Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kæmpe kaloriebombe: Gourmetkok klar med vild McD-burger

Af Emil Kjær Jørgensen
McDonald's.
McDonald's.

Big Mac, Big Tasty, McChicken – eller bare en helt klassisk Cheeseburger.

Burgerne på McDonald’s behøver ingen introduktion, men det gør deres nyeste tiltag på menukortet.

Fastfoodkæden er nemlig endnu engang gået sammen med en kendt kok om at lave en vild burger.

Denne gang har de givet kokkestafetten videre til gourmetkok René Mammen fra Restaurant Substans i Aarhus. 

Fra i dag, tirsdag d. 26. september, kan du sætte tænderne i den nye burger Homestyle Bacon Paprika, der består af en briochebolle, bøf, sprød bacon, salat og smelteost med cheddar, paprika mayo og en chili relish.

Sultne som vi er, har vi naturligvis allerede været forbi for at teste René Mammens bud på den ultimative McDonald’s-burger.

Sådan smager den

Er du kalorieforskrækket, er det nok ikke lige Homestyle Bacon Paprika, du skal bestille.

En enkelt burger uden hverken pommes eller sodavand sniger sig op på intet mindre end 792 kcal.

Så er (burger)bunden ligesom lagt.

Det er ikke alle McDonald’s Homestyle-burgerne der er gået rent ind her på redaktionen.

Derfor var vi også lidt skeptiske på forhånd, da vi svingede forbi maccen for at smage den nye dreng i klassen.

Men denne gang blev vi faktisk positivt overraskede.

Ganske vist bliver en tur på McDonald’s aldrig en gourmetoplevelse, og da vi åbnede burgerkassen tænkte vi heller ikke ligefrem “Wauw!!”

Ingen smag af udbrændt aske

Men man skal (åbenbart) ikke dømme en burger på udseendet, for smagsmæssigt fejlede burgeren absolut ingenting.

Vi er så småt ved at være mættede af retter, der praler med at være “smoked” og tilsyneladende stræber efter at smage som om, man stikker tungen direkte ned i udbrændt aske.

Det har vi ligesom prøvet før.

Med paprika som en af hovedelementerne var vi derfor allerede ved at opgive på forhånd …

Ingen smag af … McDonald’s

Denne gang slap vi heldigvis med skrækken. Burgeren formåede at undgå den stereotype smag af røg og paprika, som vi ellers frygtede.

Det var faktisk netop paprika-mayoen, der stjal showet. Den tilføjede en blød og fyldig smag til burgeren med et lille tvist, der gav den karakter.

Den pikante chili relish havde den rette mængde styrke uden at være hverken stærk eller kedelig. Den landede på det perfekte punkt mellem krydret og mild.

Hvis ikke det var for mængden af mennesker, duften af friture og bip-lydende i køkkenet, var det lige før, at man ikke følte, at man spiste en burger på McDonald’s.

Homestyle Bacon Paprika er på menuen fra 26. september, og den koster 65 kr.

Del artikel

Andre læser også