ANNONCE
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gælder også Odense: Nye “hosteklinikker” skal sikre hurtigere behandling

Af Michael Qureshi

Vi går ind i en efterårssæson, hvor flere børn og voksne vil få symptomer, der kan minde om COVID-19.

Derfor etablerer Sundhedsstyrelsen inden for de kommende uger såkaldte “hosteklinikker” rundt omkring i landet. Det vil også være her i Odense og øvrige større byer på Fyn.

Planen er, at hvis man føler sig sløj, så kan det selvfølgelig være Corona-virus, men det kan samtidig også være influenza, lungebetændelse eller andet.

Derfor skal det være muligt at hurtigere blive vurderet og tilset af en sygeplejerske eller læge i stedet for at vente i flere dage på svaret på en Corona-test.

Det oplyser Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Det skal være enkelt at blive tilset

“Det er vigtigt, at vi bruger ressourcerne i vores sundhedsvæsen klogt og rigtigt.

Den praktiserende læge er uddannet til at vurdere både børn og voksne, der fx er forkølede eller har influenza, og alle er enige om, at vi skal have deres kompetence bedre i spil.

Så det, vi gør, er, at vi justerer systemet – så det bliver mere enkelt, mere lig det vi plejer at gøre, og sådan at vi sikrer en tilstrækkelig sundhedsfaglig vurdering af dem, der har brug for det.

Samtidig med at vi selvfølgelig også vil undgå smitte af personalet,” forklarer konstitueret vicedirektør Helene Probst.

Vigtigt at patienter skal tilses hurtigere

Den nye organisering vil bl.a. indebære, at der etableres nogle ’kliniske vurderingsenheder’ eller med et andet ord ’hosteklinikker’, hvor sygeplejersker, læger og evt. andre sundhedspersoner kan se de patienter, der har brug for en vurdering med det samme.

“Det vil aflaste både børneafdelinger og akutmodtagelser på sygehusene.

Det vil også blive sådan, at vi etablerer et spor, hvor man får hurtigt svar på test, så man kan blive vurderet af sin egen læge inden for de nærmeste dage. Endelig vil personer, der ikke har brug for en læge, selv kunne booke en test,” siger Helene Probst.

Man forventer, at det nye tiltag er klar til at blive taget i brug i Uge 43 efter efterårsferien.

Del artikel

Seneste nyt