Fyn igen forbigået: Michelin-stjerne til jysk sensation
Skrevet af: Michael Qureshi
Memu i Vejle
Det lå lidt i kortene.
Fyn ville endelig få den første Michelin-stjerne. Der var flere spændende kandidater i spil, og Børsens anerkendte anmelder Ole Troelsø var overbevist om, at Odense-restauranten The Balcony ville få en.
Men det blev heller ikke i år. Håbet blev endeligt knust lidt over klokken 18.00 dansk tid, hvor de danske Michelin-stjerner var uddelt.
Der kunne man konstatere, at hverken Fyn eller Nordjylland fik opmærksomhed fra den verdensberømte Michelin-guide.
Vejle-restaurant kom med i Guiden
Derimod kom en jysk sensation med i guiden. Vejle-restauranten MeMu fik deres første Michelin-stjerne, og Michelin er tydeligvis vilde med trekantsområdet.
Ti Trin Ned fra Fredericia beholdt også deres Michelin-stjerne.
Henne Kirkeby Kro på vestkysten fik helt fantastisk to Michelin-stjerner som de eneste i Danmark i selskab med AOC og Kadeau fra København.
Der var fire Michelin-stjerner til Aarhus med Frederikshøj, Gastromé, Substans og Domestic.
De trak sig samtidig også ud af restaurant-festivalen DinnerDays og lukkede ned for bordbestillinger.
Forklaringen lød fra driftsansvarlige Mads Friis på, at langtidssygdom havde ramt hårdt, og at man var klogere i uge 7 eller 8.
Men nu ser det ud til, at Noé Vinbar endegyldigt lukker i de eksisterende rammer.
Der er plastret stort “Til Leje” skilt på facaden, og i cvr-registret meldes selskabet under tvangsopløsning.
Lokaler i Kongensgade er til leje
Erhvervsejendomsmægleren Colliers bekræfter over for MigogOdense, at de har fået lokalerne i Kongensgade til leje.
Noé Vinbar har ellers været en af byens populære vinbarer, hvor de det seneste år har satset på servering af mad suppleret med god vin og cocktails.
Da Noé Vinbar pludselig lukkede ned for nylig lød forklaringen;
“Lige nu er vinbaren lukket ned for en stund. Vi har været ramt af noget langtidssygdom blandt personalet, og vi arbejder lige nu på at genetablere stedet.
Men det er desværre usikkert, hvad der kommer til at ske. Vi er forhåbentligt klogere omkring uge 7 eller uge 8,” sagde Mads Friis til MigogOdense.
Åbnede i 2016
Det var i 2016, at ejerne Peer og Kim Sjødahl satsede på vinbaren midt i Odense.
Noé Vinbar åbnede primært med fokus på topvine på glas.
Vin og cocktails er stadig til stede, men der er gennem tiden også kommet mere fokus på servering af mad.
Så brunch, frokost og aftenservering har den seneste tid været en del af Noé. Men det er slut nu.
Store minusser på bundlinjen
Dykker man lidt ned i regnskaberne kan man se, at Noé Vinbar ikke ligefrem har været en bragende succes på bundlinjen. I to regnskabsår har den givet et større minus.
I etableringsåret i 2016 var årets resultat på minus 1,6 mio. kr. og seneste regnskab viser et minus på 1,3 mio. på bunden.
Snak om en eventuelt konkurs eller problemer på likviditeten vil man dog ikke spekulere i offentligt.
“Det er slet ikke noget, jeg kan kommentere på,” sagde Mads Friis til MigogOdense forleden.
Klar igen i foråret: Smørrebrødsbuffet på hotel er populært
Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: First Hotel Grand.
First Hotel Grand i Odense er atter klar til at introducere deres populære smørrebrødsbuffet.
Det kører i foråret 2019 på fire lørdage i hver måned. Det første arrangement starter lørdag d. 23. februar.
På smørrebrødsbuffeten de dygtige kokke på hotellet skabt en ekstraordinær frokostoplevelse, som kombinerer det klassiske smørrebrød med et moderne tvist.
Man kan spise lige så mange, man vil, og trille fra hotellet smilende og mæt.
Smørrebrød på Grand
Både de traditionelle og til de eventyrlystne
På smørrebrødsbuffeten finder du alle de højtbelagte fristelser, traditionelt tilberedt og belagt med omhu.
Til de eventyrlystne har smørrebrødsbuffetens kokke genskabt de klassiske stykker med et moderne tvist, så buffeten imødekommer enhver smag.
Et godt eksempel er den klassiske smørrebrødsvariant med æg og rejer. Hos First Hotel Grand består den her i 2019 af økologiske æg, røgede grønlandske rejer og hjemmerørt mayonnaise.
Men ikke alt er som i gamle dage, for den hjemmerørte mayonnaise er ikke hvid, men derimod næsten skriggrøn.
Hvad: Smørrebrødsbuffet Hvor: Grand Hotel Hvornår: Lørdag d. 23 februar Lørdag d. 16. marts Lørdag d. 6. april Lørdag d. 25. maj
Byggeplaner godkendt: Gammel skole forvandles til boliger
Skrevet af: Redaktionen
Sådan skal de nye boliger se ud
Illustration: Sandal Ejendomme
På grunden hvor den gamle Fyns Privat Skole ligger, skal der nu bygges 25 nye boliger.
Byrådet i Odense vedtog forleden en lokalplan, hvor nye boliger bygges på hjørnet af Ivar Vinds Vej og Demantsvej i Hjallelse.
Indtil 2016 var der fuld af liv i bygningerne på Fyns Privat Skole, men de seneste år har den stået tom.
Der er stor interesse for at bygge boliger i attraktive område.
“Der er ikke nogen tvivl om, at Dalum er et meget eftertragtet område at bo i i Odense. Rigtigt mange vil gerne bo i vores forstæder og ikke mindst i Dalum.
Derfor lytter vi med interesse, når en privat bygherre ønsker at opføre nye boliger, sagde by- og kulturrådmand, Jane Jegind, ifølge Byens Ejendom.
Bygning skal rives ned
Projektet kræver, at den eksisterende bygning på ejendommen rives ned, så der kan opføres ny bebyggelse.
Det er kvarter primært med villaer, parcelhuse, rækkehuse og enkelte etageboliger. Der ligger flere bevaringsværdige bygninger fra slutningen af 1800-tallet og 1920´erne. Flere af dem er opført i forbindelse med Dalum Fabriksby.
De nye boliger på skolegrunden opføres i 1,5-2,5 etager, og lokalplanen sikrer, at bygningerne danner bygade ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej og trapper ned i højden ind mod eksisterende boliger umiddelbart nord for planområdet.
Ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej kan opføres 2 nye bygninger i 2,5 etager med 8 og 12 lejligheder, og ind mod Zacharisvej kan der opføres 5 rækkehuse 1,5 etage.
Dette website bruger cookies og andre tracking teknologier for at forbedre navigering og dine muligheder for at afgive feedback, analysedata i form af brugen af vores produkt og services samt samhørrighed af eventuel marketingsmateriale fra tredje part.
Når du besøger hvilket som helst website kan det ske at websitet gemmer eller henter information fra din browser, ofte i form af cookies. Informationen omhandler muligvis dig og dine preferencer eller din enheds data og bruges mest af alt for at få websitet til at fungere som du forventer det skal fungere. Informationen vil oftest ikke bruges til at direkte identificere dig, men kan give dig en mere personlig online oplevelse.
Fordi vi respektere din ret til privatliv, kan du vælge ikke at tillade visse typer cookies. For mere information kan du klikke på den enkelte kategori og her ændre den givne standard opsætning. Du skal dog være opmærksom på, at blokering af cookies kan resultere i at websitet ikke giver den oplevelse og service som ellers tilgængeligt.
Drifts nødvendige
Altid aktiv
Disse cookies er nødvendige for vores website fungere og kan ikke fravælges på baggrund af dette. Eksempelvis er det sådan vi gemmer dine cookie indstillinger, for at overholde dine privatlivs rettigheder.
Cookie
Formål
Wordpress cookies
Contains system and session cookies
Lidt Lakrids Cookie Module
Keeps track of your cookie privacy settings
Targeting cookies
Aktiv
Disse cookies sættes på vores site af vores adverterings partnere. De kan bruges til at opbygge en profil over dine interesser og derved give dig relevante reklamer på andre websites. De virker ved at identificere din browser og enhed. Hvis du ikke tillader disse cookies, vil du ikke opleve vores target advertisering på tværs af andre websites.