Fynboerne er glade for e-shopping: Dette er i særlig høj kurs

Skrevet af: Redaktionen

Fynboerne er ikke kun glade for brunsviger og marcipan, men også for e-shopping.

TV 2/Fyn har faktisk tidligere kunne berette om, at fynboerne shopper mere på nettet end den gennemsnitlige danske forbruger.

Især øens unge forbrugere er glade for at shoppe alt fra tøj og sko til elektronik på nettet.

Hvad køber fynboerne mon mest af på nettet? Find svaret i denne artikel.

Rejser og weekendophold

Fynboerne forstår tilsyneladende at nyde livet.

Det er i hvert fald et faktum, at rejser og weekendophold hører til blandt de ydelser, som der bliver brugt flest penge på online.

Den yngre del af befolkningen storshopper charterrejser og ungdomsferier, mens den ældre generation viser stor interesse for busrejser.

Der er delte holdninger til sidstnævnte ferieform, som ikke desto mindre lever i bedste velgående.

Drømmer du om en busrejse til en europæisk storby eller en solrig destination sydpå? så se de forskellige busrejser fra Riis Rejser her.

Gør ligesom mange andre rejseglade fynboer; bestil din næste busrejse eller anden rejse på nettet. Det er typisk både nemt og billigt.

Foruden rejser til udlandet mærkes der stor interesse for weekendophold. Denne ferietype er især populær blandt travle forældre, som har svært ved at hive mere end en weekend ud af kalenderen.

Du kan også overveje at bestille et weekendophold, hvis du har brug for at koble af.

Tøj og smykker

Du tager fejl, hvis du tror, at fynboerne kun bruger penge på rejser, weekendophold og brunsviger. Der bliver nemlig også spenderet mange penge på tøj og smykker på nettet.

Interessen for at shoppe tøj og mode er ikke så overraskende størst hos kvinderne, som går på internettet, når garderoben trænger til en opgradering.

Neo Noir, Birkenstock, Mads Nørgaard, New Balance og Parajumpers er nogle af de mærker, du bør tjekke ud, hvis du vil gøre noget godt for dit look.

Dagligvarer

Selvom de fleste fynboer bor lige i nærheden af et eller flere supermarkeder, så er det en realitet, at mange fynske forbrugere vælger at shoppe dagligvarer på nettet.

Noget kunne tyde på, at fynboerne for alvor har fået øjnene op for, hvor meget tid og besvær man kan spare ved at shoppe dagligvarer på nettet.

Man slipper nemlig for at bruge tid på at finde de ønskede varer, stå i kø og ikke mindst for at skulle døje lyden af skrigende børn.

Du kan også overveje at handle dagligvarer på nettet, hvis du vil have del i disse mange fordele.

Oplevelsesgaver

Den gennemsnitlige fynbo vil hellere bruge penge på en god oplevelse end en materiel gode.

Dette stemmer fint overens med, at fynboerne er glade for at handle oplevelsesgaver på nettet. Disse gaver gives især i forbindelse med fødselsdage, konfirmationer, jubilæer og ikke mindst jul.

En af fordelene ved denne gaveidé, at der findes oplevelser for enhver smag. Oplevelsen kan for eksempel være, at man skal ud at flyve helikopter, eller at man får lov til at sidde bag rattet i en superbil i xx min.

Har du også handlet oplevelsesgaver på nettet?

Heldragt fra Bilka går viralt: Nu kan du få enhjørning-dragten i Odense

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Bilka
Foto: Bilka

Du har måske allerede set den på sociale medier.

Enhjørning-dragten fra Bilka har i hvert fald taget internettet med storm. Og med god grund. Det er sandsynligvis den bedste hadegave, man kan give venner/veninder eller familie.

I Salling Group er man helt overvældet over interessen, og da Bilka i Ishøj på Sjælland lagde dragten på Facebook, så nåede den over 21.000 kommentarer og 204 delinger.

Foto: Bilka

Trækker stor opmærksomhed i Bilka i Skalborg

Nu kan man også få den helt særlige heldragt med matchende sutsko i Bilka i Odense. En voksen-dragt står til 249 kr. og skal man have den til børn, er den lidt billigere.

I Bilka i Odense trækker dragten også stor opmærksomhed, og mange køber den for at drille hinanden.

Det er også et fantastisk påfund, hvis man nu vil slappe af om søndagen her i efteråret, hvor blæsten rusker uden for, og man gerne vil have en heldragt, der kan skabe smil i hjemmet.

Så er du vild med enhjørninger, så er det bare afsted til Bilka.

Politiet varsler: Stor kontrol i denne uge omfatter også Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Niclas Jessen
Foto: Niclas Jessen

Der er uopmærksomhed involveret i hver tredje dødsulykke i trafikken.

For at få flere til at holde fokus på trafikken, sætter landets 12 politikredse ind med en uopmærksomhedskontrol fra i dag mandag den 16. september frem til søndag den 22. september.

Indsatsen støtter Rådet for Sikker Trafiks kampagne ”Kør bil, når du kører bil” og Færdselssikkerhedskommissionens nationale handlingsplan, hvor uopmærksomhed indgår som ét af ti indsatsområder for at begrænse antallet af uheld i trafikken.

I sidste uge blev det igangsat, at kigger man på et håndholdt medie som chauffør af et køretøj koster det både et klip i kortet samt en samlet bøde på 2000 kr.

Kontrollerne indgår i rækken af de fælleseuropæiske færdselskontroller, der arrangeres af det europæiske færdselspolitisamarbejde TISPOL.

Fyns Politi oplyser, at især i store byer som Odense har man ekstra kontrol i forbindelse med denne uges ekstra kontrol.

Hvad laver folk bag rattet?

Rigspolitiets Nationale Færdselscenter har gennemført en undersøgelse i hele landet i foråret 2017, hvor man på by-, lande- og motorveje har observeret, hvad 26.000 trafikanterne foretager sig bag rattet.

Undersøgelsen slår fast, at cirka 6 % af alle førere af personbiler og varevogne under deres kørsel udfører en handling, der kan distrahere dem og tage deres fokus fra trafikken.

Det vil sige, at de enten taler i håndholdt mobiltelefon, indstiller deres GPS, spiser eller drikker, mens bilen er i fart.

Undersøgelsen konkluderer også, at det særligt blandt de tunge køretøjer (især lastbiler) er et problem.

Få sekunders uopmærksomhed kan få konsekvenser

Mens cirka 6 % af førerne af personbiler og varevogne foretager sig distraherende handlinger, når de kører på vejene, så er det tilsvarende tal for de tunge køretøjer (især lastbiler) mere end dobbelt så stort, nemlig cirka 15 %, viser observationerne fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

“Selv få sekunders uopmærksomhed kan betyde, at man overser en anden trafikant eller kommer til at trække over i modsatte vognbane, og rammer en modkørende frontalt”, udtaler politiassistent Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter og fortsætter:

“Uopmærksomhed er risikabelt for alle trafikanter, og derfor er det vigtigt at alle, som bevæger sig rundt i trafikken også holder fokus på trafikken og ikke foretager sig noget, der kan aflede opmærksomheden.”

Hvis du kører 80 km/t. på en landevej og kigger på din mobil eller GPS i blot fire sekunder, så har du kørt 89 meter uden at have øjnene på trafikken.

Der er uopmærksomhed involveret i omkring hver tredje dødsulykke i trafikken, lyder det fra Vejdirektoratet.

Vildt hattrick: Odense-restaurant vandt Schiøtzprisen for tredje år i træk

Skrevet af: Michael Qureshi
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen

Hele ugen har en af Danmarks største madfestivaler SPIS! Odense Festival fyldt rigtig meget i bybilledet.

Søndag kulminerede det traditionen tro med Fyns største kokkekonkurrence, Schiøtzprisen 2019.

Her dystede kokke fra hele landet om æren og hovedpræmien til en samlet værdi af 70.000 kr.

Helt fantastisk blev det for tredje år i træk Odense-favoritten Restaurant Fynboen, som løb med et usædvanligt hattrick og en præmie 30.000 kr. plus den gigantiske gære.

Var oppe imod stærke navne

Fynboen var på forhånd udråbt som favorit, men de var oppe imod stærke navne blandt andet måske Danmarks hotteste restaurant lige nu, Alchemist.

I front havde Fynboen sendt de to kreative kokkehjerner Stefano Foschi og hans assistent Frederik Hedegård på Anarkist

Kokkene havde 90 minutter til at fremstille den bedste ret, med smag, håndværk, innovation og visuel præsentation som målestok for retterne.

Undervejs hyldede Fynboen-teamet afdøde Kim Larsen ved at afspille nogle af hans sange og ved at mixe noget Kim Larsen favoritter ind i maden.

Havde hyldest til Kim Larsen

Restaurant Fynboen jublede naturligvis over deres fornemme hattrick.

“Vi vandt fandme!
Det lykkedes os igen for tredje gang i træk at hjemtage sejren i Schiøtzprisen 2019.

Tak til dommerne. Vi er glade for at I forstod vores hyldest til Kim Larsen

Vi er trætte, glade og en lille smule fulde. Vi glæder os til at se jer på besøg på Fynboen.

Tak til alle vores dygtige ansatte, vores dedikerede venner og familie og alle andre der har støttet os i vores hårde kamp. Både på Fynboen og på vores søsterrestaurant Ristorante Capri.

Og tak til SPIS Odense Food Festival for at skabe noget af det fedeste, der er sket for Odense de sidste 10 år,” skrev de på Facebook efter sejren.

Sdr. Bjert Kro og Restaurant Hesselet kom på henholdsvis anden- og tredjeplads i konkurrencen.