MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gangbro 12 meter over jorden: Odense ZOO får ny spændende attraktion

Af Simone Vestergaard
Illustration af Bøgetoppen, Odense ZOO.
Illustration af Bøgetoppen, Odense ZOO.

Til påske, nærmere betegnet d. 13. april, får Odense ZOO en helt ny attraktion, der har til formål at udfordre og inspirere havens gæster.

Den får navnet Bøgetoppen.

Den gamle bøgeskov får en helt ny betydning

Udenfor ZOO ligger den berømte bøgeskov, Fruens Bøge, og den nye attraktion kommer til at give den gamle bøgeskov en helt ny betydning – og en høj samhørighed til zoologisk have.

Odense ZOO vil vise bøgeskoven fra en anden vinkel – og direktør, Bjarne Klausen, er meget positiv over, at han snart kan give gæsterne mulighed for at komme helt tæt på træernes dyreliv fra et andet – og højere perspektiv.

“Vores nye attraktion er lavet for at give gæsterne mulighed for at tage på en fordybelses- og inspirationstur rundt i både ZOO og Fruens Bøges højder, og se det allerede eksisterende dyreliv i skoven.

Træerne er fyldt med en masse fugle og insekter som mange ikke nødvendigvis kender til. Derfor kommer vi også til at lave historiefortællinger til de gæster, der ønsker mere formidling omkring dyrene og bøgeskoven.

Vi vil rigtig gerne fortælle mere om den danske biodiversitet, naturen, samt inspirere til snakke om hvorfor bøgeskoven ser ud som den gør og hvor gammel den er –  alle de her informationer som man normalt ikke får med, når man går rundt på egen hånd,” forklarer Bjarne Klausen til MigogOdense.

Åben gangbro 12 meter over jorden

Tilblivelsen af Bøgetoppen er allerede i fuld gang.

Og indtil videre er syv platforme klar rundt om træerne.

Platformene skal fungere som plateauer, der forbinder de kommende lige, svævende gangbroer med hinanden, således at gæsterne kan vandre rundt fra syv til 12 meters højde over jorden. En tur på i alt 250 meter.

Illustration af Bøgetoppen, Odense ZOO.

“Gæsterne kommer på en tur rundt i et miljø, de aldrig før har haft mulighed for at besøge. Man starter turen fra vores tårn i haven.

Herefter går man via de mange platforme og gangbroer rundt i haven og bøgeskoven, og til sidst ender man ved vores afrikanske Kiwara-område hvor man har udsigt over de afrikanske dyr,” fortæller Bjarne Klausen.

Bøgetoppen bliver en åben gangbro, hvor man kan færdes stille og roligt og blot lytte til dyrene og nyde den flotte udsigt.

“Vi har ikke lagt op til en tjubang-tur, hvor man skal løbe rundt på gangbroerne, men en hyggelig og spændende oplevelsestur.

Der kommer høje netsider på 130 centimeter på begge sider af gangbroerne således, at man kan føle sig helt sikker på gåturen – også selvom man har højdeskræk.” fortæller Bjarne Klausen.

Du kan læse mere om Odense ZOO her.

Del artikel