MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Træder i kraft i morgen: Denne parkering bliver forbudt i Odense

Af Nathalia Hentze Nielsen
Arkivfoto
Arkivfoto

I morgen træder vi ind i maj måned, og det betyder samtidig, at du skal være opmærksom på en ny landsdækkende parkeringsregel, som træder i kraft den 1. maj.

Det skriver FDM på sin hjemmeside.

Helt konkret bliver det forbudt at parkere på en såkaldt skillerabat, der er den rabat, som adskiller f.eks. en kørebane fra en cykelsti eller et fortorv.

“Det har længe som udgangspunkt været forbudt at standse eller parkere helt eller delvist på fortov i byerne. Det forbud gælder fra og med første maj nu også i skillerabatten. Det er vigtigt at have den nye regel in mente, hvis du vil undgå en parkeringsafgift,” siger Dennis Lange, chefkonsulent i FDM.

Andre regler gælder udenfor byerne

FDM oplyser, at det kommer til at koste 510 kroner, hvis man ikke overholder den nye parkeringsregel.

Det er ærgerlige penge at bruge, så det er med at holde hjulene på vejbanen og væk fra skillerabatter – også selvom det er græsrabatten ved dit eget hjem.

“Som altid er den sikreste løsning at holde i vejbanens kant, men man skal naturligvis stadig være opmærksom på ting som skilte og vejkryds, så man er sikker på at overholde alle de andre regler om standsning og parkering, der evt. måtte gælde, der hvor man ønsker at standse eller parkere sin bil,” uddyber Dennis Lange.

Det skal dog bemærkes, at dette kun gælder inde i byen; passerer du  byzoneskiltet er der andre regler for standsning og parkering i skillerabatter.

Uden for bymæssig bebyggelse må man nemlig gerne standse eller parkere delvist i skillerabatten, så længe det ikke er hele bilen.

Del artikel

Andre læser også