MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

3 store erhvervseventyr fra Odense

Af Redaktionen

Der er sket meget i Odense, siden H.C. Andersen blev født i Odense i 1805, og siden gjorde byen verdenskendt for sine eventyr. I dag er det ikke blot eventyr som ”Fyrtøjet” og ”Prinsessen på ærten”, at Odense er kendt for. Nu om stunder er der en helt anden type eventyr, der også udspiller sig – de odenseanske erhvervseventyr.

Odense er kendt for at byde på flere store erhvervseventyr, og her kaster vi et blik på tre af de mest interessante.

Thornico

Det er langt fra alle, der kender til selskabet Thornico. Anderledes bekendt lyder navnet Christian Stadil måske. Direktøren fra Hummel, der blandt andet er kendt fra Løvens Hule på tv, hvor han optrådte som investor gennem flere sæsoner. Og Thornico er netop det familieejede konglomerat, som Stadil-familien står bag.

Thornico holder til på Havnegade 36, og herfra kan Stadil ikke blot skue udover havnen, men også et pragtfuldt erhvervseventyr, der i dag tæller mere end 150 virksomheder; lige fra sportsmærket Hummel, som er kendt af de fleste, til en lang række selskaber indenfor så forskellige brancher som fødevarer, pakkeri, ejendomme og mange andre brancher. Familien Stadil var i 2019 nr. 31 på listen over landets rigeste, hvilket blot understreger Thornicos succes.

Universal Robots

I Odense ligger også et af fremtidens selskaber – især, hvis du har en tiltro til, at robotter kommer til at fylde mere og mere på arbejdspladserne fremover. Det tror man på hos Universal Robots, der har gjort det til deres metier at udvikle og producere robotter til produktionsvirksomheder verden over. Særligt kendte er Universal Robots for deres cobots, der er robotter udviklet til at indgå i produktionen i samarbejde med mennesker.

Odense er over de senere år blevet Danmarks hovedstad for robotteknologi, og potentialet er da heller ikke til at tage fejl af. Det kom blandt andet til udtryk i 2015, hvor den amerikanske børsgigant Teradyne købte Universal Robots for flere hundrede millioner dollars. Universal brager stadig derudad på fynsk grund, og må derfor også betegnes som et vaskeægte erhvervseventyr fra Odense.

3C Groups

Endnu et selskabsnavn, som du måske umiddelbart ikke nikker genkendende til. 3C Groups dækker imidlertid over selskaber som L’Easy og D:E:R; har ejerandele i Inspiration og Imerco og har tidligere stået bag Wupti.com. Hvem husker ikke Peter fra L’Easy?

Det er dog ikke Peter, men derimod erhvervsmanden Niels Thorborg, der står bag 3C Groups. Niels Thorborg er med en formue på cirka 10 milliarder i dag blandt de allerrigeste i Danmark, og da 3C Groups holder til på Østre Stationsvej i Odense, er det noget nær umuligt at komme uden om 3C Groups, når de største erhvervseventyr i Odense skal opremses.

Og Niels Thorborg selv? Han bor selvfølgelig på Langelinie i Hunderupkvarteret midt i Odense.

Del artikel

Andre læser også