Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bæredygtige tiltag i Odense

Af Annoncør

Som der kommer mere og mere fokus på bæredygtighed i vores hverdag, kommer der efterhånden også en lang række forskellige bæredygtige tiltag og virksomheder. Ikke nok med, at vi nu skal vænne os til at tage et net med ud, hver gang vi skal handle ind eller shoppe, hvis vi gerne vil undgå at betale minimum 4 kroner for en plastikpose, men vi begynder også langsomt at blive mindet om, at der altså finder mange bæredygtige alternativer til ethvert aspekt af vores hverdag. Bulk-butikker, klimavenlige tøjbutikker og endda bæredygtigt legetøj er efterhånden ved at blive kutyme, og der er efterhånden få argumenter mod at vælge den mere bæredygtige sti. Vi har her samlet tre mere bæredygtige alternativer til tøj, legetøj og dagligvareindkøb i Odense, som kan hjælpe dig mod et mere bæredygtigt liv.

Le Pirol

Hvis du ønsker at skifte dine billige sweatere ud med noget i rigtig god kvalitet, er Le Pirol det helt rigtige valg. Le Pirol fokuserer på økologiske materialer, lokal produktion og tidløst design, der nemt kan passe ind i ethvert tøjskab. Tøjmærket har et stort udvalg af sweatere i alverdens farver, alle i skønne materialer som økologisk bomuld og uld. Mærket sælger dog også huer, tørklæder og tæpper. Nærmest alt, hvad der kan laves i skønne kvalitetsstoffer, kan du finde fra det bæredygtige brand. Deres produkter strikkes og produceres lokalt i Sunds i midtjylland, hvilket giver et kvalitetsprodukt uden lige. Hvis du ønsker at mærke kvaliteten mod egen hud, kan du købe Le Pirols produkter her eller besøge Le Pirols butik i Brandts Passage 23, Odense C.

FableWood

Du har måske bemærket dem på dit besøg i diverse isenkræmmere: sjove og elegante trædyr, der kan skilles ad ved leddene og sammensættes i alverdens kombinationer. FableWood laver sjovt og bæredygtigt legetøj, der også ser smukke ud som dekoration. Figurerne produceres på en dansk-vietnamesisk fabrik, der overholder alle danske standarder og arbejdsvilkår. Træet til dyrene kommer fra nordamerikanske skove, og virksomheden samarbejder med Eden Reforestation Project, der planter fem nye træer for hvert dyr, der sælges. Du kan derfor både købe en sjov og smuk træfigur produceret på ansvarlig vis, mens du støtter skovrejsning verden over. FableWoods kontor ligger i Odense, men de har desværre ikke noget showroom eller nogen butik. Du kan derimod se FableWoods mange skønne kreationer hos isenkræmmere i hele Odense, blandt andet hos Imerco og Kop & Kande i Rosengårdscentret.

Silo Marked

Når du går i supermarkedet og køber pasta, ris og mel, medfølger der også en masse unødvendig emballage, som mange alligevel åbner og smider væk, så snart de kommer hjem igen. Dette vil Silo Marked forsøge at ændre. Du kan her købe mange forskellige tørvarer i løsvægt, så du undgår emballage. Du kan selv medbringe beholdere eller købe glasbeholdere i butikken – og så behøver du heller ikke hælde det over i nye beholdere, når du kommer hjem. Ikke nok med, at det sparer en masse unødig papir- og plastemballage i skraldespanden, har Silo Marked også en vis signalværdi, der skal hjælpe folk med at ændre vaner. Du kan besøge Silo Marked på Nørregade 30, Odense C. Husk blot at medbringe ende beholdere, hvis du vil undgå at købe det.

Del artikel

Andre læser også