MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Er du sikker på dine rettigheder som lejer?

Af Redaktionen

Annonce

Der er desværre rigtig mange lejere der bliver snydt i deres lejemål, både hvad angår unge og gamle, i storbyerne og de mindre byer. Der er endda en tendens som sker oftere og oftere – Lejere betaler for meget i depositum ved fraflytning, høj husleje undervejs i lejeperioden og er blevet pålagt urimelige krav i lejeforholdet. Derfor kan det være en god ide at kende sine rettigheder som lejer, da lejeloven egentlig beskytter lejere meget godt og der er en række ufravigelige paragraffer, som udlejer ikke kan fravige til skade for lejer.

Flytteopgørelse kan koste dyrt

Det er ofte ved fraflytning at det går galt for lejer, da det drejer sig om depositum og der er ofte store penge på spil her. Ved fraflytningssynet skal man derfor være meget opmærksom, således man undgår at blive snydt med flytteopgørelsen. Det er i denne opgørelse hvor man kan se hvad hæfter for som lejer og hvad man skal betale for. Siden 2015 har udlejere ikke kunne kræve nyistandsættelse, men kun normalistandsættelse. Dette glemmer udlejere ofte, at lejere ikke kan hæfte for almindelig slid og ælde mere.

Indflytning er vigtigt

Indflytningen er faktisk meget vigtig for ens fraflytning, da man ved indflytning kan lave en fejl- og mangelliste som lejere. Denne rapport skal laves senest 14 dage efter indflytning i lejemålet. Her kan lejere dokumentere de fejl, mangler og skader der er i lejemålet – En god ide til denne rapport er at få taget en masse billeder af lejemålet også. Så kan man understøtte ens rapport med billeder og på den måde dokumentere det endnu bedre.

Det er også vigtigt at holde øje med lejekontrakten, som man underskriver inden indflytning, da der står heri hvad du som lejer har vedligeholdelsespligten for og dermed skal sørge for at vedligeholde undervejs i dit lejeforhold. Som lejer er det meget vigtigt at overholde denne vedligeholdelsespligt, da det ellers kan være misligholdelse og koste dyrt ved fraflytning. Som lejer kan det derfor være en god ide at kende sine rettigheder, da det ellers kan koste dyrt.

Del artikel

Andre læser også