Åbnede sidste år: Populær delikatessebutik er nu sat til salg

Skrevet af: Simone Vestergaard

Den populære delikatesseforretning La Petite – Vin & Gastro i Odense er sat til salg.

Det bekræfter La Petite nu på deres egen Facebook.

La Petite åbnede i august 2017, og har siden hen haft stor succes med deres koncept, der blandt andet har budt på kaviarsmagning og tapasarrangementer.

Derfor kommer det også som en overraskelse, at butikken nu søger nye ejere. Ifølge saxis.dk som formidler salget af butikken sælges delikatessebutikken grundet sygdom.

Lukker ikke butikken ned

Søndag meldte parret bag La Petite – Vin & Gastro følgende ud på Facebook;

“Vi lukker og slukker ikke. Butikken bliver ved med at udvikle sig indtil rette køber kommer. Kom ned og snak med os og lad os finde en løsning. Vi er åbne for mange muligheder.

Det er ikke muligt at lave varmt køkken da det er en kælderbutik med lavt til loftet. Vi havde sidste år koldt køkken.”

Med til opslaget var et link ind til Saxis, hvor man kan se yderligere detaljer om overtagelse af butikken. Det kan du se her

Var også et spisested i starten

Tina og Dean Veggerby-Overgaard startede La Petite som en kombination af et delikatesse mekka samt spisested. Men sidenhen er spisestedet lukket ned, og nu fremstår La Petite kun som delikatesseforretning.

Parret har dog i løbet af mandagen set sig nødsaget til at understrege, at der ikke er tale om en lukning.

Butikken sælges kun, hvis rette køber kommer forbi:

”Kære alle venner og kunder. Efter vores opslag igår, vil jeg bare gøre det helt tydeligt. Vi hverken lukker eller slukker. Butikken satte vi til salg allerede i oktober sidste år, men vi har på intet tidspunkt gået ned på kvalitet og kommer heller ikke til det.

Og vi lukker heller ikke, hvis rette køber ikke kommer. Vi forsætter som altid og prøver at forbedre os. Som I ved har vi lavet ændringer fra sidste år mht. restaurant delen.

Så træk vejret.. pt. løber vi ingen steder. Det er der simpelthen for varmt til.”

Det er også stadig muligt at booke en hyggelig aften i butikken, hvis selskabet består af otte personer eller derover. Her serveres der dog kun kolde retter.

Butikken kører også stadig med forskellige egne arrangementer.

Næste arrangement er d. 14-15. september. Læs mere om dem her.

Lækker sommermad lige til døren: Smageriet leverer for kun 49 kr.

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen

Hold hyggelige og velsmagende sommeraftener i godt selskab, og lad Smageriet forkæle jeres smagsløg.

Uanset om du ønsker en skøn grillaften, en delebuffet for hele familien eller en lækker sommertallerken, som du kan tage med på farten, så er Smageriet klar til at hjælpe – og du kan bestille helt ned til fire kuverter.

Der er tre forskellige menuer at vælge imellem, og lige nu kan du få levering for blot 49 kr. i hele august måned med spisetid mellem kl. 16.30-21 i her i Odense, eller hvis du kender nogen i København eller Århus.

Delebuffet til særlige anledninger – kun 149 kr./kuv.

Forkæl dig selv og dem du holder af med en skøn menu til middagsbordet.

Smageriet har dog taget sig af besværet, så alt I skal gøre er at hygge jer sammen med en dejlig middag for hele familien.

Uanset om anledningen er barnedåb, fødselsdag eller bare en hyggelig aften i venners lag, så indbyder Smageriets Familie-forkælelses-menu til ægte forkælelse for smagsløgene.

Glæd dig til bl.a. kyllingespyd med sweet chili, tomatsalat med mozzarella, mini tærte med chorizo og chokoladebrownie med vaniljecreme.

Du får i alt 9 retter til kun 149 kr. (ex. miljøtillæg og lev.)
Smageriet har lavet det meste, så du blot skal varme og anrette.

Foto PR

Grillaften i godt selskab

Klar til grill i haven?

Med Smageriets Surf ´n Turf – grillmenu er det ingen årsag, og du kan bruge tiden sammen med dine gæster.
Du får en lækker menu klar til grillen med hele syv forskellige dele for kun 230 kr.

Menuen er sammensat som ægte Surf ´n Turf med både oksekød & skaldyr i én servering.

Dertil skønne, små kartoffelpakker og sommerkål med brunet smør – lige til at smide på grillen en dejlig sommeraften.

Du kan også glæde dig til en skøn salat, grydebrød bagt med majs samt hjemmelavet, pisket hvidløgssmør og hummermayo.

Foto PR

Picnic i det grønne

Saml familie, venner eller kollegaer til en hyggelig sommerfrokost eller sommerfest med den skønneste mad.

Smageriet har kreeret en sommertallerken med de bedste sommerretter bestående af både fisk, beef, salat, ost og noget sødt.

Du kan glæde dig til en platte med syv kolde retter i engangsservice og dertil 2 kuvertbrød med smør – perfekt til en picnic eller til at tage med ud i sommerlandet.

Platten byder både på lufttørret serano-skinke med aioli og oliven, koldrøget laks med rygeostcreme og rugbrødschips, vesterhavsost med syltede valnødder og meget mere.

Foto PR

Alle sommermenuerne leveres ud kold i engangsservice, og kræver blot en lille håndtering.

Du kan som altid tilpasse eller annullere din bestilling hos Smageriet ganske gratis – helt frem til 8 dage før levering.

Hvad: Sommermenuer fra Smageriet med levering for kun 49 kr.
Hvor meget: Fra 149 kr. pr. kuvert ex. miljøtillæg og levering. Min. 4 kuverter.
Tilbuddet gælder i postnumrene 5000-5330, 5462, 5471, 5474, 5491, 5492, 5550, 5560, 5750 og 5792 i og omkring Odense.
Hvordan: Læs meget mere og bestil her

Rider med på bølgen: Nu kan du snart prøve Gin-Yoga i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Det har været nogle stressfyldte måneder for mange af os med corona-truslen hængende over hovedet.

Trænger du til at slappe gevaldigt af og få lidt mere zen i hverdagslivet, har vi fundet det perfekte arrangement.

Storms Pakhus danner rammen om Gin-Yoga, og som navnet antyder er der masser af gin involveret. Det finder sted lørdag d. 22. august fra klokken 16.00, og virker til at være at være en perfekt optakt til en god lørdag aften.

Yoga-instruktør Johanne Juhl tager holdet igennem både anderledes og klassiske yoga poses, der er justeret, så man får tid til at nyde strækket mens, man liiiige snupper en tår.

Storms Pakhus oplyser, at der vil være yogamåtter, men hvis du har din egen, opfordrer de dig til at medbringe den.

Både for nybegyndere og trænede

Det er fuldstændig ligegyldigt, om du har prøvet yoga før eller er totalt ekspert i alle øvelserne.

Johanne er uddannet yogainstruktør siden april 2019 med fokus på vinyasa, yin og restorativ yoga.

For hende er det vigtigt, at yoga ikke betragtes som en lukket klub, men et dynamisk, kreativt og sjovt fristed, hvor man kan være sig selv og hvor der er plads til både at grine, udforske – eller blot at være stille.

En billet der inkluderer to G&T samt 45 minutters yoga koster 99 kr.

Hvad: Gin-Yoga
Hvor: Storms Pakhus
Hvornår: Lørdag d. 22. august kl. 16.00
Køb billetter her

Solgte over 12 mio. i Danmark sidste år: IKEA lancerer helt nye slags kødboller

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

Hver dag lægger mange danskere vejen forbi IKEAs restauranter, hvor de ikoniske IKEA kødboller kan nydes.

Nu får kunderne mulighed for at vælge en plantebaseret bolle, der har samme smag og tekstur som den klassiske kødbolle, men blot fire pct. af miljøpåvirkningen.

Den kan naturligvis også smages i IKEA varehuset i Odense fra i morgen.

Den plantebaserede bolle er endnu et skridt på vejen for IKEA i bestræbelserne på at blive en klimapositiv forretning i 2030.

Det skriver IKEA i en pressemeddelelse.

Den nye plantebaserede bolle er fremstillet af ærteprotein, havregryn, kartofler, æbler og løg, og dens klimaaftryk er blot fire pct. af den traditionelle kødbolles.

I modsætning til det nuværende alternativ – den veganske ’grøntsagsbolle’ – er den nye plantebaserede bolle udviklet til de kunder, der har en forkærlighed for smagen af kød, fortæller Country Sustainability Manager i IKEA Monica Keaney.

“Den plantebaserede bolle er vores nyfortolkning af kødbollen.

Vi ved, at rigtig mange kunder er glade for kødbollen, og derfor tilbyder vi dem nu et alternativ, som har samme lækre smag og tekstur, men som bare er mere miljøvenlig.

Vi sælger flere millioner kødboller hvert år, så vores håb er, at flere fremover vil tilvælge den plantebaserede kødbolle eller andre af vores bæredygtige alternativer.

Vi ser et stort potentiale i den plantebaserede bolle og håber, at vi med et lille initiativ som dette kan gøre en stor forskel,” siger Monica Keaney.

Det er en populær ret, som IKEA nu lancerer i en ny udgave. I sidste regnskabsår solgte IKEA Danmark i alt 12.400.000 kødboller til sultne kunder i landets fem varehuse.

Det grønne menukort vokser

Hos IKEA har man over en længere periode fokuseret på at tilføje grønne retter på menuen hos restauranterne i IKEAs varehuse.

De sidste par år har man bl.a. lanceret en plantebaseret softice og en vegetar hotdog. Ifølge Monica Keaney er den nye plantebaserede bolle et skridt på vejen mod målet om at blive en klimapositiv virksomhed i 2030.

“Vi er på en grøn rejse, hvor vi hele tiden afdækker områder, hvor vi kan øge vores fokus på bæredygtighed.

Vi har allerede indført en række grønne alternativer i vores restauranter, og nu tilføjer vi altså endnu en til menuen, når den plantebaserede bolle bliver langet over disken.

Vi forventer, at 10-15 pct. af salget i restauranterne vil komme fra de grønne alternativer fremover,” siger Monica Keaney.

De plantebaserede boller kan nydes i IKEAs restauranter i bl.a. Odense fra i morgen d. 5. august, og kan også købes på frost i IKEAs svenske madmarked.

Ligesom til de traditionelle kødboller serveres den plantebaserede version med kartoffelmos, flødesauce og tyttebærsyltetøj.