Glæd dig: Arkadens madmarked åbner 8. december

Skrevet af: Morten Hopballe
Arkaden Food Market åbner i dag kl. 16.
Arkaden Food Market åbner i dag kl. 16.

Så er der godt nyt til alle, der i spænding venter på at besøge Arkaden Food Market. Nu kan MigogOdense nemlig afsløre åbningsdatoen for Odenses nye madmarked – det åbner fredag 8. december.

“Vi er rigtig glade for, at vi nu endeligt kan invitere til officiel åbning. Det sker fredag 8. december kl. 16.00, hvor vi slår dørene op med åbent i alle madboderne – og så vil der også være underholdning og gratis forfriskninger,” siger Jacob Christer Larsen, direktør i Arkaden Food Market, og tilføjer:

“Så håber vi bare, at folk er klar til at komme ind og få en wauw-oplevelse i de lokaler.”

Pitshop under julehandlen

Foreløbig er der afsløret navnene på 14 af de 26 madboder, men direktøren lover, at alle 26 spisesteder er på plads til åbningen om seks uger – og så håber han, at odenseanerne vil tage godt imod byens nye madmarked og slår et smut ind i forbindelse med julehandlen:

“Jeg håber selvfølgelig, at vi får fuldt hus både på åbningsaftenen og igennem hele december. Vi pynter til jul og skaber julehygge, og så håber vi, at folk har lyst til at slå et smut ind og få en bid mad eller købe nogle lækre råvarer, når de alligevel er inde at købe julegaver,” siger Jacob Christer Larsen.

Gastronomiske oplevelser fra hele verden

Der er blandt andet sushi, fish & chips, mormormad, tyrkiske grillretter, lækre supper, tapas, burgere og stærk, eksotisk mad på menuen, når Arkaden Food Market slår dørene op, og direktøren tør godt love, at der er smagsoplevelser for alles smagsløg:

“Vi vil gerne give folk nogle gastronomiske oplevelser fra hele verden. Smagsoplevelser til alle. For os har det været vigtigt, at madboderne har en passion for at lave mad fra bunden, så de gastronomiske oplevelser kommer i højsædet,” siger Jacob Christer Larsen og tilføjer:

“Selvfølgelig er maden i fokus, men Arkaden Food Market er også et sted, hvor man kan komme ind og hygge med lidt sen aftensmad og en lækker cocktail eller øl, inden man går videre i byen.”

I alt har Arkaden Food Market offentliggjort 14 af i alt 26 boder:

 • Bar Ramen
 • Danyar Fish & Chips
 • Gopa
 • Hungry Dane
 • l’Cobert de CANblau
 • Kirk Street Food
 • REN & STÆRK
 • Sushimania
 • The Original Pita
 • 12-METERBAREN
 • Otto’s – Anatolian Food
 • Mormors Køkken
 • BYPORTENS Bar & Bottleshop
 • Spicy

Du finder den officielle Facebook-begivenhed for åbningsfesten her.

Charmetrold har indtaget Odense: Ny hansøløve skal på vigtig mission

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Odense Zoo
Foto: Odense Zoo

I dag kunne gæsterne i Odense Zoo hilse på et helt nyt bekendtskab.

En hansøløve er flyttet fra Tyskland, nærmere betegnet Stuttgart, til Odense. Planen var, at han lige skulle bruge nogle dage i buret for sig selv for at vænne sig til nye omgivelser.

Men allerede i løbet af fredagen var han i fuldt firspring. Han kommer sandsynligvis til at hedde Pedro, oplyser Odense Zoo til MigogOdense.

Skal hjælpe med unger til Zoo

Det er faktisk ni år siden, at Odense Zoo sidst havde en hansøløve i anlægget, og nu er planen, at når charmetrolden om et par år er kønsmoden, så skal han på en vigtig mission.

Opgaven lyder nok ikke så slem. For han skal være behjælpelig med at skaffe søløveunger til Odense Zoo, og der er to hunsøløver at gå i “krig” med.

Odense Zoo lover desuden, at der snart kommer videoer med den nye unge hansøløve, og ellers er man velkommen til at kigge forbi i weekenden og “møde” Pedro.

Brun sovs i lange baner: Burger Anarchy fejrer fødselsdag med særlig burger

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Burger Anarchy
Foto: Burger Anarchy

Et af Odenses bedste burgersteder fylder år, og det skal selvfølgelig fejres.

Burger Anarchy åbnede en afdeling i Storms Pakhus for to år siden, og det fejrer de hele dagen i morgen.

For lørdag den 18. januar inviterer de til fødselsdagfest fra kl. 11.00 til 22.00 med gratis brunsviger og gode tilbud på deres Birthday Special burger.

Burgeren er ekstra saftig og indeholder to bøffer, to slags ost og BA’s hjemmelavede brune sovs – alt dette til en pris på 120 kr i dagens anledning.

Vil du også sikre dig et stykke brunsviger, er det en god idé at tage ned til streetfood-boden på Storms Pakhus allerede ved 11-tiden, før alt bliver spist.

En af Odenses bedste

Sidste år blev Anarchy’s burgere kåret blandt Odenses bedste, da den store internationale rejseportal Big 7 Travel rejste rundt for at finde landets bedste burgere.

De skrev bl.a., at de usædvanlige ingredienser – der inkluderer vildesvinekød og Applewood cheddarost – vil “blow your mind”.

Læs mere om fødselsdagsfejringen her.

Hvad: 2-års fødselsdagfest på Burger Anarchy Streetfood med brunsviger og Birthday Special burger

Hvor: Storms Pakhus, 5000 Odense

Hvornår: 18. januar, kl. 11.00-22.00

Fra Toy Story til Find Nemo: Pixar får deres helt egen udstilling i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

Listen af globale hits er lang.

Toy Story, Monsters Inc., De Utrolige, Biler, Find Nemo m.fl.

Pixar er filmens animationskonger, og har været det i 30 år. De har på mange måder revolutioneret den måde, vi ser tegnefilm på, og de fortjener faktisk en stor hyldest.

Jamen, den kommer så faktisk lige her i eventyrbyen nummer et.

Og det er faktisk helt unikt, at en amerikansk gigant i den størrelse leverer materiale til en udstilling i lille Danmark.

Fri entré på åbningsdagen

H.C. Andersen ville have lettet på hatten over Pixars skønne figurer og univers de har skabt. Noget som de yngste generationer i dag har et nært forhold til.

I næste uge åbner så en udstilling dedikeret til Pixar på Kunstmuseum Brandts.

Der er faktisk fri entré på åbningsdagen torsdag d. 23. januar.

Mod det uendelige univers!

Sådan lød de første ord, da Toy-Story i 1995 erobrede det store lærred.  30 år – og utallige grin, tårer og filmpriser senere – har det magiske PIXAR-univers bjergtaget børn og voksne verden over med dets ikoniske animationskunst og medrivende storytelling.

Tidlig tegning til Monsters Inc

Se de allerførste skitser

Med denne udstilling inviterer Kunstmuseum Brandts til et kig bag kulissen ved at udfolde den visuelle proces bag det animerede univers.

Udstillingen rummer over 200 unikke skitser og kunstværker, som har ført til de endelige designs i filmene.

Tag derfor med på 30 års filmeventyr sammen med blandt andre “Ratatouille”, “Find Nemo”, “WALL•E” samt de mere kuriøse short-films.

Fra de spæde animerede prototyper til levendegørelsen af de fascinerende verdener, historier og karakterer.

Udstillingen løber helt frem 23. august.

Hvad: Pixar udstilling
Hvor: Kunstmuseum Brandts
Hvornår: 23.1 – 23.8. 2020

Åbningsevent 23. januar 2020

PROGRAM
Kl. 16:30 Velkomstdrink (Brandts Café)

Kl. 17:00 Åbningstaler (Brandts Café)
Direktør Ellen Drost, Kunstmuseum Brandts
Bestyrelsesformand Bolette Christensen, Kunstmuseum Brandts
Ambassadør Carla Sands, USA

Kl. 17:30 Udstillingen er åben

Der er fri entré og alle er velkomne.