MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Få hjælp hos Pårørenderådgivning: Helt gratis og anonymt

Af Christina Frederiksen

Er man ung og pårørende kan det indimellem føles som om, at man er helt alene i verden.

Nikolaj er en ganske almindelig ung studerende på 25 år. Som ung pårørende har Nikolaj tidligere manglet et sted at læsse af, og det var netop sådan et sted, han ved et tilfælde faldt over ved et arrangement i Kongens Have.

Her mødte han Helle og Christina fra Pårørenderådgivningen i Odense Kommune. De to tilbød ham at blive en del af en pårørendegruppe for unge mellem 18-30 år.

”Ingen har lyst til at ligge sin omverden og venner til last,” siger Nikolaj om, hvorfor han takkede ja til at komme med i pårørendegruppen.

”Følelsen af ikke at skulle stå til regnskab for mine tanker og problemer i min hverdag, har virkeligt hjulpet mig. At have det her rum, som ungegruppen var for mig, har simpelthen betydet alt,” siger Nikolaj og tilføjer, at hans venner selvfølgelig ville lytte og støtte ham, men at han er bange for, at de ville brænde ud, hvis han kun talte om sine problemer.

Vi har de samme følelser til fælles

Da Sara på 28 år fortalte sin veninde, hvad der fyldte hos hende, gjorde veninden Sara opmærksom på Pårørenderådgivningen.

Sara kontaktede Christina og Helle, og inden hun vidste af det, var også hun blevet en del af pårørendegruppen for unge.

”Jeg kan lige så tydeligt huske den første gang jeg mødte op. Der sad nogen på min egen alder og fortalte om de samme følelser, som jeg har. Det der med, at andre beskrev, de følelser jeg gik rundt med, det var meget hjælpsomt for mig,” fortæller Sara. ” 

Sara har allerede anbefalet tilbuddet til en veninde, og hun understreger styrken i, at tilbuddet er anonymt.

”Især i starten af perioden var det en tryghed, at alt foregik anonymt,” siger Sara.

Et gratis og anonymt tilbud

Er du tæt på et menneske, der har det svært af psykiske, fysiske, kognitive eller sociale grunde, og oplever du, at det påvirker dig, så kan du altid kontakte Pårørenderådgivningen i Odense Kommune.

Helle og Christina kan hjælpe med at navigere rundt i, hvilke tilbud der findes i Odense.

På www.odense.dk/pårørende kan du se mere.

Pårørenderådgivningen kan kontaktes på 63757570 eller på paaroerende.aehf@odense.dk.

Del artikel

Andre læser også