MigogOdense Nyt

Du får:

 1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
 2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
 3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gratis debatter med store profiler: Du kan streame ny spændende festival

Af Nathalia Hentze Nielsen

Om to dage bliver Musikkens Hus i Aalborg vært for et særdeles spændende event, der har demokrati som omdrejningspunkt.

Demokratiets Genklang er en todages demokratifestival, der byder på et program spækket med toppolitikere, prominente meningsdannere, provokerende billedkunst, poetisk musik og artist talks, der alt sammen vil have demokrati på dagsordenen.

Nu tænker du sikkert; hvad har en festival i Aalborg dog med Odense at gøre? Svaret er ganske simpelt – det meste af festivalen streames nemlig online, og derfor kan du stadig være en del af den store begivenhed.

Arrangementet løber af stablen fra søndag den 5. september til mandag den 6. september i koncerthusets smukke lokaler, og det hele skydes i gang kl. 10.00 søndag med åbningsdebatten “Er demokratiet i krise?”

Senere søndag åbnes FN’s verdensmål udstilling på Musikkens Plads med åbningstale af Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen, og Rasmus Prehn, Minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Dette bliver fra kl. 16.00 til 17.00.

Debatterne streames live, så man i hele landet kan følge med. Du kan finde links til streaming til de enkelte arrangementer via dette link.

Besøg fra Ane Halsboe-Jørgensen

Som en ekstra lille godbid kan vi også fortælle, at Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen gæster festivalen den 6. september kl. 10.15-11.15 til ”Spørg ministeren”, hvor Danmarks nye kulturminister svarer på spørgsmål fra brugere på nettet, publikum i salen og en række inviterede gæster via videoklip med Clement Kjersgaard som ordstyrer.

Dette er en helt unik mulighed for at få den nye kulturministers syn på kulturlivet i Aalborg, og hvad hun konkret ønsker at sætte fokus på.

Clement Kjersgaard og Musikkens Hus i Aalborg er fælles initiativtagere til denne helt nye demokratifestival, der har til formål at skabe et fokuseret alternativ til den nuværende politiske debat. En debat, der i stigende grad er præget af ekkokamre, internetalgoritmer og centreret omkring hovedstaden.

Forhåbningen med Demokratiets Genklang er således, at den politiske debat i højere grad bliver udbredt til den brede befolkning.

Foto: Musikkens Hus

Festivalsprogram

Søndag den 5. september

 • 10.00 – 12.00: Åbningsdebat: Er demokratiet i krise?
  Med bl.a. fhv. undervisningsminister Merete Riisager, professor Vincent Hendricks, chefredaktør for Kontrast, Mikkel Andersson, chefredaktør for Netavisen Pio, Niels Jespersen og Jakob Nielsen, chefredaktør for Altinget.
 • 13.00 – 14.00: Paneldebat: Medierne, magten og demokratiet
  Et panel af chefredaktører svarer på en serie spørgsmål og udfordringer. I panelet bl.a. Karl Erik Stougaard (Nordjyske), Jakob Nielsen (Altinget), Mikkel Andersson (Kontrast) og Niels Jespersen (Netavisen Pio).
 • 14.30 – 15.45: Omvendt Vælgermøde: Politikerne er på tilskuerpladserne når scenen indtages af bl.a. lektor Rasmus Willig, Sigge Winther, kunstner Jens Galschiøt, Noa Redington og Monica Lylloff. Blandt politikerne: partiformand Isabelle Arendt (KD), Karsten Lauritzen (V) og folketingsmedlem Lars Boje (NB).
 • 17.15 – 18.30: Paneldebat: Har Danmark den rigtige klimapolitik?
  Michael Monberg (politisk ordfører for Veganerpartiet), Martin Ågerup (direktør for CEPOS) m.fl.
 • 19.30 – 21.30: Solo: Svend Brinkmann

Mandag den 6. september

 • 09.00 – 10.30: Genklang for studerende: Hvordan forandrer man verden? Med bl.a. erhvervskvinde Stine Bosse (formand for Europa-Bevægelsen) og Sahra-Josephine Hjort (CEO, CanopyLab)
 • 09.00 – 11.00: Børnearrangement: Børnerettigheder og Ballerina Bulldog
 • 10.30 – 11.00: Interview og koncert med Nana Jacobi (HUN SOLO)
 • 12.00 – 13.30: Interview og koncert med Pernille Rosendahl
 • 14.00 – 14.30: Interview og koncert med Teitur
 • 15.45 – 16.15: Interview og koncert med Lydmor
 • 16.15 – 18.30: Politisk topmøde
  På scenen mødes Kristian Thulesen Dahl, Pernille Vermund, Mai Villadsen og Lars Løkke Rasmussen og udfordres af chefredaktør fra Altinget, Jacob Nielsen, samt spørgsmål fra salen.
 • 18.00 – 19.00 Artist talks med Pernille Rosendahl, Lydmor, Teitur, Nana Jacobi, Jens Galschiøt og Kristian von Hornsleth. Ordstyrer: Louise Reumert.

Find link til streaming lige her.

Del artikel

Andre læser også