Gourmet guiden i Corona-version: Sådan får du lækker Take Away i Odense

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen
Aftenens dessert
Aftenens dessert

— Opdateret pr. 16. marts —

Epidemien har ramt os. Mange sidder hjemme og hungrer efter at gå ud og få noget lækker mad, men det er lidt svært for mange af de gode steder har (naturligt nok) valgt at lukke ned midlertidigt.

Hvad gør man så? Svaret er: Gourmet takeaway.

Flere af Odenses populære gourmet restauranter har nemlig valgt at tilbyde takeaway, og det synes vi er en god ting, når vi nu ikke kan komme på besøg.

Og vigtigst af alt, så kan du støtte op omkring dine lokale spisesteder, som uden tvivl her det svært i disse dage.

Her kommer nogle bud på hvorfra du kan hente gourmetoplevelsen direkte hjem i stuen.

Restaurant Bacchus

Bacchus er et populært sted i Odense, hvor råvarer og smage væktes højt. Her kan du i skrivende stund få 2 retter ud af huset til 185 kr.

Hovedretten er sprængt kalvebryst med peberrodssauce, kartofler, asparges og ramsløg. Til dessert får du klassisk tarte tatin med vanilje cremefraiche.

***** Kør forbi Restaurant Bacchus og bring din gourmet middag med hjem *****Bacchus tilbyder 2 retter ud af huset for…

Slået op af Restaurant BacchusTorsdag den 12. marts 2020

Du kan orientere dig yderligere på deres facebookside.

Restaurant Oluf Bagers Gård

Oluf Bagers Gård har også valgt at lukke ned nu her. De tilbyder to forskellige takeaway retter, som kan bestilles til afhentning.

🚨 Hjælp os med at begrænse madspild 🚨—–> Vi har valgt at lukke restauranten ned for gæster foreløbig resten af…

Slået op af Restaurant Oluf Bagers GårdTorsdag den 12. marts 2020

Den første ret er et delikatessebræt med et udvalg af skinke, pølse og andre delikatesser, samt hjemmebagt brød. Brættet koster 149 kr.

Den anden ret braisserede svinekæber med grov mos. Denne ret koster 139 kr.

Du kan læse mere om tilbuddet på deres hjemmeside eller facebookside.

Restaurant Capri

Selve restauranten har man valgt at lukke ned i en periode, men der er stadig mulighed for takeaway, hvor du kan få ekstra rabat, hvis du henter selv og bestiller over telefonen.

Kære Alle.Set i lyset af regeringens udtalelser i går, har vi valgt at lukke for alle bookinger i restauranten. Vi…

Slået op af Ristorante CapriTorsdag den 12. marts 2020

Find deres menukort på deres hjemmeside – så er du sikret ægte italiensk hjemme ved dit eget spisebord.

Restaurant MARV

MARV har valgt at tilbyde noget de kalder Marvkassen. Den vil hver dag bestå af et solidt aftenmåltid til den nette som er 55 kr. pr. person. Der vil være mulighed for levering.

📣📣 I forbindelse med regeringens udmelding vdr COVID-19, har vi valgt at lukke ned for Restaurant Marv, indtil…

Slået op af Restaurant MARVFredag den 13. marts 2020

Det eneste det kræver er at man varmer maden, så er man klar.

Du kan se mere på MARV’s facebookside.

Alfred & Kamilla

Der er som sådan ikke lukket i restauranten, men nu er der også mulighed for få maden hjem i egen stue hver tirsdag. Prisen er 100 kr. pr. kuvert. Menuerne vil løbende bliver lagt på deres facebookside.

Go' Aftensmad – nu også UD af huset!

🙌Go' Aftensmad – nu også UD af huset!🙌Nye tider – nye tiltag. Nu kan du vælge om du vil sidde hér i restauranten med den smukke udsigt ELLER om du vil tage din Go' Aftensmad med hjem og nyde den med familie og venner i egen stue! ❤Maden er klar til servering eller afhentning her i restauranten kl. 17.30-19.30 hver tirsdag.Pris 100,- pr. kuvert (50,- til børn under 10 år)👉Gi' os besked via mail på booking@alfredogkamilla.dk senest om tirsdagen kl. 12, så vi er sikre på at lave mad nok til alle. Tak🤗 Menuerne for de kommende tirsdage finder du under begivenheder på vores Facebook-side (opdateres løbende).Kokkelig hilsenBrian MatzenAlfred & KamillaSverigesgade 16, Odense C(lige ved molekanten)

Slået op af Alfred & Kamilla i Onsdag den 11. marts 2020

 

Goma

Selve restauranten har valgt at lukke midlertidigt, men der er lavet 3 menuer, med skønne retter så hyggen kan sikres derhjemme.

Du har mulighed for at få takeaway fra Goma tirsdag til lørdag, og endda med gratis levering!

Omakase – Tempurarejer

Da vi ønsker, at minimere spredningen af Corona, har vi valgt at lukke Goma fra mandag den 16. marts og minimum 14 dage frem 🙏🏻Vi vil istedet slå et stort slag for mad ud af huset. Vi har derfor lavet 3 menuer der garanterer, at I ikke helt glemmer hyggen. Vi anbefaler, at I tager en skøn menu med hjem fra Goma og får en dejlig aften der hjemme med en god flaske vin. Menuerne laves fra 1 kuvert. Menuerne laves tirsdag til lørdag.Vi leverer gratis i en afstand af ca 3 km fra restauranten mellem kl 17.00 – 17.45. Efter kl.18.00 er der mulighed for afhentning i restauranten.

Slået op af Goma i Fredag den 13. marts 2020

Du kan holde dig opdateret på Goma’s facebookside eller hjemmeside.

Restaurant Skovbakken

Ude ved siden af Odense Zoo har man valgt at sikre mulighed for dejlige hverdagsretter til sølle 89 kr. pr. kuvert. Der er bl.a. frikadeller, biksemad og paprikagryde på menuen fra næste uge.

NYT TILTAG – HVERDAGSRETTER UD AF HUSETKære Gæst Vi på Skovbakken Restaurant Zoo er selvfølgelig også utrolig…

Slået op af Skovbakken Restaurant ZooFredag den 13. marts 2020

Du kan læse menuen og holde dig opdateret på deres facebookside.

Restaurant Fynboen

Selve restauranten har valgt som så mange andre at lukke ned midlertidigt. Der planlægges en takeawayløsning, men vi ved ikke så meget endnu.

Lækker ret fra Restaurant Fynboen. Foto: Rico Feldfoss

Vi anbefaler at du opdaterer dig selv på deres facebookside.

Restaurant Nordatlanten

Også nede på havnen er der ikke meget liv i lokalerne – de har nemlig også lukket midlertidigt. Men der er stadig liv i køkkenet, og ifølge Nordatlantens egen facebookside, så vil de ikke have gæster i restauranten det næste stykke tid, men fokusere på mad ud af huset.

https://www.facebook.com/RestaurantNordatlanten/posts/2847551841946914

Der vil være mulighed for tapastallerken, 2 eller 3 retters middag og brunch. Hold dig opdateret på deres facebookside eller hjemmeside.

S’vineriet Vinapotek

På S’vineret Vinapotek har man valgt at holde lukket for at passe bedst muligt på alle.

Men bare rolig – hjælpen (vinen) er nær.

De er nemlig begyndt at køre ud med vin på hele Fyn for at forsøde tilværelsen lidt i den her triste tid.

De har både lavet en Coronakasse med 6 flasker vin for 600 kr. – og en liste over de faste vine, som du kan få leveret.

Du kan følge med på Facebook.

Lalou Vinbar

En anden af Odenses vinbarer har også valgt at tilbyde levering af vin, og den service kan du også roligt tage imod. De tilbyder bl.a. levering af vin eller køb af vinsmagning via deres hjemmeside.

Fang dem på facebook eller via deres hjemmeside.

Kok & Vin

De flinke mennesker fra Kok & Vin melder at det fra tirsdag d. 17. bliver muligt at spise deres mad i privaten. Du kan dermed få tre retter for 275 kr.

Kvaliteten er i top og det er med de sædvanlige gode råvarer som du måske allerede kender fra deres restaurant. Vi anbefaler at du orienterer dig omkring deres menu på deres facebookside.

Restaurant No. 61

Også fra tirsdag d. 17. marts vil man kunne få lækre retter fra No. 61. Vi snakker en forret til 75 kr. og en hovedret til 125 kr. Du kan følge med løbende på deres facebookside omkring priser og retter.

Kære alleEfter nogle hektiske dage åbner vi nu for muligheden for at bestille Take Away fra vores bistrokøkken på…

Slået op af Restaurant No. 61Søndag den 15. marts 2020

Soup Stone

Du kender dem måske allerede, eller måske har du prøvet deres supper på det sene timer på Tinderbox. Soup Stone tilbyder allerede takeaway, men nu har de også gjort levering gratis.

Du kan endda også bestille ekstra så du har lidt til fryseren. Her må der gerne hamstres.

 

 

Priser fra 29 kr.: Lykkeposer hver dag fra 7-Eleven på Too Good to Go

Skrevet af: Michael Qureshi

Mens Corona satte det meste af landet i stå, var der været godt gang i hjulene hos både Too Good To Go og 7-Eleven.

De to parter har brugt de seneste uger på at oprette samtlige 7-Eleven-butikker i Too Good To Go-appen, og dermed kan man nu købe lykkeposer med overskudsvarer i 7-Eleven-butikker over hele landet.

Det meddeler parterne i en pressemeddelelse.

Hvad betyder det så rent praktisk?

For at bekæmpe madspild laver 7-Eleven butikkerne i Odense dagligt “lykkeposer” med overskydende mad.

Udvalget variere fra dag til dag, så man skal lade sig overraske af indholdet. I posen kan der f.eks. være salater, sandwiches, kager, bagværk, mellemmåltider og drikkevarer.

Priserne varierer også fra 29 kr. og op – men en hurtig gennemgang af Too Good to Go app’en viser en gennemsnitlig pris på 39 kr.

Det landsdækkende samarbejde er skudt i gang efter en testperiode i udvalgte 7-Eleven-butikker på DSB-stationer.

 

Kunderne får en god deal og hjælper miljøet

En testperiode, der ifølge Maria Gervig, Commercial Director hos 7-Eleven, er gået over al forventning.

“Bekæmpelse af madspild har meget høj prioritet hos 7-Eleven.

Det er ganske enkelt meningsløst at smide god mad ud set ud fra både sociale, miljømæssige og økonomiske betragtninger.

Derfor er vi meget glade for, at vi har fundet en løsning, der kommer alle til gode.

Vores kunder får en virkelig god deal, mindre spild er penge sparet, og vi giver miljøet en hjælpende hånd.

Særligt sidstnævnte har stor betydning for os, og derfor føles det ekstra godt, at vi nu også på denne front kan føle stolthed over at afhjælpe et miljøproblem,” siger Maria Gervig.

I testperioden er der blevet reddet lige knap 24.000 lykkeposer med overskudsvarer. Det er 60 ton sparet CO2e, hvilket svarer til 262 flyveture fra København til London.

Lykkeposer fra 7-Eleven er populære

Landechef for Too Good To Go i Danmark, Heidi Boye, er derfor meget begejstret over, at samarbejdet nu fortsætter på fuld styrke.

“7-Elevens lykkeposer har været særdeles populære blandt vores brugere i de butikker, hvor vi har testet konceptet.

Så vi er selvfølgelig meget glade for, at vi nu kan give hele landet mulighed for at bekæmpe madspild på en sjov måde.

Når så mange butikker går sammen, flytter det virkelig noget i det store madspildsregnskab, så 7-Eleven kan være super stolte af indsatsen,” siger Heidi Boye, landechef for Too Good To Go i Danmark.

Lykkeposerne vil være tilgængelige i 7-Eleven-butikker i Odense, på tankstationer og på togstationer.

Det gælder om at være hurtigt ude i løbet af dagen, når lykkeposerne sættes i salg. Så bestiller og betaler man i Too Good to Go app’en.

Du kan hente app’en, hvor du normalt henter apps.

Pita-favorit udvider: Yazzy’s Pita åbner midt i centrum på onsdag

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvis du har været et smut forbi Storms Pakhus, så har du nok også duftet eller endda smagt pitabrød fra Yazzy’s Pita.

Et populært koncept som man nok ikke fornærmer mange ved at kalde for Odenses bedste pita’er.

Nu udvider pita-favoritten med de billige priser, og åbner på onsdag d. 27. maj et sted midt i Odense C.

De beholder samtidig deres bod i Storms Pakhus.

“Vi har været på Storms fra dag et, og det bliver vi ved med, men vi har altid haft lyst til at have en lokation, hvor vi kunne have frie tøjler.

Her virkede det kun rigtigt, at det skulle være i Odense, hvor det hele startede,” fortæller Yasser Rahim Naz.

Fik pitabrød hos bedstemor i Iran

Yasser er manden bag Yazzy’s Pita og er uddannet kok sammen sin makker Martin fra restaurant Kvægtorvet her i Odense.

De blev enige om at kaste sig ud i et pita-eventyr sammen, da de mente, at man godt kunne øge kvaliteten på pitabrøds-fronten i Odense og øvrige storbyer i Danmark.

“Jeg har altid elsket Pita, lige siden jeg var lille, når jeg fik dem hos min bedstemor i Iran.

Det var på en helt anden måde  end i Danmark. Her lavede man dem på åben ild, og man fik dem til morgenmad.

Som årene gik, synes jeg det var lidt trist at alt udviklede sig i Danmark, men pitabrødet var stadigvæk den samme. Den klassiske med tomat, agurk og købe dressinger. Jeg tænkte det kan gøres bedre,” forklarer Yasser.

Været fantastisk rejse

Han fortsætter;

“Så jeg gik og legede lidt med tanken om, hvor vildt det vil være, hvis jeg kunne genskabe den følelse, jeg havde hos min bedstemor, og kombinerede det med den erfaring og viden, jeg har fra den gastronomiske verden.

Det resulterede i, at jeg sagde, nu er det nu og tog udfordring op. Det har været en fantastisk rejse indtil videre.”

Målet er ret simpelt med det nye sted i centrum.

“Vi vil give vores gæster noget for deres penge både i kvalitet og smag. Men som samtidig også er et sundere alternativ til andet fastfood i Odense midtby,” forklarer Yasser.

De slår dørene op onsdag d. 27. maj kl 17:00 i Slotsgade 26 og i samarbejde med “vandretur for kritisk syge børn” , så donerer de dagens omsætning til kritisk syge børn.

Har brug for mere plads: Populær Odense-restaurant flytter i større lokaler

Skrevet af: Redaktionen
FOTO: Restaurant Bacchus
FOTO: Restaurant Bacchus

Tilbage i 2017 blev Restaurant Bacchus kåret som årets Brasserie i den danske spiseguide. Det er nok heller ikke uden grund, for folk er vilde med stedet.

Nu gør de så klar til at flytte i nye og større lokaler. Det skriver Fyens Stiftstidende. Bacchus rykker dog ikke særlig langt fra deres nuværende lokaler.

Faktisk flytter de blot 500 meter længere op af vejen til adressen Vestergade 5.

Corona-krisen har også blot gjort det endnu mere eftertragtet at få booket bord på Bacchus.

“Vi ser frem til at have mere plads bag kulisserne i vores nye køkken.

Plads til at eksperimentere og være kreative samt flere blus, så mine “drenge” og jeg kan arbejde i samme lokale.

I dag står vi på hver vores side af en væg, og det betyder, at vi går glip af den synergi, der opstår, når man står fysisk sammen,” siger indehaver Stephane Libourel til Fyens.

Vilde gourmet-aftener

Han fortæller også, at man med jævne mellemrum vil køre topgourmet aftener hvor kuvertprisen bliver helt op til 4000 kr. stykket med nogle af de allerbedste vine til.

Men som udgangspunkt bliver konceptet som det plejer bare med plads til lidt flere gæster og meget mere plads til personalet.

Bacchus har fokus på det franske køkken, og ofte med lidt ekstra luksus på råvarerne. Gode sager som trøffel, kaviar, foie gras og østers er ofte at finde i retterne.

Hver mandag er der en fast tre retters rustik menu, og om onsdagen kører de en suprisemenu. De øvrige dage er konceptet lidt mere ala carte, hvor man ud fra deres aktuelle menukort vælger de retter, man ønsker.

Filosofien i køkkenet handler hele tiden om smag, og den skuffer ikke her.

Restaurant Bacchus er blandt de dyrere spisesteder i Odense men også luksuriøse i forhold til råvarer og retter – og når man kan få omelet med trøffel til frokost, så er vi altså solgt.

Hvad: Restaurant Bacchus flytter
Hvor: Vestergade 5
5000 Odense C
Mere info her