hele landet.

Mangler de endelige lokale aftaler

Odense er endnu ikke blandt de nye centre, og faktisk er der endnu ikke etableret nogen på hele Fyn. Men det varer ikke lang tid, før det falder på plads.

Sådan lyder meldingen fra Falck.

“Falck planlægger at åbne testcentre i Ryslinge, Odense, Årup, Hedensted, Bredsten, Billund, Vejen og Esbjerg, men de lokale aftaler er ikke endeligt på plads endnu.”

Det er planen, at Falck skal afhjælpe myndighederne, som har problemer med at følge med den øget efterspørgsel på test i hele landet.

Mandag formiddag var der mere end en times kø alene til at komme ind på selve coronaprøver.dk, og flere steder i landet må man vente helt ind i næste uge for at få en testtid.

Statens Serum Institut melder, at blandt andet i Odense har man svært ved at følge med, og nogle må vente til efter jul med at få en testtid.

Del artikel

Andre læser også