Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Filmfestival med fugle på plakaten: Fjer pryder OFF

Af Christina Frederiksen

Odense Internationale Film Festival (OFF) har virkelig formået at sætte byen på det kulturelle Europa-kort.

I uge 35 sker det igen, når festivalen finder sted nok en gang.

På årets plakater for OFF er det knaldrøde påfuglefjer, der udgør det kunstneriske udtryk.

Fjerene er et symbol på festivalen ønske om at skabe en iøjnefaldende, international filmfestival spækket med kvalitetsindhold.

“Vi sætter en ære i at gøre os umage i alt, hvad vi laver – og støtter hinanden i at turde træde frem i lyset, folde halefjerene ud og vise, hvad vi kan! Det betyder ikke, at vi altid lykkes. Slet ikke.

Men vi forsøger virkelig at sætte baren højt og gå benhårdt efter vores drømme, og det vil vi gerne vise igennem årets visuelle identitet,” siger festivalleder Birgitte Weinberger.

Festivalleder Birgitte Weinberger glæder sig over årets program til Odense Internationale Film Festival, der løber i hele ugen (foto: Malene Nelting).

Gav Darwin kvalme

Men hvorfor lige påfuglefjer, tænker du måske?

“”Synet af en fjer i en påfuglehale giver mig kvalme, hver gang jeg får øje på det”, skulle Charles Darwin efter sigende have skrevet i et brev til en ven i 1860.

Påfuglehannens hale passede nemlig vanvittigt dårligt ind i hans teori om naturlig udvælgelse.

For er de kæmpestore haler ikke både klodsede, alt for iøjnefaldende og svære at tage benene på nakken med, hvis der skulle komme et sultent rovdyr?

Hannen kan blive et let bytte, som hurtigt bliver sorteret fra, når det gælder ”survival of the fittest”. Det skulle man i hvert fald mene. Men naturen fortæller en anden historie.

Nemlig at de flotteste halefjer bliver hunnernes førstevalg, og at fjerenes ejermand dermed får sin slægt ført videre,” siger Birgitte Weinberger og tilføjer:

“OFF har eksisteret siden 1975 – og er over årene vokset i både antal dage, besøgende og anerkendelse fra både ind- og udland.

I dag kan vi bryste os af at være den eneste danske filmfestival, som kan kvalificere kortfilm til anerkendte filmpriser som European Film Award (EFA), Robert Prisen samt Oscar-uddelingen.

Den udvikling kommer ikke af sig selv. Det sker, fordi vi hos OFF har evnerne, ambitionerne, viljen og ikke mindst modet til at stille os frem og vise, hvad kortfilmgenren kan.

Hvad Odense kan. Hvad OFF kan.”

Se mere om Odense Internationale Film Festival her.

 

Del artikel

Andre læser også