Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gør din jobansøgning opsigtsvækkende

Af Redaktionen

Annonce

Odense er en af landets store studiebyer, og derfor er konkurrencen for job også hård. Det er derfor vigtigt at gøre sig synlig når man søger job, så chefen lægger mærke til ens ansøgning.

Måder du kan skille dig ud

En arbejdsgiver er altid vant til at få den gængse ansøgning på ca. en side med brødtekst og et kedeligt CV. Sender du den forventede ansøgning, er det ikke altid de overhovedet lægger mærke til dig. Det handler om at gøre noget som skiller sig ud, så arbejdsgiverne kan se at du har overvejet din ansøgning, og rigtig gerne vil vise du kan tænke du af boksen. En af de ting man kan gøre for at skabe ekstra opmærksomhed på sig selv, er ved at lave grafiske elementer i ens ansøgning, som for eksempel en graf eller en figur med tekst, som grafisk forklarer noget. Grafiske elementer er mere overskuelige, og noget en arbejdsgiver ikke kan overse. Der findes flere gratisprogrammer som man kan downloade til disse ting, og flere steder på nettet kan man læse guides til disse.

Som studerende skal du være ekstra vaks

Odense er som sagt en studie by, og netop derfor er der også ekstra konkurrence om jobs. Som studerende kan det være dejligt at have lidt ekstra overskud i økonomien ved at få et fritidsjob. Husleje, mad, bøger og fritidsinteresser er alle ting som tærer på økonomien, og derfor er det vigtigt at skaffe sig et job, da SU’en ofte ikke kan dække det hele. Men netop fordi konkurrencen er så hård, er det især vigtigt at være kreativ, og finde måder hvorpå man kan skille sig ud. Som studerende, hvor man også får SU, skal man dog være opmærksom på at få indberettet sin indkomst korrekt til skat, da man dermed har to indkomster.

Del artikel

Andre læser også