MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bliv klogere på historie og samfund i HC Andersens by

Af Annoncør

Selv om man bor i Danmarks tredje største by, HC Andersens fødeby, hvor man har alt hvad man har brug for til dagen og vejen, så behøver det ikke at betyde at man ikke interesserer sig for det omkringliggende samfund. Der sker så meget derude, og det er spændende at følge med i, både det aktuelle og det historiske. Fra Odense kender vi det jo selv fra vores glubende interesse for landets store eventyrfortæller og hans spændende liv, både her og i hovedstaden.

Det er stadig spændende at dykke ned i gamle bøger om historie og samfund, men faktisk finder der også et digitalt opslagsværk på nettet, hvor der er masser af god information at hente. Her samler man viden og artikler fra hele landet, ja, hele verden, som tilbydes dig som læser. Emner som historie, politik, litteratur og religion og mange flere tages under kyndig og kærlig behandling på denne hjemmeside, som kan ses som en slags digital skatkiste for leksikalt interesserede.

Søg og find

Der er en herlig søgefunktion på siden, hvor man kan indtaste sine søgeord. Med den finder man med lethed rundt imellem de mange spændende artikler og filmklip, der ligger til rådighed på siden. Og der er masser af spændende stof at gå på opdagelse i. Ikke bare nationale, men også internationale begivenheder bliver omtalt og dokumenteret på dette digitale opslagsværk, der ligger frit tilgængeligt for dig som bruger. Skøn læsning til mange timer.

Når man interesserer sig for leksikale emner, så er det altid skønt at have et sted, hvor det hele ligger samlet. Med leksikongen.dk skal det med tiden være stedet, hvor man finder viden om alt imellem himmel og jord. Ligesom Wikipedia. Det er en virkelig god ide og et skønt koncept, som man kun kan anbefale at stifte bekendtskab med. Her finder du ting, du aldrig er stødt på før, og du kan også finde artikler om hændelser, som du kan huske, men ellers havde glemt.

Plads i bogreolen

For ikke mange år siden havde et hvert hjem, med respekt for sig selv, et leksikon stående i reolen. Her var ofte tale om et opslagsværk i flere bind, som man kunne ty til, hvis der var noget viden man skulle friske op på, eller fremmedord man skulle kende betydningen af. Man kunne bruge timer på at dykke ned i disse bøger og læse alt om, for eksempel det, der begyndte med A, B, H, Z og så videre. På den måde opbyggede mange en paratviden, der var imponerende.

I dag går man på nettet hvis man skal søge viden. Det er uhyre nemt og enkelt, og man slipper for at sidde og bladre frem og tilbage i en stor, tung bog. Dette har resulteret i at der er kommet godt med ledig plads i mange bogreoler i de danske hjem. Det er selvfølgelig meget rart, og ryddelighed er jo smukt i de pæne hjem, men måden at søge viden på har forandret sig. Og fred være med det.

Del artikel

Andre læser også