ANNONCE
For andet år i træk: Balcony vinder Restauranternes Oscar
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

For andet år i træk: Balcony vinder Restauranternes Oscar

Af Michael Qureshi
Foto: The Balcony
Foto: The Balcony

Toprestauranten The Balcony i Vestergade har blot eksisteret i to år.

Men de dygtige gutter bag Balcony-konceptet har i den grad erobret odenseanernes gourmethjerter. Derudover har de fået bragende gode anmeldelser i landsdækkende medier og ikke mindst i anerkendte spiseguides som White Guide og Den Danske Spiseguide.

Men nu er der endnu en god grund til at hæve armene i Odenses fyrtårn på gourmetfronten. For andet år i træk har The Balcony vundet en pris ved World Luxury Restaurant Awards.

Kender ikke kategorien endnu

Prisuddelingen kaldes lidt for restauranternes svar på en Oscar-uddeling og er utrolig prestigefyldt. Over for MigogOdense bekræfter den ene partner i The Balcony Anders Jensen, at de netop har fået overrakt beskeden om, at de har vundet.

Dog vides det først efter uddelingen, hvilken kategori de har triumferet i.

’’Vi er super stolte over at være med for andet år i træk. Sidste år var vi ikke med til overrækkelsen, fordi det var i Vietnam, men i år tager Peter og jeg afsted.

Sidste år vandt vi: Danish Cousine – Global Winner og Fine Dining Cousine, Country- Winner Denmark. Vi har deltaget i fire i år, og vi ved endnu ikke hvilke vi har vundet, så det er rigtig spændende,” fortæller Anders Jensen til MigogOdense.

Haft kæmpe fremgang på gæster

Prisuddelingen finder i år sted i Belfast i Nordirland, og Balcony-gutterne har booket flybilletterne.

“Vi har haft en kæmpe fremgang på gæsteantallet fra sidste år til nu, og jeg ved ikke, om det er på baggrund af priserne, men jeg er sikker på, at det har en betydning i forhold til, at gæsterne måske vælger os frem for andre.

Det er ikke en pris, der er så kendt i Danmark, men de udenlandske gæster kender den, og når vi markedsfører os, så henviser vi også til priserne.

Der er faktisk ikke ret mange restauranter med fra Danmark i år, så det er da lidt ekstra fedt, at vi ovenikøbet har vundet for andet år i træk,” forklarer Anders Jensen.

Uddeles priser i 81 kategorier

World Luxury Awards uddeles hvert år og inspirerer verdens bedste restauranter til at skærpe konkurrencen. Der uddeles priser i hele 81 kategorier, men det er ganske fornemt, at en Odense-restaurant for andet år i træk vinder en eller flere priser ved et så stort internationalt event.

Den eneste anden danske restaurant, der vandt en pris sidste år, var Paustian i København for bedste franske cuisine.

Del artikel

Seneste nyt