Forskellen på en bogholder og en revisor


Ved du egentlig, hvad forskellen er på en bogholder og en revisor? Hvis du ikke ved det, er du kommet til det helt rigtige sted!
Annoncørbetalt indhold leveret af: revision-plus.dk
I de nedenstående afsnit vil du nemlig blive klogere på, hvad forskellen er. Du vil ligeledes blive præsenteret for, hvad der vil være det bedste valg for din og din virksomhed.
De minder meget om hinanden
Titlerne, bogholder og revisor, bliver ofte brugt i løst og fast, hvorfor det kan være forvirrende at finde ud af, hvad forskellen reelt er.
Det er ligeledes besværligt at finde ud af forskellen, fordi de beskæftiger sig med en del af de samme arbejdsområder. Der er dog muligt at skære titlerne helt ind til benet for at finde ud af, hvad forskellene egentlig er på de to titler.
Hvad er forskellene?
Den første forskel mellem en bogholder og en revisor er, at revisoren er uddannet revisor. Det betyder altså, at personen har en uddannelse som revisor, hvorimod en bogholder ikke nødvendigvis har en relevant uddannelse. Det betyder, at man kan være bogholder uden en uddannelse, men man kan ikke være revisor uden en uddannelse.
Revisoren har ydermere til formål at revidere eksisterende regnskaber og komme med rådgivning, hvor bogholderen har til opgave at udarbejde regnskabet. Den ene opgave udelukker dog ikke den anden. En revisor er også altid tilknyttet en af følgende organisationer, som er en indikation på, at revisoren er uddannet:
- Foreningen af Statsautoriserede Revisorer
- Registrerede Revisorer
- Foreningen Danske Revisorer
Hvad skal jeg vælge?
Det er forskelligt fra virksomhed til virksomhed, hvad man har brug for. Det er dog det sikreste valg at henvende sig til en revisor, fordi revisoren kan klare alle opgaverne i modsætning til bogholderen. Revisoren er uddannet til at håndtere samtlige facetter af din virksomheds økonomiske interesser, hvorfor du kan være sikker på, at tingene bliver lavet ordenligt.