Fodboldfest i Odense: Her kan du se VM-fodbold på storskærm

Skrevet af: Jens Erik Møller
Arkivfoto
Arkivfoto

På torsdag 14. juni er der som bekendt kick off for VM i fodbold, men hvad gør man, hvis kæresten derhjemme ikke er helt vild med fodbold?

Vi har lavet en guide til, hvor du kan opleve VM-bold med andre festglade odenseanere.

Fodbold og street food

Hos Storm Pakhus har bestilt en storskærm den 16., 21. og 26. juni, bekræfter Bjørn Hentze, der er leder af Storms Pakshus. Det betyder, at du kan se de danske VM-kampe mod henholdsvis Peru, Australien og Frankrig.

”Det bliver nogle festlige dage med god sportsånd,” siger Bjørn Hentze, der samtidig lover, at hvis Danmark går videre fra de indledende gruppekampe, så vises de næste danske kampe også hos Storm Pakhus.

Foto: Storms Pakhus

Allerede torsdag står Storms Pakhus i fodboldens tegn, hvor du kan se åbningskampen mellem Rusland og Saudi Arabien og efterfølgende deltage i den store VM quiz.

Hos byens andet street food mekka – Arkaden Food Market – er der lagt op til stor fodboldfest, når Danmark spiller. Arkaden Food Market har netop indkøbt egen storskærm, og den tages selvfølgelig i brug under de tre danske gruppekampe.

Klosterkroen, der ligger i Lille Gråbrødrestræde, viser også de tre danske kampe. Dertil serveres den danske nationalret: stegt flæsk med persillesovs plus fadøl, husets vine og sodavand ad libitum.

Intim pubstemning

Er du mere til den lidt mere intime pub-stemning, når der er fodbold, så er der også gode muligheder for det.

Du kan følge de danske kampe hos blandt andet The Tipsy Toad Pub i Vintapperstræde. Her lægges der ud torsdag med åbningsceremoni og åbningskamp, og når de danske drenge løber på grønsværen 16., 21. og 26. kan du naturligvis også følge med på The Tipsy Toad Pub.

Hos Kick Off Sportspub har du med tre storskærme og syv fladskærme rig mulighed for at følge de mange fodboldkampe fra Rusland. Ikke bare de danske kampe, men også en lang række andre topkampe. Her kan du nemlig se samtlige VM kampe med undtagelse af Columbia – Japan.

Den irske pub Ryan’s of Odense har også fået VM fodboldfeber. Her kan du blandt andet se åbningskampen torsdag eftermiddag, og bagefter – hvis du er heldig – vinde fede præmier i deres VM quiz, som arrangeres i samarbejde med Fodboldfessor.dk. Ryan’s of Odense viser også alle VM kampene.

Også på Sir Club i Nørregade er det muligt at se VM på storskærm. Og er du en sand fodboldekspert, som sagtens kan forudsige hvilke lande, der går videre til ottendedelsfinalerne, så er der klippekort til øl på højkant. Du kan deltage i Sir Clubs Vm komkurrence frem til fredag 15. juni kl. 12 – du kan deltage via Sir Clubs facebookside.

Ryan’s of Odense viser alle VM kampene.

Kæmpe fodboldfest på Flakhaven og i Kongens Have

Endelig er der også kæmpe fodboldfest med storskærm under åben himmel på Flakhaven. Den sættes op i forbindelse med DBU Tour 2018, og her kan du blandt andet se Danmarks kampe mod Australien og Frankrig. Læs mere om DBU Tour 2018 her.

Som officiel VM-sponsor tager Coca-Cola også på tour rundt til større danske byer, og søndag 15. juli når de til Odense, hvor finalen vises i Kongens Have.

Præmier for over 10.000 kr.: Kom til gratis banko i Arkaden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

“BANKO!”

Er vi de eneste, der kan mærke spændingen i maven blot ved at læse dette ord?

Banko er efterhånden blevet en trendy fætter igen, og man skal ikke lade sig narre af de ellers mange år på bagen.

Men under corona har vi måtte undvære det geniale spil, og derfor er det jo kun skønt, at vi igen kan gå og glæde os til banko rundt omkring i landet.

Her i Odense bliver der en oplagt mulighed torsdag den 11. juni fra klokken 19-21, hvor Arkaden inviterer til Odense Banko.

Deltagelse er fuldstændig gratis, men det kræver dog en billet, som du kan sikre dig her.

Din plads til bankospillet er reserveret fra kl.18.30. Er du ikke mødt op senest kl.18.45 frigives din plads til andre gæster.

Vilde præmier på højkant

Du kan vinde præmier for mere end 10.000 kr. til oplevelser, mad & drikke i og omkring skønne Odense.

“Vi sørger naturligvis for at overholde alle de gældende regler i forbindelse med Covid-19, af samme årsag er der begrænset antal deltagere,” skriver Arkaden.

Du kan vinde præmier fra følgende steder:

Billetter til Odense Aafart
Cykelabonnement fra Swapfiets
Lækre Kiehl’s samples fra Magasin du Nord
Gavekort til Bager From & Bæk’s Konditori
Gavekort til Restaurant Bondestuen
Gavekort til 5 l fadøl på Ølkunsten hos Lørups Vinstue
Gavekort til Vaffelhuset i Kerteminde
Gavekort til Restaurant Grand Hotel
Gavekort til UNIK i Kerteminde
Gavekort til Nybro Frugtplantage
Gavekort til The Original Pita
Gavekort til Let’s B Frank

Praktisk info

Pladerne er gratis. Der udleveres 1 plade pr. deltager inden start.
Spiser du aftensmaden på Arkaden inden bankospillet kan du gratis få udleveret en ekstra plade ved fremvisning af din kvittering fra madboden.

Du finder mere info lige her.

Datoen er på plads: Nu kan du igen prøve superbiler i HCA Airport

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Pressefoto: Sportscar Event
Pressefoto: Sportscar Event

Har du drømt om at få lov til at køre en tur i en Lamborghini, Porsche, Ferrari eller måske Ford Mustang GT?

Så kan du igen i år både få en tur og ikke mindst opleve nogle af verdens hurtigste biler på tæt hold i Odense Lufthavn. Det sker lørdag den 5. september fra klokken 09.00 – 16.00.

Her køres der nemlig SportsCar Event, som er et velgørenhedsarrangement til fordel for Børnecancerfonden.

“Vi ser frem til at kunne åbne dørene igen, og byde jer velkommen til et univers af unikke sportsvogne fra allerøverste hylde, samt oplevelser for livet for både små og store,” skriver SportsCar Event på Facebook.

De mange lækre superbiler, der samles i HCA Airport kommer til at udbyde ture, hvor man som codriver virkelig kan mærke hvor hurtige disse biler er.

Man kan booke en tur på to forskellige måder. Enten bestiller man et gavekort her.

Gavekortet skal veksles til en billet i billetvognen.

Ellers køber man en billet til den ønskede bil i billetvognen på pladsen.

Hvad: Sportscar Event
Hvor: HCA Airport
Hvornår: Lørdag d. 5. september kl. 9-16

Entré er gratis til at komme og se bilerne køre – en prøvetur koster penge.

Du kan finde mere info om eventet her.

Klar til sommer: Havnebadet og Friluftsbadet åbner snart

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Pludselig forsvandt Odenses mange fritids- og kulturtilbud. Samværet, oplevelserne og velværet fortonede sig, da foreninger, biografer, museer og meget mere måtte lukke ned.

Det har heller ikke været let at få sig en svømmetur under coronakrisen. Alle byens svømmehaller har været lukkede – og er det fortsat – men nu varer det ikke længe, før Havnebadet og Friluftsbadet står klar til at tage imod gæsterne.

Sundhedsmyndighederne har vurderet, at det er forsvarligt at åbne friluftsbadene igen, og derfor har By- og Kulturforvaltningen sat gang i processen med det samme.

Det betyder, at vandglade odenseanere kan få dyppet kroppen allerede den onsdag den 3. juni kl. 13, hvor Friluftsbadet åbner dørene. Ugen efter – den 10. juni kl. 6 – er det Havnebadets tur.

QVi trænger til, at hverdagens muligheder kommer tilbage. Byens mange fritids- og kulturtilbud giver mening i livet, og det er noget af det, vi savner allermest under coronakrisen. Derfor er vi også parat til at reagere på myndighedernes udmelding, så vi kan få åbnet Havnebadet og Friluftsbadet.

Forhåbentlig får vi en god og lang sommer, men der er også mange odenseanere, der holder af en kølig svømmetur uanset vejret. Vi vil i hvert fald sørge for, at vores udendørs svømmebassiner er klar til brug inden for de muligheder, der er, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Klar til sommeren

Der er fortsat en del forholdsregler, som skal overholdes for at sikre en tryg åbning, og derfor er forberedelsesarbejdet allerede i gang, så brugerne kan føle sig trygge i både Havnebadet og Friluftsbadet.

Åbningen vil foregå under følgende retningslinjer og vilkår:

Friluftsbadet:

Fra denne sommer skal brugerne betale for at benytte Friluftsbadet. Hvis man ikke er oprettet som bruger, kan dette ske hjemmefra for at spare tid ved automaten.

Der vil hele tiden være personale i og omkring de to omklædningsrum. Det er vigtigt, at brugerne overholder deres retningslinjer samt skiltningen i omklædningsrummene.

Der vil være opmærkede opholdsarealer, hvor der maksimalt må sidde 10 personer. Hvis brugerne ikke opholder sig i omklædningsrummene, på toilettet, i bassinerne eller ved cafeen, skal de opholde sig i de markerede arealer.

Toiletterne vil bliver rengjort minimum én gang i timen.

Der skal være minimum to meter mellem hver person i bassinerne – børnebassinerne er undtaget, så én forældre gerne må være helt tæt på sit barn.

Der vil være ekstra personale til at guide brugerne.

Vi forventer at kunne øge opholdsarealerne til imellem 30 og 50 personer fra den 8. juni.

Havnebadet:

Der vil hele tiden være personale i og omkring de to omklædningsrum. Det er vigtigt, at brugerne overholder deres retningslinjer samt skiltningen i omklædningsrummene.

Der vil være opmærkede opholdsarealer, hvor der maksimalt må sidde 10 personer. Dette gælder også, når forsamlingsforbuddet bliver hævet til mere end 10 personer, da vi skal kunne håndtere mange personer på et forholdsvis lille areal. Brugere, som ikke opholder sig i omklædningsrummene, i bassinet eller på toilettet skal være i de markerede arealer.

Toiletterne vil bliver rengjort minimum én gang i timen.

Der skal være minimum to meter mellem hver person i bassinet og saunaen.

Der vil være ekstra personale til at guide jer.