Bazar Fyn: Besøg en eksotisk verden lige midt i Odense

Skrevet af: Redaktionen

Oplev en eksotisk rejse ind i en anden kultur. Bazar Fyn er et multikulturelt samlingspunkt med en markedsstemning, som er noget for sig.

Her finder du blandt andet eksotiske spisesteder, en masse små butikker, frisører, grønthandlere, slagtere, bagere og fødevareforretninger, som tilsammen danner en lille multikulturel bydel midt i Odense.

Man glemmer næsten, at man befinder sig i Danmark, når man går rundt og suger atmosfæren til sig med alle sanserne.

Spisesteder

I Bazar Fyn finder du eksotiske spisesteder med blandt andet syriske, græske, vietnamesiske, indiske og persiske retter. Så der er masser af muligheder for at udvide dit kendskab til fremmede madkulturer.

Mange kommer forbi for at få en hurtig bid mad i frokostpausen, og der er også rig mulighed for at hente din take away ved de mange små restauranter.

Frisk frugt og grønt

Hos Bazar Fyn har de et stort udvalg af frugt og grønt, som du ikke finder i dit lokale supermarked.

Ved grønthandleren Mango, finder du for eksempel over 100 forskellige frugt og grønttyper fra hele verden, og hvis du står og mangler en specifik frugt eller grøntsag, så kan de endda bestille det hjem til dig.

Derudover kan du også få vejledning til din tilberedning af grøntsagerne, hvis du er i tvivl.

Gå på indkøb

Hos Købmand Oliven eller Kafali Catering kan du hente inspiration til din madlavning og udvid din horisont ved at købe nye varer til hylderne i dit køkken.

Her finder du blandt andet spændende kolonialvarer, særlige kornsorter, anderledes olier til din madlavning, yoghurter, krydderier, oste, humus, oliven og søde sager fra Østen. De har sågar vandpiber, hvis du er til det.

Det brede og anderledes udvalg gør Bazar Fyn til et ideelt sted at få nogle andre madvarer med hjem, end dem du finder i den lokale Netto.

World Nuts

Hvis du vil have noget anderledes og måske sundere bland-selv-slik, så skal du prøve World Nuts i Bazar Fyn. Her finder du blandt andet alverdens karamelliserede og saltede nødder, jelly beans, tørret frugt i alle afskygninger og masser af sjove chokoladekugler med nødder, lakrids og andet godt.

Systue

Hvis du har en kjole, som skal syes ind, en lynlås, som skal skiftes ud, eller hvis du vil have skræddersiet dit tøj, så har Bazar Fyn sin helt egen systue. Og selvom prisen er lav, kan du både forvente hurtigt service og godt håndarbejde.

Slagtere

Hvis du er på udkig efter noget lækkert kød til din aftensmad, så kig forbi en af slagterne i Bazar Fyn. Her finder du et stort udvalg af friskskåret oksekød til en god pris. Du kan også få et par tips med til, hvordan du steger den perfekte bøf eller tilbereder en god steg.

Gaveidéer

Hvis du mangler idéer til dit gaveindkøb, så har Bazar Fyn måske nogle alternativer til din sædvanelige tur ned ad Vestergade eller i Rosengårdscentret. Måske finder du lige det, du leder efter.

Bazar Fyn byder nemlig både på guldsmede, en læderbutik, isenkræmmere, tøjbutikker, en broderiforretning og en butik med kosmetik og personlig pleje.

Bagerbrød og søde kager

Hvis du vil prøve en anden slags kager, end dem du finder hos bageren rundt om hjørnet, så kig forbi ​Sham Sweet​​.

Hos Sham Sweet har de masser af hjemmelavede, orientalske kager. Du kan blandt andet prøve deres baklawakage, som er en meget sød kage, der er udbredt i mange mellemøstlige nationer og lande fra Balkan.

 

Åbningstider:

Mandag: Lukket i hele centret
Butikker: Tirsdag – søndag: 10.00 – 18.00
Restauranter: Tirsdag – søndag 10.00 – 21.00
Bager: Tirsdag – søndag: 08.00 – 18.00

Charmetrold har indtaget Odense: Ny hansøløve skal på vigtig mission

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Odense Zoo
Foto: Odense Zoo

I dag kunne gæsterne i Odense Zoo hilse på et helt nyt bekendtskab.

En hansøløve er flyttet fra Tyskland, nærmere betegnet Stuttgart, til Odense. Planen var, at han lige skulle bruge nogle dage i buret for sig selv for at vænne sig til nye omgivelser.

Men allerede i løbet af fredagen var han i fuldt firspring. Han kommer sandsynligvis til at hedde Pedro, oplyser Odense Zoo til MigogOdense.

Skal hjælpe med unger til Zoo

Det er faktisk ni år siden, at Odense Zoo sidst havde en hansøløve i anlægget, og nu er planen, at når charmetrolden om et par år er kønsmoden, så skal han på en vigtig mission.

Opgaven lyder nok ikke så slem. For han skal være behjælpelig med at skaffe søløveunger til Odense Zoo, og der er to hunsøløver at gå i “krig” med.

Odense Zoo lover desuden, at der snart kommer videoer med den nye unge hansøløve, og ellers er man velkommen til at kigge forbi i weekenden og “møde” Pedro.

Brun sovs i lange baner: Burger Anarchy fejrer fødselsdag med særlig burger

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Burger Anarchy
Foto: Burger Anarchy

Et af Odenses bedste burgersteder fylder år, og det skal selvfølgelig fejres.

Burger Anarchy åbnede en afdeling i Storms Pakhus for to år siden, og det fejrer de hele dagen i morgen.

For lørdag den 18. januar inviterer de til fødselsdagfest fra kl. 11.00 til 22.00 med gratis brunsviger og gode tilbud på deres Birthday Special burger.

Burgeren er ekstra saftig og indeholder to bøffer, to slags ost og BA’s hjemmelavede brune sovs – alt dette til en pris på 120 kr i dagens anledning.

Vil du også sikre dig et stykke brunsviger, er det en god idé at tage ned til streetfood-boden på Storms Pakhus allerede ved 11-tiden, før alt bliver spist.

En af Odenses bedste

Sidste år blev Anarchy’s burgere kåret blandt Odenses bedste, da den store internationale rejseportal Big 7 Travel rejste rundt for at finde landets bedste burgere.

De skrev bl.a., at de usædvanlige ingredienser – der inkluderer vildesvinekød og Applewood cheddarost – vil “blow your mind”.

Læs mere om fødselsdagsfejringen her.

Hvad: 2-års fødselsdagfest på Burger Anarchy Streetfood med brunsviger og Birthday Special burger

Hvor: Storms Pakhus, 5000 Odense

Hvornår: 18. januar, kl. 11.00-22.00

Fra Toy Story til Find Nemo: Pixar får deres helt egen udstilling i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

Listen af globale hits er lang.

Toy Story, Monsters Inc., De Utrolige, Biler, Find Nemo m.fl.

Pixar er filmens animationskonger, og har været det i 30 år. De har på mange måder revolutioneret den måde, vi ser tegnefilm på, og de fortjener faktisk en stor hyldest.

Jamen, den kommer så faktisk lige her i eventyrbyen nummer et.

Og det er faktisk helt unikt, at en amerikansk gigant i den størrelse leverer materiale til en udstilling i lille Danmark.

Fri entré på åbningsdagen

H.C. Andersen ville have lettet på hatten over Pixars skønne figurer og univers de har skabt. Noget som de yngste generationer i dag har et nært forhold til.

I næste uge åbner så en udstilling dedikeret til Pixar på Kunstmuseum Brandts.

Der er faktisk fri entré på åbningsdagen torsdag d. 23. januar.

Mod det uendelige univers!

Sådan lød de første ord, da Toy-Story i 1995 erobrede det store lærred.  30 år – og utallige grin, tårer og filmpriser senere – har det magiske PIXAR-univers bjergtaget børn og voksne verden over med dets ikoniske animationskunst og medrivende storytelling.

Tidlig tegning til Monsters Inc

Se de allerførste skitser

Med denne udstilling inviterer Kunstmuseum Brandts til et kig bag kulissen ved at udfolde den visuelle proces bag det animerede univers.

Udstillingen rummer over 200 unikke skitser og kunstværker, som har ført til de endelige designs i filmene.

Tag derfor med på 30 års filmeventyr sammen med blandt andre “Ratatouille”, “Find Nemo”, “WALL•E” samt de mere kuriøse short-films.

Fra de spæde animerede prototyper til levendegørelsen af de fascinerende verdener, historier og karakterer.

Udstillingen løber helt frem 23. august.

Hvad: Pixar udstilling
Hvor: Kunstmuseum Brandts
Hvornår: 23.1 – 23.8. 2020

Åbningsevent 23. januar 2020

PROGRAM
Kl. 16:30 Velkomstdrink (Brandts Café)

Kl. 17:00 Åbningstaler (Brandts Café)
Direktør Ellen Drost, Kunstmuseum Brandts
Bestyrelsesformand Bolette Christensen, Kunstmuseum Brandts
Ambassadør Carla Sands, USA

Kl. 17:30 Udstillingen er åben

Der er fri entré og alle er velkomne.