Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Flødeskum og marcipan er forbudt: Sådan bliver Brunsvigerens Dag i Odense

Af Simone Vestergaard
Foto: Sesam Sesam
Foto: Sesam Sesam

På torsdag d. 11. oktober går det løs, når Brunsvigerens Dag afvikles hos DR FYN.

I tre timer kan man smovse løs i de lækreste brunsviger kreeret af Fyns mange bagere.

Det er radioværterne Erik Nielsen og Søren Holm hos DR FYN, der er tovholdere på arrangementet – og igen i år forventes der mange brunsvigerglade gæster.

“Det er andet år i træk, at vi afvikler Brunsvigerens Dag, og sidste år kom der omkring 1000 mennesker på tre timer.

Vi endte faktisk med, at måtte melde udsolgt fordi brunsvigerne var så eftertragtede.

På torsdag åbnes dørene kl. 14.30, og arrangementet løber frem til kl. 17.30. Derudover sender vi radio helt indtil kl. 18.” fortæller radiovært, Søren Holm, til MigogOdense.

Brunsviger ad libitum

Brunsvigeren er mildest talt det, vi kalder for en nationalkage – og for mange er den forbundet med traditioner.

På Brunsvigerens Dag er budskabet klart: Der må hverken komme flødeskum, glasur eller marcipan på.

“Brunsvigerne bliver leveret fra bagere rundt omkring på hele Fyn, og det er den traditionelle brunsviger, der bliver bagt.

Ikke noget med flødeskum, glasur eller andre sjove påfund. Det er den ægte vare, vi serverer på torsdag – og det er den, Fyn er kendt for.” forklarer Søren Holm.

Den fynske skat hyldes

Brunsvigerens Dag bliver ikke kun fejret hos DR FYN, men også rundt omkring på hele øen.

Odense Friluftsbad afvikler Funky Marathon omkring golfbanen og både Fitness World og Café Odeon Social byder indenfor til kaffe og brunsviger.

Fynbus fejrer dagen med ”Husk Brunsvigerens Dag”– tekst på bussernes transport display.

Og hospitalerne i både Odense, Nyborg og Svendborg forkæler deres patienter med brunsviger.

Hos DR FYN vil der løbende være forskellige indslag hele dagen. Gæsterne har også mulighed for at se hvordan studiet ser ud – og få et smugkig på, hvad de ansatte laver.

“På dagen kommer vores brunsviger-ambassadører forbi, og i år har vi også udnævnt et par nye til ”holdet”.

Den ene af dem hedder Erik Larsen. Han er det vi kalder for Fyns farin-pusher, for han har i utrolig mange år solgt farin til stort set hele Fyn – og han er om nogen en værdig brunsviger-ambassadør.

Der kommer også et væld af forskellige variationer med brunsviger. Blandt andet vil kokken Claus Holm lave kreative nyfortolkninger, hvor brunsvigeren har sit udgangspunkt – eksempelvis i roulade.

Derudover vil der også være brunsvigeris fra Paradis og brunsvigerøl.” forklarer Søren Holm.

Foto: Paradis Is Odense

Det kræver en sang

På Facebook begivenheden ”Brunsvigerens Dag” har 1,7 tusinde mennesker allerede klikket deltager, hvilket bevidner om, at kærligheden til den fynske skat må siges at være ekstrem.

Faktisk så ekstrem, at kagen nu har fået sin helt egen sang.

Byrådsmedlem Anders Wedel Berthelsen har nemlig skrevet en brunsviger sang – og navngivet den ”Brunsviger Blues.”

Bag indspilningen står Arena Luanda med Kim Kingo som sanger, Poul Ewald på mundharpe og Arne Lund og Jon Kjærran på guitarer og kor.

DR P4 Fyn sender live fra arrangementet fra kl. 15. Så hvis ikke man har mulighed for at møde op til brunsvigerfesten, så kan man måske være heldig at høre den nyskrevne sang i radioen.

Læs mere om Brunsvigerens Dag her.

Tak for tilladelse til at bruge billedet fra bloggen Sesam Sesam – tjek den lækre kageblog ud her

Del artikel

Andre læser også