Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Endnu et spadestik taget til helt ny bydel: Sådan bliver Munkebjerg Park

Af Redaktionen

Byggeriet af 2. etape af den nye Odense bydel Munkebjerg Park blev skudt i gang i går torsdag den 2. maj 2019 med dobbelt 1. spadestik på et 5.300 kvm flerbrugerkontorhus og Lidl’s 1.200 kvm store dagligvarebutik, samt rejsegilde for 145 boliger, der forventes indflytningsklar fra i slutningen af 2019.

Den nye bydel i Odense udvikles af Barfoed Group, mens Juul | Frost Arkitekter har udformet lokalplanen, der viser, hvordan bydelen kan indrettes med blandet bolig- og erhvervsbebyggelse og ikke mindst grønne og rekreative omgivelser.

Munkebjerg Park er placeret ved krydset mellem Munkebjergvej og Niels Bohrs Allé.

Netop de grønne omgivelser og nem adgang til infrastruktur er nogen af de elementer, der skal gøre bydelen særligt attraktiv for både beboere og erhverv.

“Munkebjerg er et spændende udviklingsområde.

Vi har sat alle tegnestuens tværfaglige kompetencer inden for bygning og bebyggelse, by, byrum og landskab i spil for at sikrer sammenhængen mellem den overordnede udvikling af bydelen og det konkrete bolig- og erhvervsbyggeri samt landskabet.

Det skaber de bedst mulige rammer for at hverdagslivet i den nye bydel og merværdi for beboere og brugere,” siger Flemming Frost, stiftende partner i Juul | Frost Arkitekter.

Penthouselejligheder blandt de 145 lejeboliger

De 145 boliger bliver alle lejeboliger i varierende størrelser, herunder en række penthouselejligheder.

Boligbebyggelserne er udformet som 2 s-formede bygningskroppe, der springer mellem 4 og 8 etager, og de kommer til at fremstå i Petersen tegl.

I udformningen af boligerne er der fokus på høje boligstandarder. Samtlige boliger får rummelige altaner, flere af lejlighederne 2 altaner: en vest- og en østvendt, samt direkte adgang til de grønne fællesområder.

Et nyt flerbrugerkontorhus og LIDL’s dagligvarebutik er første skud på Munkebjerg Business Park.

Det moderne 5 etager høje kontorhus med hvide højglans facader bliver med sit markante udtryk en flot indgang til Munkebjerg Business Park og en arkitektonisk markør for området.

1200 kvm dagligvarebutik

Et godt indeklima og bæredygtighed har været rettesnor for udformningen af bygningen, der indrettes som et flerbrugerhus med fælles kantine, mødelokaler, parkeringskælder samt tagterrasser, hvor brugerne kan mødes uformelt i det daglige.

Blandt lejerne er blandt andet PWC, Nykredit og Totalkredit.

Juul | Frost Arkitekter har også tegnet den 1200 kvm store dagligvarebutik til Lidl, der med messingbegrønnede facader og grønt tag skal understrege bydelens parkmæssige karakter.

“Samarbejdet har været præget af en resultatorienteret dialog og et fokus på vedvarende kvalitet i byggeriet.

Vi glæder os til at fortsætte det gode samarbejde med Barfoed Group om udviklingen af Munkebjerg Park, herunder de studie- og seniorboliger vi netop nu er ved at tegne,” siger Flemming Frost.

Del artikel

Andre læser også