Bølge af nye restauranter i Odense: Her er de hotte steder du skal kende

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Mash Odense
Foto: Mash Odense

Af Martin Villumsen, rigeligtsmør.dk

I takt med Odenses transformation fra stor dansk by til dansk storby, åbner der for tiden nye restauranter til højre og venstre i et tempo, der kan være svært at følge med i.

Og det er alt lige fra caféer og københavnske franchises til mindre gourmetrestauranter, der slår dørene op, så der er noget for enhver smag.

Én ting, som mange af de nye restauranter har til fælles, er, at de fleste har et stort fokus på gode lokale råvarer, økologi og/eller bæredygtighed, hvilket passer perfekt ind i tidens trend.

Da det kan være svært at følge med, har vi med denne mini-guide forsøgt at give et overblik over, hvad vi mener er de hotteste steder i Odense for tiden.

Restaurant Vår

Den unge og talentfulde kok Jacob Burmølle-Jensen har senest arbejdet som køkkenchef på den anmelderroste Restaurant Naert i København, som han også var med til at starte op.

Restaurant Vår har rødder i det nordiske køkken, samt et stort fokus på bæredygtighed og velsmag. Både kød og grøntsager leveres fra mindre økologiske eller biodynamiske producenter på Fyn, og deres fisk kommer ligeledes fra leverandører, der har fokus på bæredygtighed. Dette fokus afspejler sig også i vinkortet, der primært består af naturligt producerede vine fra mindre producenter.

 Hvor: Vintapperstræde 10

 Hvornår: åbnede i maj 2017

Marcantonio Trattoria Pizzeria

De tre italienere, der står bag Marcantonio Trattoria Pizzeria, er drevet af ønsket om at skabe et autentisk miljø med rustikke italienske retter i midten af Odense.

Der er tale om et vaskeægte italiensk trattoria, hvor retterne er sammensat af få, men gode råvarer, og hvor stemningen er afslappet og familiær. Der er bl.a. pizza og panini på menukortet, der både fås som take-away eller til at spise på stedet, men der er også flere traditionelle italienske retter, samt mulighed for både 2, 3 og 4-retters menuer i restauranten.

Og så er både pasta og sugo (red. italiensk tomatbaseret sauce) selvfølgelig hjemmelavet hos Marcantonio Trattoria Pizzeria.

Hvor: Vintapperstræde 8

 Hvornår: åbnede i maj 2017

Foto: marcantonio.dk

Café Skt. Anne

Der kommer større og større fokus på økologi og bæredygtighed, og nu har Hadi Mahallati netop slået dørene op for en ny økocafé i byen.

Navnet er Café Skt. Anne, og på caféen bliver der kun serveret mad og drikke, der er lavet af gode, økologiske råvarer. Der er både mere klassiske caféretter som nachos, burger og club sandwich på kortet, men også andre spændende retter.

I løbet af sommeren vil der hver fredag være fredagsbar fra kl. 15-17, og lørdag og søndag vil man fra kl. 10-13 have mulighed for at komme forbi til en vegetarisk brunch. Café Skt. Anne har plads til ca. 40 siddende gæster indenfor og op til ca. 60 personer udendørs.

Hvor: Mageløs 7

 Hvornår: åbnede i maj 2017

Foto: Café Skt. Anne Facebook

Gorm’s Odense

Gorm’s åbnede sin første restaurant i 2008, og nu er den succesfulde pizzarestaurant også kommet til Odense.

Hos Gorm’s Odense får man lækre pizzaer med ultra tynd og sprød bund og råvarer af høj kvalitet. Der er både pizzaer af mere klassisk karakter, men også lokalt inspirerede pizzaer med f.eks. æg og spegeskinke med inspiration fra den klassiske fynske æggekage.

Pizzaerne fås både som take-away eller til at spise i restauranten, hvor der også er mulighed for at få diverse antipasti, dessertpizza og cocktails.

Hvor: Amfipladsen 3

 Hvornår: åbnede i maj 2017

ODEON

I Odenses nye musik- og kulturhus er der selvfølgelig også mulighed for at få en bid mad, og for det ikke skal være løgn, så er der faktisk to muligheder: ODEON Social og Restaurant Schiøtz.

ODEON Social

ODEON Social har åbent alle dage fra kl. 10-22, og her er der både mulighed for at kigge forbi til morgenmad, frokost og aftensmad, og især muligheden for fællesspisning om aftenen, har fået megen opmærksom på det seneste.

Her dukker man blot op før kl. 18 og betaler 85,- pr. snude, hvorefter man bliver placeret ved 8-mands borde. Maden varierer fra dag til dag (menukortet offentliggøres for én uge af gangen), og der vil både være vegetar-, kød- og fiskedage. Hertil er råvarerne som udgangspunkt dyrket lokalt med respekt for miljøet.

Restaurant Schiøtz

Hvor ODEON Social er ODEONS svar på en lidt mere low key café, så er Restaurant Schiøtz deres bud på en decideret restaurant, hvor råvarernes kvalitet og oprindelse er den samme som hos ODEON Social. Menukortet hos Restaurant Schiøtz er inspireret af danske og franske traditioner, og deres sæsonbetonede månedsmenu byder på hhv. 2 eller 3 retter.

Hvor: Odeons Kvarter 1

 Hvornår: åbnede i maj 2017

Foto: odeonodense.dk

Carlslund

Carlslund har i mange år været en fast del af Odense, og især deres æggekage og sommerjazz-arrangementer er noget stedet har været kendt for. I sommeren 2015 brændte Carlslund ned til grunden og er nu, to år senere, blevet genopført med bindingsværk i egetræ og stråtag, som er stort set identisk med det gamle.

Det betyder, at man nu igen kan få stedets berømte æggekage med dertilhørende kolde fadøl samt nyde stemningen og musikken til sommerjazz-arrangementerne sommeren over.

Hvor: Fruens Bøge Skov 7

 Hvornår: genåbnede i maj 2017

Me – Mother’s Street Food

Det traditionelle og autentiske vietnamesiske gadekøkken er kommet til Odense. “Me” betyder “mor” på vietnamesisk, og stedet er navngivet sådan, da det i den vietnamesiske kultur som regel er moderen, der står i køkkenet og kokkerere.

Hos Me – Mother’s Street Food er alt hjemmelavet og tilberedt fra bunden, og menukortet byder bl.a. på traditionelle vietnamesiske supper som phở bò (red. vietnamesisk nudelsuppe med oksekød) og den berømte bánh mì-sandwich (red. sprød fransk baguette med marineret kød og grøntsager) i forskellige variationer. Der er ligeledes forskellige vietnamesiske drikke, både kolde og varme, på menukortet.

Hvor: Vestergade 1

 Hvornår: åbnede i marts 2017

Foto: Me – Mothers Street Food Facebook

Soup Stone Campus

De fleste kender efterhånden den populære Soup Stone Café, som ligger i hjertet af Odense. Nu har Stephen Paul, som står bag caféen, slået dørene op for Soup Stone Campus i det nye Campus Kollegiet, som ligger blot et stenkast fra Syddansk Universitet.

Konceptet er det samme som den oprindelige Soup Stone Café: lækker, sund og billig fastfood, der er lavet fra bunden. Dog med tilføjelsen af et skænk-selv fadølsanlæg og en lækker veranda, hvor man kan sidde og nyde de skønne omgivelser.

Hvor: Campusvej 1

 Hvornår: åbnede i marts 2017

Werners Grill

Werners Grill er en moderne nytænkning af den traditionelle danske grillbar. Her er der fokus på råvarer af god kvalitet, dyrevelfærd og hjemmelavet mad.

Med andre ord, så laves alt lige fra burgerboller, mayo og remoulade til agurkesalat og syltede rødbeder fra bunden hos Werners Grill. Derudover er grillkyllingerne store Graastenkyllinger, der tilberedes på rotisserie, kødet i bøfsandwichen er langtidsstegt oksespidsbryst og fritterne er håndskårne.

Hvor: Nørregade 22

 Hvornår: åbnede i februar 2017

MASH Odense

MASH, som er en forkortelse af Modern American Steak House, åbnede sin første restaurant i Bredgade i København tilbage i 2009. Nu er turen så endelig kommet til Odense.

På MASH går man ikke på kompromis med råvarerne, og som navnet også antyder, så er det bøfferne, der er i fokus. Udvalget af kød varierer lige fra dansk, krogmodnet ribeye og amerikansk majsfodret Anguskvæg til Kobe A5-kød (red. højest mulige kvalitet af Kobe) fra Hyogo i Japan.

Derudover byder MASH Odense på et af byens største udvalg af bourbon, knivskarpe cocktails og et vinkort, hvor man kan finde alt hvad hjertet begærer.

Hvor: Vestergade 11

 Hvornår: åbnede i december 2016

Anden kommer snart igen til Odense: Stadig billetter til ekstra forestilling

Skrevet af: Redaktionen
Foto: PR
Foto: PR

Da Anders ’Anden’ Matthesen meldte et helt nyt show ud straks efter sit jubilæumsshow sidste år, troede man næsten ikke egne øjne og ører.

Normalt bruger komikere op til et år på at forberede et nyt show, men Anden kan sit håndværk, og er taget på turné med showet “Anden bringer ud”.

I februar slog han vejen forbi ODEON og Odense med “ANDEN bringer ud” foran en proppet sal.

Her satte han atter en tyk streg under, at han lige nu er Danmarks ubestridte comedy-konge.

Især når han også med biograffilmen Ternet Ninja er godt i gang med at slå samtlige bio-rekorder i landet.

Da man anede, at første show i Odense blev udsolgt, så annoncerede man en ekstra forestilling.

Derfor rammer Anden igen Odense om små tre uger.

Det sker tirsdag d.16 april, og da MigogOdense tjekkede mandag var der stadig rigeligt med billetter tilbage.

Tilbage til rødderne

Her går han på scenen med et helt nyt stand up-show, der fører ham tilbage til rødderne med klassisk stand up – bare Anden og en mikrofon, uden dikkedarer.

Det nye show indeholder nemlig skrevet materiale gennem de seneste par år, som endnu ikke har været brugt i et af hans mange shows.

Den nye tour bryder dermed op til flere tendenser fra hans tidligere shows, da der også vil være flere lokale spillesteder på plakaten ud over de store spillesteder som eksempelvis ODEON.

Modsat Anders Matthesens tidligere shows vil de nye stand up-aftener ændre sig fra aften til aften i indhold og stil, og det vil have karakter af at ’møde folk, der hvor de er’.

Derfor er det ikke nødvendigvis de samme jokes, som Anden lirede af i Odense i februar.

Anmelderne har ikke overraskende også været begejstret for ANDEN bringer ud.

Hvad: Anden Bringer Ud
Hvor: ODEON
Hvornår: 16. april kl. 20.00
Billetter kan købes her

Madanmeldelse af Thaiger: Ambitiøs og flot restaurant med plads til forbedringer

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen
Foto: Thaiger.nu
Foto: Thaiger.nu

Gastromand er en af Danmarks største madblogs og er medejere af MigogOdense. De anmelder bl.a. mad for MigogOdense.

Tilbage i januar skrev vi om åbningen af Odenses nye thairestaurant: Thaiger.

Med fokus på autenticitet og smag slog de dørene i Kongensgade op i slutningen af januar, og jeg har bare ventet på muligheden for at komme derind.

Med mulighed for både frokostservering, aftenservering og take-away burde der være masser af muligheder for at teste stedet af. Der skulle dog alligevel gå knap to måneder, før det endelig lykkedes.

Udefra ser Thaiger ganske indbydende ud.

Pæne lamper og flot interiør præger det aflange lokale, og når man kommer indenfor, ser det stadig pænt og rart ud.

Der er malet tigere på væggene med hints til stedets navn.

Alt i alt vil jeg sige, at det er en ret vellykket indretning, og det hele giver en god stemning.

Menukortet hos Thaiger er fyldt med mange forskellige retter.

Der er alt lige fra snacks og appetizers til supper, nudelretter, salater og wokretter.

Så der burde være alle muligheder for at prøve noget forskelligt, eller måske bare din yndlingsthairet.

På drikkevarefronten er der også mulighed for lidt forskelligt.

Bobler, vin, øl og cocktails er at finde på kortet.

Et helt ok udvalg, og noget for enhver – uden at det prismæssigt stikker helt af.

Mix plate med snacks

Vi beslutter at lægge ud med Thaiger food mix, som består af fire forskellige snacks. På det aflange fad finder vi kyllinge-satayspyd, grøntsagsforårsruller, hotwings og en fish cake.

Du får fire forskellige snacks når du bestiller en Thaiger Food Mix.

 

Til snacks får vi også to slags dip – en sur/sød sovs og en lidt chunky peanutdip.

Vi starter med kyllingespydet, som må siges at være lidt småtørt.

Her bliver peanutdippen strengt nødvendig, men den er til gengæld også meget velsmagende.

Bagefter afprøves fish caken, som også kaldes for “tord man pla”.

I modsætning til kyllingespydet, så smager fish caken virkelig af noget, så nu begynder det at ligne noget.

Forårsrullerne er dejligt sprøde, som den slags nu en gang skal være.

Desværre er smagen lidt flad og sur/sød-dippen skal i spil, for at der sker noget for mine smagsløg.

Den sidste snack er hotwings. De er paneret og dejlig sprøde og saftige indeni.

I bund og grund kunne jeg have nøjes med to slags snacks i stedet for fire, eftersom to af dem ikke rigtigt gjorde noget for mig, rent smagsmæssigt.

Dippene havde en god smag, og der var heldigvis ikke for lidt af dem.

Det hele skylles ned med en dejlig IPA fra det bornholmske bryggeri Svaneke Bryghus.

Så en lidt shaky start, og oplevelsen bliver også lidt mere øv, når man sidder tilbage med fedtede fingre og så skal prøve at tørre dem i en lidt for lille serviet.

En vådserviet havde været rart efter en gang fingermad.

Store hovedretter proppet med smag

Vi går fra snacks til hovedretter.

Vi ryger på to forskellige: en pad thai med kylling og en rød karry med and.

Til alle wok- og karryretter serveres der ris. Karryretten med and har en rigtig lækker smag.

Den er både syrlig, sød og stærk – måske for nogen lige til den søde side, men jeg kan virkelig godt lide den.

Den både ligner og smager af rød karry. Anden passer rigtig godt i retten og både fedtkant og kød er smagfuldt, men som bordskikken er i Thailand, så er der ikke knive på bordet.

Det gør altså, at de her skiver andekød er lidt store at jonglere med.

En kniv havde været et godt redskab, da jeg ikke helt har fat i teknikken med at bruge ske som skæreværktøj.

Hvis du som jeg synes, at det er lidt voldsomt at proppe en hel skive kød i munden, så beder du bare om en kniv – personalet kommer gerne med en.

Kæmpe fad med Pad Thai med kylling. Rigeligt til en person.

 

Den anden hovedret er en af Thaigers nudelretter – en Pad Thai.

Også i denne ret skuffer smagen ikke, og den hænger ved længe.

Nudlerne har en god konsistens og et fint bid, og alle de sprøde elementer passer godt ind i retten.

Vi er helt klart i en over-middel Pad Thai, men måske en lille frisk salat ved siden af kunne have været på sin plads.

Det måtte de i hvert fald gerne smide med eller i de mindste anbefale som tilkøb.

Det skal dog siges, at jeg overhørte personalet flere gange anbefale forskellige ting på menukortet, så mon ikke det bare skal blive mere rutine for de ansatte.

And i rød karry serveret med ris til. Super lækker smag.

 

Kaffe og dessert

Vi slutter af med kaffe/te og en dessert. Den ene dessert er chokoladekage med sorbet.

På papiret en god idé, men den skuffer, eftersom kagen er tør.

Til gengæld er kokossorbetten lækker, og de forskellige sprøde elementer er også dejlige i desserten.

Havde kagen været god, så havde oplevelsen også været derefter – men her fejler den desværre.

Chokoladekage med sorbet.

 

Den anden dessert, vi får, er tre slags is. En frisk dessert med god smag, men lidt for simpel.

Der mangler finesse i anretningen på begge desserter, og derfor bliver det hele lidt for letkøbt.

Tre slags is.

 

Min medspisers jasminte er, som den skal være, men jeg synes, min espresso er lidt kedelig – især set i forhold til prisen på 39 kr.

Det er en skam, for det virker ellers til, at der er styr på drikkevarerne.

Deres hjemmelavede limonade med ingefær og lime er intet mindre end fantastisk, så standarden skal gerne kunne holdes over hele linjen.

Smagen holder, udtrykket halter

Der er ingen tvivl om, at Thaiger har styr på smagene på retterne, og man kan komme langt på smag alene.

Jeg synes blot, det er ærgerligt, at det visuelle ikke helt følger med smagen.

Det føles lidt som om, at tingene bare bliver kastet på noget flot keramik, og så kører bussen.

F.eks. er risene bare serveret i en skål. Ikke mange friske urter på retterne. Isen til desserten er nærmest også bare kastet på.

Man kunne godt have pyntet lidt, så det visuelle udtryk gjorde retterne endnu mere appetitlige.

Jeg er med på, at der kan være udfordringer med at anrette karryretter på en flot måde, men det kan godt gøres pænere, så hele oplevelsen emmer af lækkerhed.

God størrelse på retterne og rigtig god smag i især hovedretterne viser helt klart et potentiale, men pas på det ikke bliver en restaurant, som bare serverer dyr take-away på fancy keramik.

Hvad: Thai-restaurant Thaiger
Hvor: Kongensgade 40 (indgang ved Grønnegade), 5000 Odense C

Smag løs på det bedste: Rosé Festival Odense lancerer spændende nyhed

Skrevet af: Michael Qureshi
Rose Festival
Rose Festival

Det regner og stormer i hele Danmark i disse dage.

Det milde forår og især den kommende sommer virker alt for langt væk.

Men så er det godt, at der er gode oplevelser at se frem til.

Og er der noget, som virkelig får os i godt humør, så er det tanken om at sidde med et glas iskoldt rosé i lunt vejr.

Hvad så med at tænke på en hel dag fyldt med rosé i glasset i flere timer – og mange forskellige?

Flere nye udstillere på holdet

Når Rose Festival Odense for andet år i træk den 11. maj 2019 inviterer til en dag i roséns tegn er det med flere ny udstillere på holdet – heriblandt den ungarske vinforhandler Pa TrioVin.

Den 11. maj 2019 danner Brandts Klædefabrik igen rammen om festivalen, der byder på god stemning, feststemte gæster og ikke mindst boblende rosé i lyserøde nuancer.

I 2018 var festivalen en kæmpe succes, hvor unge som ældre mødtes på tværs af generationer i roséns univers.

Den 11. maj 2019 har du mulighed for at (gen)opleve en uforglemmelig dag, både hvad angår stemningen, og ikke mindst festivalens kærlighed til rosévinen.

Overset vinperle i Ungarn

I år præsenterer 15 udstillere, deres bud på, hvad du skal drikke på terrassen, når sommeren banker på.

Blandt gengangerne fra sidste år som Vinens Verden og Selmer Vin er et nyt ”ansigt” at finde blandt udstillerne på torvet i Brandts Klædefabrik, nemlig vinforhandleren Pa TrioVin.

Pa TrioVin er en ungarsk vinforhandler, som har ekspertise i at udvælge den gode og til tider ukendte vin fra Ungarn.

Pa TrioVin bliver dermed den første udstiller til Rosé Festival Odense, der serverer rosé produceret i Ungarn.

Den ungarske vin er en overset perle iblandt Frankrigs, Spaniens, Australiens og USA´s vinsortimenter.

Men i løbet af de seneste år, har det ungarske vinmarked udviklet sig i en positiv retning, og er på vej til igen at blive et kendt vinmarked, som det var tilfældet mange år tilbage.

Vil udbrede folks kendskab til rosé

Ungarn er især kendt for sine mousserende vine, men også rosévinen er ved at indtage sin plads på markedet.

Rosé Festival Odense glæder sig til at kunne byde festivalens gæster på et glas ungarsk rosé, og samtidig synliggøre, at rosévin produceres og drikkes på globalt plan.

“Hos Rosé Festivalen Odense ser vi det som en stor ære at kunne være med til at udbrede folks kendskab til rosévinen – også uden for Danmarks grænser.

Vi er meget glade for at kunne byde Pa TrioVin velkommen på holdet”, udtaler medarrangør af Rosé Festival Odense, Jakob Søfelde-Hansen.

Hvad: Rosé Festival Odense
Hvornår: Lørdag d. 11. maj kl. 12.00
Hvor: Brandts Klædefabrik
Billetter her

Facebook-event her