MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Byens bedste banankage?: Dem er du nødt til at smage

Af Mads Aagurd

Det er ingen hemmelighed, at vi elsker kage, og vi har efterhånden smagt en del.

Selvom vi elsker det meste, så er der indimellem kager, der skiller sig ud, fordi de er specielle, billige, lækre eller fra en uventet kant – og gerne en kombination af det hele.

Og det er netop, hvad de leverer fra ingen ringere end 7-Eleven med deres bradepande-kager i snittestørrelse.

Så når man skal have sig en eftermiddags-opkvikker, så er de her helt ideelle.

Lige nu kommer de i varianterne:
– Banana Chokoladekage
– Banana Gulerodskage
– Banana Bananbrød

Nyt liv til 40.000 kasserede bananer

Det er Banana CPH, der leverer de lækre og hånd- samt mundrette kager til 7-Eleven.

Det hele startede med vegansk is, der var lavet af overmodne bananer – til gigantisk succes for indehaveren, Christian Cordius, hvis vision er at skabe velsmag med det formål at gøre en forskel for klimaet.

Hver dag skrottes nemlig 40.000 bananer i Danmark pga. overmodenhed. Det er disse bananer, der danner grundlaget for de kager, som 7-Eleven forhandler, og som vi ikke er blege for at anbefale.

Banana Chokoladekage med kokosglasur
Vi kan lige så godt afsløre, at vi generelt er helt vilde med konsistensen af de her kager.

Denne har en virkelig lækker svampet konsistens og en intens chokoladesmag, som en lækker chokoladekage bør og skal smage.

Banen giver en blød eftersmag, der er knap så intens, og som gør, at man ikke får for meget. Desværre betyder det også, at du kan blive ved med at køre ind.

Balancen mellem chokoladen, bananen og glasuren sidder lige i skabet.

Banana Gulerodskage med kokos og hvid glasur
Selvom det er gulerodskage, så er den ikke fri for overskudsbananer.

Her er de gået skridtet videre, for gulerødderne i kagen er lavet af endnu et “overskudsprodukt”.

De bruger nemlig pulpen fra de gulerødder som bliver brugt i Frankly Juices produktion.

Den smager lige, som en klassisk gulerodskage skal, og det er et lækkert twist med den ristede kokos på toppen.

Og det er ikke kun os, der mener, at den er god. I kategorien KONFEKTURE vandt Banana CPH nemlig den eftertragtede Sol Over Gudhjem-pris for den her kage.

Banana Bananbrød med chokolade og valnødder
En banankage skal i vores øjne være svampet, tilpas sød, krydret og bare smage af en bid mere.

Hvis du er enig i de kriterier, bliver du ikke skuffet, når du sætter tænderne i den klassiske variant med chokoladeglasur og knasende valnødder.

Den er klæg på den helt rigtige måde, og chokoladesmagen i glasuren er både dyb og i et fornuftigt lag, og så komplimenterer det banansmagen helt vildt godt.

Del artikel

Andre læser også