Find julehumøret frem: Storms Pakhus afholder Æbleskiveskole

Af Stine Kjølby Christensen

Der er længe, længe til …

Men det er vel aldrig for tidligt at begynde at glæde sig til jul?

Faktisk er der kun 126 til, at kalenderen siger december: Så hvis du til den tid vil kunne imponere dine venner eller familie, så er det vel heller ikke et sekund for tidligt at begynde at øve sig på årets julebag.

Den 10. september inviterer Storms Pakhus og SPIS! Odense Food Festival til en lang række smagfulde madkurser og workshops, der vil udfordre og styrke dine kokkekundskaber.

Én af disse kurser er Æbleskiveskole, hvor du som deltager bliver guidet på sikker vej mod at lave den helt perfekte æbleskive.

Skorpen skal være sprød, formen skal være rund – og smagen skal være lige i skabet.

Der er mange ting at tænke på, når udførelsen af det ikoniske bagværk skal blive til virkelighed – og jagten på den perfekte udgave, starter altså lige her.

En historisk delikatesse

Æbleskiven er en dansk delikatesse, der hovedsageligt består af pandekagedej. Forskellen er blot, at dejen i stedet steges i en kugleform, der gør æbleskiver runde og luftige.

I 1700-tallet, da “æbleskiven” blev til, var det oprindeligt tynde stykker æbler, der blev vendt i mel og æg og derefter stegt i smør på en pande – deraf navnet.

Det er boden Vorfor Vaffel, der står for workshoppen – og de ved altså, hvad de har med at gøre.

I december lavede de et pragteksemplar med brunsviger-sauce – og hvem ved, måske får du den hemmelige ingrediens?

I hvert fald: Se at få støvet julehumøret af, og tag din mest kage/jule/bageglade ledsager med – til årets nok hyggeligste workshop.

Hvad: Æbleskiveskole
Hvor: Storms Pakhus
Hvornår: 10. september, 16.30-17.30

Tilmeld dig her.