Åbnede sidste år: Populær delikatessebutik er nu sat til salg

Skrevet af: Simone Vestergaard

Den populære delikatesseforretning La Petite – Vin & Gastro i Odense er sat til salg.

Det bekræfter La Petite nu på deres egen Facebook.

La Petite åbnede i august 2017, og har siden hen haft stor succes med deres koncept, der blandt andet har budt på kaviarsmagning og tapasarrangementer.

Derfor kommer det også som en overraskelse, at butikken nu søger nye ejere. Ifølge saxis.dk som formidler salget af butikken sælges delikatessebutikken grundet sygdom.

Lukker ikke butikken ned

Søndag meldte parret bag La Petite – Vin & Gastro følgende ud på Facebook;

“Vi lukker og slukker ikke. Butikken bliver ved med at udvikle sig indtil rette køber kommer. Kom ned og snak med os og lad os finde en løsning. Vi er åbne for mange muligheder.

Det er ikke muligt at lave varmt køkken da det er en kælderbutik med lavt til loftet. Vi havde sidste år koldt køkken.”

Med til opslaget var et link ind til Saxis, hvor man kan se yderligere detaljer om overtagelse af butikken. Det kan du se her

Var også et spisested i starten

Tina og Dean Veggerby-Overgaard startede La Petite som en kombination af et delikatesse mekka samt spisested. Men sidenhen er spisestedet lukket ned, og nu fremstår La Petite kun som delikatesseforretning.

Parret har dog i løbet af mandagen set sig nødsaget til at understrege, at der ikke er tale om en lukning.

Butikken sælges kun, hvis rette køber kommer forbi:

”Kære alle venner og kunder. Efter vores opslag igår, vil jeg bare gøre det helt tydeligt. Vi hverken lukker eller slukker. Butikken satte vi til salg allerede i oktober sidste år, men vi har på intet tidspunkt gået ned på kvalitet og kommer heller ikke til det.

Og vi lukker heller ikke, hvis rette køber ikke kommer. Vi forsætter som altid og prøver at forbedre os. Som I ved har vi lavet ændringer fra sidste år mht. restaurant delen.

Så træk vejret.. pt. løber vi ingen steder. Det er der simpelthen for varmt til.”

Det er også stadig muligt at booke en hyggelig aften i butikken, hvis selskabet består af otte personer eller derover. Her serveres der dog kun kolde retter.

Butikken kører også stadig med forskellige egne arrangementer.

Næste arrangement er d. 14-15. september. Læs mere om dem her.

Bliv inspireret til lækker mad: Claus Meyer holder foredrag i Odense

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
PR foto: Tikko
PR foto: Tikko

Hvis man siger dansk madkultur, må man også sige Claus Meyer.

Den gastronomiske iværksætter har i mere end 30 år sat sit præg på den danske madkultur, bl.a. som vært på mere end 300 programmer på DR1 og som forfatter af 30 koge- og bagebøger.

Han er endvidere partner i den danske Michelin-restaurant Noma samt medejer af to andre Michelin-restauranter i New York.

Nu rejser han rundt i Danmark for at dele ud af sine erfaringer indenfor mad såvel som formålsorienteret virksomhed, og torsdag den 30. april fra kl. 19.00 til 21.00 kommer han til Magasinet i Odense.

Meyer vil i løbet af aftenen tale om sin lange karriere og også komme med konkrete idéer til, hvordan du med en minimal investering af tid og kroner, kan få et vidunderligt madliv, som fremmer din og planetens sundhed.

Fra Lolland til Frankrig

Det har bestemt ikke ligget i kortene, at Claus Meyer skulle blive så toneangivende indenfor den danske madscene, som han er blevet.

Som 18-årig forlod han, hvad han selv kalder et ”kulinarisk mørke” på Lolland for at tage til Frankrig.

Her mødte han et konditorægtepar i Gascogne, som åbnede hans øjne for mulighederne i maden, og siden da har han rejst rundt i hele verden for at realisere uforløste potentialer.

I 2010 stiftede Meyer fonden Melting Pot, som har til formål at forbedre livet og fremtidsmulighederne for udsatte mennesker med velsmag som våben.

Du kan købe billetter fra 299 kr hos Tikko.

Hvad: Claus Meyer foredrag – om at følge sit potentiale

Hvor: Magasinet, 5000 Odense C

Hvornår: 30. april, kl. 19.00-21.00

Mærkedagen skal fejres: Nyd en gratis Irish Coffee i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: PR
Foto: PR

Der er efterhånden en mærkedag for alverdens ting, og det gælder selvfølgelig også den populære drik Irish Coffee.

National Irish Coffee Day finder sted hvert år den 25. januar, og den dag kan du fejre lige her i Odense med din kaffeglade ven, for du kan nyde en gratis Irish Coffee mellem kl. 20.00 og 21.00 i Storms Pakhus.

I anledning af mærkedagen uddeles der gratis Irish Coffee til de første 100 personer, der kommer forbi Vakse Viggo mellem kl. 20.00 – 21.00

Historien om Irish Coffee

Den populære Irish Coffee, der oprindeligt blev serveret med den irske whiskey Tullamore D.E.W., stammer helt tilbage fra vinteren 1943/44.

Et fly måtte lande på vandet ved Foynes Lufthavn i Irland, og passagererne blev sejlet i små, åbne joller til lufthavnen, hvortil de ankom gennemkolde og forfrosne.

For at de hurtigt kunne få varmen og noget at styrke sig på, fik de serveret kaffe tilsat irsk whiskey.

En af passagerne takkede kokken for den vidunderlige kaffe og spurgte, om han brugte brasiliansk kaffe, men kokken svarede: “Nej, det er irsk kaffe!”

Irish Coffee blev den traditionelle velkomstdrink i lufthavnen, og da en journalist fortalte sin ven, ejeren af Buena Vista Cafe i San Fransisco, om den varme drik, skabte de den opskrift, vi kender i dag – med Tullamore D.E.W. whiskey, kaffe, sukker og letpisket fløde.

Den første levering af Tullamore D.E.W. whiskey til Buena Vista Cafe i San Francisco.

På Buena Vista Cafe serverer man stadig op til 2.000 Irish Coffees om dagen. Og de serverer den stadig med Tullamore D.E.W. – den originale whiskey til Irish Coffee.

Gældende betingelser

Der serveres én Irish Coffee per person i tidsrummet 15.00-16.00 d. 25. januar 2020.

Der er et begrænset antal, så der udskænkes efter først-til-mølle-princippet.

Hvad: Gratis Irish Coffee
Hvor: Vakse Viggo’s i Storms Pakhus
Hvornår: Kl. 20.00-21.00 d. 25. januar 2020

The Food Stall udvider: Åbner nyt sted i Odense

Skrevet af: Redaktionen
Arkivfoto
Arkivfoto

The Food Stall er blandt de mest populære steder i Odense, når det gælder frisksmurte sandwich og en stor bland selv salatbar.

De er allerede godt repræsenteret i Odense C i Magasin og i Odense Banegård Center. Nu har de så udvidet med endnu et sted.

Det er dog ikke helt en tro kopi af de to steder, de har inde i centrum.

Forleden åbnede The Food Stall nemlig en butik udelukkende med lækker frisk salatbar i Rosengårdcentret.

40 varianter af frisk salat

Man kan blande sin salat i ta’ selv baren, som er propfyldt med 40 varianter af frisk salat, økologiske grøntsager og rigelige mængder sprøde toppings og dressinger.

The Food Stall oplyser desuden, at man sparer 50 % en time før lukketid for at minimere madspild.

Her kan du få frisksmurte sandwich og blande din egen salat i deres store, lækre salatbar.

Salatbaren er åbnet i hjertet af Rosengårdcentret på Storetorv.