Bølge af nye restauranter i Odense: Her er de hotte steder du skal kende

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Mash Odense
Foto: Mash Odense

Af Martin Villumsen, rigeligtsmør.dk

I takt med Odenses transformation fra stor dansk by til dansk storby, åbner der for tiden nye restauranter til højre og venstre i et tempo, der kan være svært at følge med i.

Og det er alt lige fra caféer og københavnske franchises til mindre gourmetrestauranter, der slår dørene op, så der er noget for enhver smag.

Én ting, som mange af de nye restauranter har til fælles, er, at de fleste har et stort fokus på gode lokale råvarer, økologi og/eller bæredygtighed, hvilket passer perfekt ind i tidens trend.

Da det kan være svært at følge med, har vi med denne mini-guide forsøgt at give et overblik over, hvad vi mener er de hotteste steder i Odense for tiden.

Restaurant Vår

Den unge og talentfulde kok Jacob Burmølle-Jensen har senest arbejdet som køkkenchef på den anmelderroste Restaurant Naert i København, som han også var med til at starte op.

Restaurant Vår har rødder i det nordiske køkken, samt et stort fokus på bæredygtighed og velsmag. Både kød og grøntsager leveres fra mindre økologiske eller biodynamiske producenter på Fyn, og deres fisk kommer ligeledes fra leverandører, der har fokus på bæredygtighed. Dette fokus afspejler sig også i vinkortet, der primært består af naturligt producerede vine fra mindre producenter.

 Hvor: Vintapperstræde 10

 Hvornår: åbnede i maj 2017

Marcantonio Trattoria Pizzeria

De tre italienere, der står bag Marcantonio Trattoria Pizzeria, er drevet af ønsket om at skabe et autentisk miljø med rustikke italienske retter i midten af Odense.

Der er tale om et vaskeægte italiensk trattoria, hvor retterne er sammensat af få, men gode råvarer, og hvor stemningen er afslappet og familiær. Der er bl.a. pizza og panini på menukortet, der både fås som take-away eller til at spise på stedet, men der er også flere traditionelle italienske retter, samt mulighed for både 2, 3 og 4-retters menuer i restauranten.

Og så er både pasta og sugo (red. italiensk tomatbaseret sauce) selvfølgelig hjemmelavet hos Marcantonio Trattoria Pizzeria.

Hvor: Vintapperstræde 8

 Hvornår: åbnede i maj 2017

Foto: marcantonio.dk

Café Skt. Anne

Der kommer større og større fokus på økologi og bæredygtighed, og nu har Hadi Mahallati netop slået dørene op for en ny økocafé i byen.

Navnet er Café Skt. Anne, og på caféen bliver der kun serveret mad og drikke, der er lavet af gode, økologiske råvarer. Der er både mere klassiske caféretter som nachos, burger og club sandwich på kortet, men også andre spændende retter.

I løbet af sommeren vil der hver fredag være fredagsbar fra kl. 15-17, og lørdag og søndag vil man fra kl. 10-13 have mulighed for at komme forbi til en vegetarisk brunch. Café Skt. Anne har plads til ca. 40 siddende gæster indenfor og op til ca. 60 personer udendørs.

Hvor: Mageløs 7

 Hvornår: åbnede i maj 2017

Foto: Café Skt. Anne Facebook

Gorm’s Odense

Gorm’s åbnede sin første restaurant i 2008, og nu er den succesfulde pizzarestaurant også kommet til Odense.

Hos Gorm’s Odense får man lækre pizzaer med ultra tynd og sprød bund og råvarer af høj kvalitet. Der er både pizzaer af mere klassisk karakter, men også lokalt inspirerede pizzaer med f.eks. æg og spegeskinke med inspiration fra den klassiske fynske æggekage.

Pizzaerne fås både som take-away eller til at spise i restauranten, hvor der også er mulighed for at få diverse antipasti, dessertpizza og cocktails.

Hvor: Amfipladsen 3

 Hvornår: åbnede i maj 2017

ODEON

I Odenses nye musik- og kulturhus er der selvfølgelig også mulighed for at få en bid mad, og for det ikke skal være løgn, så er der faktisk to muligheder: ODEON Social og Restaurant Schiøtz.

ODEON Social

ODEON Social har åbent alle dage fra kl. 10-22, og her er der både mulighed for at kigge forbi til morgenmad, frokost og aftensmad, og især muligheden for fællesspisning om aftenen, har fået megen opmærksom på det seneste.

Her dukker man blot op før kl. 18 og betaler 85,- pr. snude, hvorefter man bliver placeret ved 8-mands borde. Maden varierer fra dag til dag (menukortet offentliggøres for én uge af gangen), og der vil både være vegetar-, kød- og fiskedage. Hertil er råvarerne som udgangspunkt dyrket lokalt med respekt for miljøet.

Restaurant Schiøtz

Hvor ODEON Social er ODEONS svar på en lidt mere low key café, så er Restaurant Schiøtz deres bud på en decideret restaurant, hvor råvarernes kvalitet og oprindelse er den samme som hos ODEON Social. Menukortet hos Restaurant Schiøtz er inspireret af danske og franske traditioner, og deres sæsonbetonede månedsmenu byder på hhv. 2 eller 3 retter.

Hvor: Odeons Kvarter 1

 Hvornår: åbnede i maj 2017

Foto: odeonodense.dk

Carlslund

Carlslund har i mange år været en fast del af Odense, og især deres æggekage og sommerjazz-arrangementer er noget stedet har været kendt for. I sommeren 2015 brændte Carlslund ned til grunden og er nu, to år senere, blevet genopført med bindingsværk i egetræ og stråtag, som er stort set identisk med det gamle.

Det betyder, at man nu igen kan få stedets berømte æggekage med dertilhørende kolde fadøl samt nyde stemningen og musikken til sommerjazz-arrangementerne sommeren over.

Hvor: Fruens Bøge Skov 7

 Hvornår: genåbnede i maj 2017

Me – Mother’s Street Food

Det traditionelle og autentiske vietnamesiske gadekøkken er kommet til Odense. “Me” betyder “mor” på vietnamesisk, og stedet er navngivet sådan, da det i den vietnamesiske kultur som regel er moderen, der står i køkkenet og kokkerere.

Hos Me – Mother’s Street Food er alt hjemmelavet og tilberedt fra bunden, og menukortet byder bl.a. på traditionelle vietnamesiske supper som phở bò (red. vietnamesisk nudelsuppe med oksekød) og den berømte bánh mì-sandwich (red. sprød fransk baguette med marineret kød og grøntsager) i forskellige variationer. Der er ligeledes forskellige vietnamesiske drikke, både kolde og varme, på menukortet.

Hvor: Vestergade 1

 Hvornår: åbnede i marts 2017

Foto: Me – Mothers Street Food Facebook

Soup Stone Campus

De fleste kender efterhånden den populære Soup Stone Café, som ligger i hjertet af Odense. Nu har Stephen Paul, som står bag caféen, slået dørene op for Soup Stone Campus i det nye Campus Kollegiet, som ligger blot et stenkast fra Syddansk Universitet.

Konceptet er det samme som den oprindelige Soup Stone Café: lækker, sund og billig fastfood, der er lavet fra bunden. Dog med tilføjelsen af et skænk-selv fadølsanlæg og en lækker veranda, hvor man kan sidde og nyde de skønne omgivelser.

Hvor: Campusvej 1

 Hvornår: åbnede i marts 2017

Werners Grill

Werners Grill er en moderne nytænkning af den traditionelle danske grillbar. Her er der fokus på råvarer af god kvalitet, dyrevelfærd og hjemmelavet mad.

Med andre ord, så laves alt lige fra burgerboller, mayo og remoulade til agurkesalat og syltede rødbeder fra bunden hos Werners Grill. Derudover er grillkyllingerne store Graastenkyllinger, der tilberedes på rotisserie, kødet i bøfsandwichen er langtidsstegt oksespidsbryst og fritterne er håndskårne.

Hvor: Nørregade 22

 Hvornår: åbnede i februar 2017

MASH Odense

MASH, som er en forkortelse af Modern American Steak House, åbnede sin første restaurant i Bredgade i København tilbage i 2009. Nu er turen så endelig kommet til Odense.

På MASH går man ikke på kompromis med råvarerne, og som navnet også antyder, så er det bøfferne, der er i fokus. Udvalget af kød varierer lige fra dansk, krogmodnet ribeye og amerikansk majsfodret Anguskvæg til Kobe A5-kød (red. højest mulige kvalitet af Kobe) fra Hyogo i Japan.

Derudover byder MASH Odense på et af byens største udvalg af bourbon, knivskarpe cocktails og et vinkort, hvor man kan finde alt hvad hjertet begærer.

Hvor: Vestergade 11

 Hvornår: åbnede i december 2016

Helt særligt juni-tilbud: Køb din Vi Elsker 90’erne billet inden sommerferien

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Morten Ryming
Foto: Morten Ryming

Vi Elsker 90’erne bliver årets største sommerfest i Odense, og MigogOdense er mediepartner på 13 timers total fest.

Forleden lagde den store 90’er karavane Rødovre ned med over 17.000 publikummer, hvor især Scooter, Vengaboys, Eiffel 65 og Boyzlife var helt forrygende.

Der har aldrig været et større line up på samme plakat af 90’er stjerner, og det har man i den grad også mærket i forsalget.

I Odense buldrer billetsalget også afsted, og der er ingen tvivl om, at odenseanerne glæder sig til det store show, hvor navne som Scooter, Cascada, Eiffel 65, Right Said Fred, Vengaboys og Boyzlife (sammenkobling af Westlife og Boyzone) er blandt hovednavnene.

Helt særligt juni-tilbud

I et forsøg på at melde udsolgt allerede før august har MigogOdense sikret sig et antal billetter, som vi nu de næste 14 dage kører som et helt særligt juni-tilbud.

Du sparer nemlig 100 kr. på Vi Elsker 90’er billetten, hvis du helt eksklusivt køber den igennem MigogOdenses særlige link lige her. 

Billetterne bliver dyrere hver måned frem til 24. august, så det er bare om at få fingrene i dem nu.

Her er plakaten for årets Line Up til Vi Elsker 90’erne

  • Daze
  • Scooter
  • Cascada
  • Eiffel 65
  • Right said Fred
  • Londonbeat
  • N-trance
  • Snap
  • Boyzlife
  • Real McCoy
  • DJ Quicksilver
  • Rob’n Raz feat
  • DJ Flex
  • DJ Giorgio Prezioso
  • Vengaboys
  • HIT N’HIDE
  • Vengaboys
  • Real McCoy
  • DJ Quicksilver
  • Rob’n Raz feat. DJ Flex
  • DJ Giorgio Prezioso
  • Voice of KLF
  • Danny Kool
  • Alice Deejay
  • Dario von Slutty
  • Da Buzz
  • D-Devils

Hvad: Vi Elsker 90’erne
Hvornår: Lørdag d. 24. august 2019
Hvor: Kongens Have
Billetterne koster med MigogOdenses link lige nu frem til 24. juni
549 kr. for en festbillet med 13 timers GIGA-fest
1199 kr. for Drink & Dance (fri bar) med 13 timers GIGA-fest
Køb billetter her

Har serveret mad i Odense siden 1965: Stadig håb for Under Lindetræet

Skrevet af: Michael Qureshi

I storhedstiden var Restaurant Under Lindetræet et fyrtårn i Odenses gastronomiske verden.

Siden har det været lidt op og ned for det hyggelige spisested. Lige nu er fremtiden dog meget uvis. Under Lindetræet er faktisk lukket efter forpagteren Brian Madsen efter 14 år i spidsen stoppede sidste dag i maj.

Under Lindetræet har serveret mad for gæster siden 1965, så er det en institution i byen, der er lukket. Men ejeren af bygningen satser ikke på, at det er permanent.

Han fortæller, at der har været dialog med flere interesserede, men det har hidtil ikke udmøntet sig i en aftale. Der er heller ingen garanti for, at man viderefører Under Lindetræet i sin oprindelige form.

“Jeg har ikke lagt mig fast, om det skal føres videre, som det er, eller om der skal ske noget nyt. Det kommer an på, hvad der er af muligheder. Dem vil jeg da forholde mig til,” siger ejer af bygningen, Jes Petersen, til fyens.dk

Kom som en bombe

Det kom som en bombe, da Brian Madsen meldte sin beslutning ud.

“De sidste 14 år har jeg dedikeret min tid og min karriere til at drive Restaurant Under Lindetræet, og det har været en fantastisk rejse, der har budt på et væld af gode oplevelser, og vi har i dag mange gæster hver eneste måned, som nyder alt fra vores topanmeldte – og næsten altid udsolgte – brunch til Eventyrmenuen om aftenen med de velafstemte vine til.

Men 14 år er også længe, at være det samme sted, og jeg kan mærke, at det for mig er tid til at prøve noget nyt, hvorfor jeg pr. 31. maj ikke længere vil drive Restaurant Under Lindetræet,” fortalte han dengang.

Jordbærfestival i næste uge: Hvem laver Odenses bedste jordbærkage?

Skrevet af: Redaktionen

Sommer er også lig med jordbær-sæson.

Det fejrer de hvert år i Tarup Center, hvor der pyntes op hele ugen, og der sker en masse aktiviteter med de lækre jordbær i fokus.

I år er ingen undtagelse, og i næste uge løber Jordbær-festivalen så af stablen i shoppingcenteret.

Som kulmination på ugen afvikles Odenses største jordbærkagedyst. Du kan være med, hvis du selv synes, du laver den vildeste jordbærkage.

Lørdag d. 29. juni kan alle der har mod på bagningens kunst aflevere en kage med jordbær som hovedingrediens samt opskrift mellem kl. 9-9.30.

Bedømmes af eksperter

Kagerne bedømmes af dommerpanelet, som består af konditor Pia Grønnegaard som til dagligt underviser i konditorlinjen på Kold og konditor Charlotte From Sveistrup fra Bæk’s Konditori.

Der vurderes på udseende, konsistens og smag.

Fra Kl. 12.00 kåres tre vindere, der alle kan se frem til flotte præmier.

Førstepræmien er et gavekort på 3000 kr. til Tarup Centers butikker. Hvis man vil deltage, skal man senest på fredag d. 21. juni tilmelde sig på konkurrence@tarupcenter.dk.

Det oplyser Tarup Center.

Hvis man ligefrem vinder har Tarup Center eller måske nogen fra dommerpanelet ret til at sætte vinderkagen i produktion.

Professionelle i konditorbranchen kan ikke deltage.

Du kan læse mere om reglerne her

Blandt Odenses bedste burgere: Vind en aften for 4 personer på Burger Shack

Skrevet af: Redaktionen

Der er efterhånden så mange burgersteder i Odense, at det kan være svært at finde rundt i, hvad der lige passer ind i ens personlige smag.

I april lavede vi så den helt store Burger-tour i samarbejde med vores medejere Gastromand, der har en af Danmarks største madblogs.

Her fik vi kåret Odenses bedste burgere – du kan læse guiden her.

Burger Shack har fået en glimrende start som Odenses nye favorit burgerjoint.

Gode detaljer på burgeren og fritterne

Blandt andet skrev vores anmelder følgende;

Når du træder ind i en af de to restauranter, får du lidt træhyttestemning.

Stolene er slidte, og det samme look går igen på borde og andre ting, men bare rolig – det er meningen.

Menukortet er overskueligt, for der er egentlig ikke synderlig meget at vælge imellem.

Du kan få en burger med oksekød, kylling eller vegetarmulighed. Fritter kan købes til og også som menu med en valgfri drikkevare.

Selve bollen er blød og greasy. Bøffen er lyserød og har en god smag og duft af grill.

Grøntsagerne virker friske og sprøde, og det samme opleves når man vælger bacon til – og det gør man jo! Det skulle også være pickles i burgeren, og det kunne da også ses, men smagen var der ikke.

Vælger du deres fritter, så går du heller ikke helt galt i byen. Sprøde og godt krydret, samt drysset med parmesan – fin detalje.

Dip kan tilkøbes, og de har hver især også en god smag.

Burger og fritter fra Burger Shack.

Web: https://burgershack.dk/

Adresse: Englandsgade 2, 5000 Odense C + Vintapperstræde 6, 5000 Odense C

I anledning af at det er mandag, man skal have noget at se frem til den kommende weekend, så udlodder vi i samarbejde med Burger Shack 4 store burgermenuer til en god aften med venner/veninder/familie.

Sådan vinder du;
Like opslaget lagt på MigogOdenses Facebook mandag d. 17. juni kl. 19.10
Skriv mindst to du vil dele den lækre præmie med

Vi trækker en vinder på fredag d. 21. juni.