Endnu et spadestik taget til helt ny bydel: Sådan bliver Munkebjerg Park

Skrevet af: Redaktionen

Byggeriet af 2. etape af den nye Odense bydel Munkebjerg Park blev skudt i gang i går torsdag den 2. maj 2019 med dobbelt 1. spadestik på et 5.300 kvm flerbrugerkontorhus og Lidl’s 1.200 kvm store dagligvarebutik, samt rejsegilde for 145 boliger, der forventes indflytningsklar fra i slutningen af 2019.

Den nye bydel i Odense udvikles af Barfoed Group, mens Juul | Frost Arkitekter har udformet lokalplanen, der viser, hvordan bydelen kan indrettes med blandet bolig- og erhvervsbebyggelse og ikke mindst grønne og rekreative omgivelser.

Munkebjerg Park er placeret ved krydset mellem Munkebjergvej og Niels Bohrs Allé.

Netop de grønne omgivelser og nem adgang til infrastruktur er nogen af de elementer, der skal gøre bydelen særligt attraktiv for både beboere og erhverv.

“Munkebjerg er et spændende udviklingsområde.

Vi har sat alle tegnestuens tværfaglige kompetencer inden for bygning og bebyggelse, by, byrum og landskab i spil for at sikrer sammenhængen mellem den overordnede udvikling af bydelen og det konkrete bolig- og erhvervsbyggeri samt landskabet.

Det skaber de bedst mulige rammer for at hverdagslivet i den nye bydel og merværdi for beboere og brugere,” siger Flemming Frost, stiftende partner i Juul | Frost Arkitekter.

Penthouselejligheder blandt de 145 lejeboliger

De 145 boliger bliver alle lejeboliger i varierende størrelser, herunder en række penthouselejligheder.

Boligbebyggelserne er udformet som 2 s-formede bygningskroppe, der springer mellem 4 og 8 etager, og de kommer til at fremstå i Petersen tegl.

I udformningen af boligerne er der fokus på høje boligstandarder. Samtlige boliger får rummelige altaner, flere af lejlighederne 2 altaner: en vest- og en østvendt, samt direkte adgang til de grønne fællesområder.

Et nyt flerbrugerkontorhus og LIDL’s dagligvarebutik er første skud på Munkebjerg Business Park.

Det moderne 5 etager høje kontorhus med hvide højglans facader bliver med sit markante udtryk en flot indgang til Munkebjerg Business Park og en arkitektonisk markør for området.

1200 kvm dagligvarebutik

Et godt indeklima og bæredygtighed har været rettesnor for udformningen af bygningen, der indrettes som et flerbrugerhus med fælles kantine, mødelokaler, parkeringskælder samt tagterrasser, hvor brugerne kan mødes uformelt i det daglige.

Blandt lejerne er blandt andet PWC, Nykredit og Totalkredit.

Juul | Frost Arkitekter har også tegnet den 1200 kvm store dagligvarebutik til Lidl, der med messingbegrønnede facader og grønt tag skal understrege bydelens parkmæssige karakter.

“Samarbejdet har været præget af en resultatorienteret dialog og et fokus på vedvarende kvalitet i byggeriet.

Vi glæder os til at fortsætte det gode samarbejde med Barfoed Group om udviklingen af Munkebjerg Park, herunder de studie- og seniorboliger vi netop nu er ved at tegne,” siger Flemming Frost.

BørnefestiBAL i Odense: Kæmpe børnefest får også Paw Patrol på plakaten

Skrevet af: Michael Qureshi

Når BørnefestiBAL løber af stablen i Odense den 10. juni, kan gæsterne opleve de populære hunde fra Nickelodeons Paw Patrol live på scenen.

Holdet bag BørnefestiBAL har nemlig indgået et samarbejde med tv-kanalen Nickelodeon, som betyder, at de festivalsgæstende børn og voksne kan opleve karaktererne fra et af kanalens mest populære programmer, Paw Patrol, live på scenen.

Paw Patrol handler om seks kærlige redningshunde med hver deres egenskaber, som ledes af drengen Ryder.

Den seje gruppe er altid klar til at hjælpe, når ulykken rammer i deres hjemby Adventure Bay – men de har taget dagen fri, for at komme til Aalborg og møde alle deres fans.

“Vi glæder os meget til at byde Paw Patrol velkommen til Odense.

Vi ved, at det bliver en fantastisk oplevelse for gruppens mange fans, som nu kan møde deres helte i virkeligheden og endda får muligheden for at deltage i den ikoniske dans, ’Vovse Boogie’,” fortæller Kalle Bremer, der startede BørnefestiBAL i 2015.

Masser af underholdning for familien

BørnefestiBAL byder på musik, sjov, leg, gøgl og spas for børn og deres familier. Foruden Paw Patrol kan man også opleve Gurli Gris-show, Mek Peks Åh Abe-show, HipSomHap, Albert Dyrlund og stjernerne fra årets MGP.

“Vi glæder os rigtig meget til samarbejdet med BørnefestiBAL.

De rammer den helt rigtige nerve og har hjertet på rette sted, og der er noget, vi virkelig kan spejle os selv i, når vi kommunikerer med vores målgruppe.

Derfor var det et helt oplagt partnerskab at gå ind i,” fortæller Jesper Dahl, direktør for Viacom i Norden, der ejer Nickelodoen.

Mange aktiviteter i løbet af dagen

Det helt særlige ved BørnefestiBAL er, at der virkelig sker noget hele dagen. Forældre kan derfor være ganske sikre på, at underholdningen er sikret.

For udover underholdningen fra scenen kan børnene se frem til både aktivitetsbaner, maletelte, perletelte, skattejagt, fodbold, rutsjebaner og ikke mindst fodbold-dart.

Billetter kan købes til 95 kr. (Børn under 1 år kommer gratis ind)

Hvad: BørnefestiBAL
Hvor: Munke Mose
Hvornår: 10. juni fra kl. 11.30

Du kan finde billetter og mere om BørnefestiBAL her.

Særsyn venter: Færøske sejlskibe indtager Odense Havn hele weekenden

Skrevet af: Redaktionen

I morgen fredag d. 24. maj åbner den årlige Havnekulturfestivalen i Odense.

Hvis du er nysgerrig på alt det der sker i løbet af weekenden, så kan du få et overblik via vores artikel lige her.

Men Nordatlantisk Hus tyvstarter på Havnekulturfestivalen 2019 allerede fra i aften – én dag før den officielle åbning af festivalen.

Det gør de, når de fejrer 100-året for det færøske flag, Merkið, med besøg af syv historiske, færøske sejlskibe, færøsk regatta, udstillinger, koncerter og mange oplevelser både i huset og på skibene.

Man kan komme ombord

Kom og vær med, når sejlskibene ankommer til Odense havn. Du har også mulighed for at komme ombord, og se de flotte skib indefra.

Skibene ankommer kl. 18, men man går allerede igang med forberedelserne kl. 17.30.

En stor mængde færøske flag er bestilt og kajen foran Nordatlantisk Hus bliver farvet hvid, rød og blå, Odense Pigegarde spiller for, mens vi venter på skibene.

Der bliver velkomsttaler ved Jogvan Skorheim, borgmester i Klaksvik og Jane Jegind, by- og kulturrådmand i Odense.

Men selv om du ikke kan nå at se dem i aften, så er de tilstede hele weekenden, og hvor man kan nyde synet af de særlige sejlskibe.

Gør et møbelkup: To kaffebarer skal ombygges – sælger ud af inventaret

Skrevet af: Redaktionen

De fleste af os elsker loppemarkeder og retromarkeder for at finde noget unikt til hjemmet.

Måske noget med en god historie bag.

Det bliver der i hvert fald rig lejlighed for, når Baresso i Odense lukker to af deres afdelinger ned inden for ganske kort tid.

Det sker som led i, at Baresso-kæden er overtaget af Espresso House.

Derfor skal kaffebarerne på Odense Banegårdscenter samt i Rosengårdcentret bygges om til Espresso House.

I stedet for at fyre inventaret i de to Baresso-afdelinger på lossepladsen, så har man valgt at holde et lagersalg.

Alle pengene går tilmed ubeskåret til Røde Kors, så du støtter også et godt formål, hvis du får fingrene i et af deres møbler.

Lækre kaffebarmøbler til fordelagtige priser

Der er alt fra barstole, caféborde, plakater og anden inventar som helt sikkert giver noget sjovt at snakke om derhjemme.

“Snart lukker vi midlertidigt ned for vores kaffebarer på Odense Banegårdcenter og i Rosengårdcentret for at bygge dem om til Espresso House.

Derfor inviterer vi vores gæster til at købe vores lækre kaffebarmøbler til meget fordelagtige priser. Alle pengene fra salget går ubeskåret til Røde Kors,” skriver Baresso/Espresso House.

Udsalget er på søndag d. 26. maj, og man opfordres til at være der fra start, da det kan gå pænt stærkt med salget.

Man har dog valgt at samle lagersalget i Rosengårdcentret, så en tur på Banegården vil være forgæves.

Man oplyser desuden, at alle møbler der ikke bliver solgt på dagen, doneres til Røde Kors.

Hvad: Møbelsalg
Hvor: Baresso/Rosengårdcentret
Hvornår: Søndag d. 26. maj kl. 16.00-18.00