Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Over 1000 arbejdspladser er med: Med JOOLL kan du få en lækker cykel over lønnen

Af Redaktionen

Det danske koncept JOOLL får flere og flere danske arbejdspladser til at tilbyde deres medarbejdere eksklusive cykler over lønnen.

Medarbejdere på over 1000 danske arbejdspladser har allerede en JOOLL.

Specielt et stort ønske fra mange medarbejdere og et aktivt valg i den grønne omstilling har gjort det særdeles attraktivt for danske virksomheder at tilbyde deres medarbejdere lækre dyre cykler over lønnen, som et grønt og sundt transportmiddel.

Flere og flere efterspørger konceptet

”Tak chef”! Sådan lyder det igen og igen på arbejdspladser fra alle brancher i hele Danmark hver dag. Det kommer fra medarbejdere der får leveret deres valgte JOOLL.

Måske en kvalitets el-cykel, måske en sikker el-ladcykel eller en måske en racer. Alt sammen over lønnen og typisk 40-60% billigere for en medarbejder som en JOOLL.

Flere og flere medarbejdere i danske virksomheder banker i disse dage på deres arbejdsgivers kontor eller i forbindelse med jobskifte og beder om en JOOLL.

Dette i takt med, at benzinpriserne er steget, er flere og flere virksomheder således begyndt at søge nye muligheder for at kompensere deres medarbejdere for stigende transportudgifter.

Det mærker man hos virksomheden JOOLL, der som de første i landet har gjort det muligt for virksomheder at tilbyde en cykel over lønnen, præcis som man kender det fra ordninger, hvor medarbejdere har adgang til fri bil eller fri telefon. JOOLL er bare meget sundere, billigere og grønnere.

”Specielt de sidste 12-18 måneder har der været tryk på og vi hjælper medarbejdere, selvstændige og arbejdspladser i gang hver dag.

Henvendelserne kommer fra virksomheder, der har fået øjnene op for, at de har mulighed for at tilbyde deres medarbejdere en cykel over lønnen som et medarbejdergode.

Men det er også medarbejdere, der henvender sig direkte til os, fordi de med de stigende transportomkostninger har fået større incitament til at skifte bil nummer to eller et ud med eksempelvis en elcykel,” siger Anders Westergaard, medstifter af JOOLL, og tilføjer, at det typisk er cykler til 20, 30, 50.000 kr., som medarbejderne får helt eller delvist finansieret af deres arbejdsgiver til en lille beskatning pr måned.

Racere, El-ladcykler, El-cykler, Gravel, Mtb & alm cykler

I øjeblikket er der over 1.000 danske virksomheder, der tilbyder medarbejdere en cykel over lønnen, men specielt i øjeblikket kommer der hele tiden flere til. Alene de seneste 6 måneder har næsten 500 nye virksomheder påbegyndt processen med at tilbyde medarbejderne en cykel over lønnen.

Nogle steder er det et par medarbejdere, andre steder er det alle der får muligheden, mens selvstændige ser med store øjne på specielt racer- og el-ladcyklerne.

”Vi har investeret massivt i at skabe dette koncept og udbredelsen af JOOLL de sidste 3 år. Vi kan mærke det er blevet ganske normalt at bede ens arbejdsgiver om en JOOLL og heldigvis oplever vi også at der findes ret mange seje og nytidstænkende arbejdsgivere derude som faktisk ønsker at skabe grønne og sunde transportvaner for deres medarbejdere.

Det betyder også, at vi lige nu får kontinuerligt flere og flere bestillinger fra de mere end 1.000 virksomheder der allerede i gang – de skruer markant op for JOOLL-bestillingerne”, tilføjer Anders Westergaard, der håber, at der kan blive skabt nogle nye vaner i de danske familier.

”Den grønne omstilling er udfordret af, at mange familier har købt billige biler som bil nummer to. Man kan håbe, at de nuværende benzinpriser i det mindste kan være med til at skabe nogle nye vaner blandt medarbejderne i danske virksomheder.”

Medarbejdere på både store og små arbejdspladser har en JOOLL

En af de virksomheder, der tilbyder medarbejderne en JOOLL er DFDS, der har rullet ordningen ud til alle danske medarbejdere på hovedkontoret i København.

Ifølge Sofie Lindegaard, CSR-direktør i DFDS, handler initiativet både om de stigende benzinpriser, men også om rederiets ambitioner for bedre medarbejdersundhed samt et grønnere klimaaftryk.

”Når vi vælger at tilbyde alle vores medarbejdere en cykel over lønnen, handler det om klimaet og medarbejdernes sundhed, og vi har oplevet en efterspørgsel nedefra i organisationen.

Vi vil gerne have folk ud af deres biler og over på en cykel for sundhedens skyld, men også fordi, det har den positive effekt, at vi som virksomhed skruer ned for vores samlede CO2-udledning, hvis mange af vores medarbejdere vælger at tage cyklen i stedet for bilen på arbejde,” siger hun og tilføjer:

”Vi har en strategi om at sejle med grønne skibe fra 2025 og et mål om at være klimaneutrale i 2050. At vi får flere medarbejdere til at cykle, skal bidrage til den ambition, og samtidig kan tilvalget af cyklen og fravalget af bil nummer to være med til at skabe en bevidsthed hos medarbejderne om, hvordan man hver især kan bidrage – også med små, men meget synlige tiltag, der passer godt ind i ESG rapporten”

Ved et hurtigt kig på listen af de danske arbejdspladser der allerede er i gang med JOOLL kan der blandt andet nævnes:

PensionDanmark, SKI, IO Interactive, MessyWeekend, Rains, PwC, Silvan, CompanYoung, DFDS, Bossard, Novicell, Aalborg Kommune, Manyone, Combine, Fazer, Malmbergs, NREP, Ferm Living, Ambiente, Gorillas, Bring, Mocon, Copenhagen Fintech, Pluss Leadership, Stokvad, Apotek, Fair Trade Mærket, Resino, Mediacom og mange flere fra hele landet.

Kvalitetscykler med fokus på oplevelsen og sikkerheden

Det er bestemt ikke alle cykelmærker der bliver godkendt som en JOOLL. Produktafdelingen skal altid godkende et mærke eller model og dette gøres ud fra kvalitet, sikkerhed og leveringsdygtighed.

JOOLL er nemlig langt mere end en cykel, da der både følger serviceaftaler, garantier og en omfattende forsikring mod tyveri med i prisen. JOOLL har flere eksklusive samarbejder med eksempelvis Canyon og du kan også vælge modeller fra mærker som Wintherbikes, Vanmoof, Cowboy, Bullitt, Qwic, Black Iron Horse, Argon18, Pronghorn, Avenue, Raleigh mf.

Se cykler der er og bliver afleveret på JOOLLs instagram her.

JOOLL hjælper også, med deres Business Cargo produkt, virksomheder der har behov for el-cykler til leveringer, serviceopgaver, facility management, rengøring, hjemmepleje, fragt og lignende.

Hvordan kommer man i gang med JOOLL?

Som medarbejder skal du have et ok fra din arbejdsgiver og herefter kan du gå ind på JOOLL.dk og finde den pakke du gerne vil bestille. Og som selvstændig skal du selvfølgelig bare have ok fra dig selv. Herefter modtager man både som medarbejder og arbejdsgiver en bekræftelse på mail. Derfra er det faktisk mere eller mindre administrationsfrit for arbejdsgiveren.

Ønsker man en overordnet aftale med JOOLL som arbejdsplads, så bestiller man en præsentation af koncept, regler og mulighederne lige her og en konsulent vil hjælpe videre. Find hjælp her.

Fakta om JOOLL

”En JOOLL” betyder at man får en cykel/ladcykel af sin arbejdsgiver på lidt samme måde som fri bil eller fri telefon. Det har medarbejdere på over 1.000 danske arbejdspladser allerede fået. Konceptet er meget enkelt. Arbejdsgiveren betaler JOOLL en lille pris pr måned og medarbejderen har cykelpakken rådighed og kun bliver beskattet over lønnen.

Det betyder typisk en besparelse på 40-60% som medarbejder. Og så er service og forsikring ovenikøbet inkluderet, så man får mere frihed i dagligdagen.

På den måde betaler man langt mindre, end hvis man skulle have købt cyklen selv. JOOLL-konceptet er altså et grønt medarbejdergode, der giver mening, og som man kan bruge lige så tosset man vil privat uden bekymringer.

Læs meget mere om JOOLL her.

Del artikel

Andre læser også