MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Halv pris på entré: H.C. Andersens Hus åbner på onsdag

Af Stine Kjølby Christensen

I Odense arbejdes der på højtryk med at få det storstilede H.C. Andersens Hus klar, så man kan tilbyde de mange danskere, der igen i år forventes at holde ferie i Danmark, en enestående sommerferieoplevelse. H.C. Andersens Hus står klar til en såkaldt soft opening på onsdag, 30. juni 2021.

Det nye H.C. Andersens Hus i Odense er blandt de største og mest ambitiøse museumsbyggerier i nyere tid, realiseret med substantiel støtte fra A.P. Møller Fonden og bidrag fra Nordea-fonden, Augustinus Fonden, Knud Højgaards Fond, Odense Kommune og Odense Bys Museer. Formand for A.P. Møller Fonden, Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, uddyber:

”H.C. Andersen er nok vores allerstørste digter.

Han fanger både børn og voksne med sine eventyrlige fortællinger, som mennesker over hele verden den dag i dag kan spejle sig i. Det er vores håb, at vi med det nye museum har nærmet os kernen i H.C. Andersens univers.”

En stor del af Odenses identitet

De sidste mange måneder har udstillingsdesignere, kuratorer, kunstnere, håndværkere og entreprenører arbejdet non-stop på både byggeri og udstilling, og H.C. Andersens Hus er nu ved at være klar til den snarlige åbning:

”Det har stor betydning og er en kæmpe glæde for Odense, at vi åbner så stort et trækplaster lige op til sommerferien.

Både fordi det vil tiltrække rigtig mange besøgende – og det trænger vi til – men også fordi H.C. Andersen er så stor en del af odenseanernes fælles identitet.

Med museet får vi mulighed for at udforske hans forfatterskab og eventyr på nye måder, som bidrager til byens samhørighed.

Derfor er det på alle måder en fantastisk nyhed, at dørene åbnes allerede i slutningen af juni”, siger Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S).

Også by- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt (V) ser frem til museumsåbningen:

”Jeg glæder mig helt utroligt til at opleve det nye museum. For det første er der tale om et enestående museum for en eventyrlig digter, og for det andet tørster vi efter kulturelle oplevelser efter en lang og hård nedlukning. Det bliver en stor dag for byen og for H.C. Andersen.”

Halv pris indtil 1. august

Når huset slår dørene op for publikum efter den officielle indvielse den 30. juni, bliver det ikke den totale museumsoplevelse, gæsterne præsenteres for, men snarere en slags forpremiere, lyder det fra museumsdirektør for Odense Bys Museer, Torben Grøngaard Jeppesen:

”COVID-nedlukningen har jo ikke overraskende givet nogle udfordringer undervejs, og derfor vil der være enkelte dele af museet, som endnu ikke er helt klar, når vi åbner.

Dertil kommer, at der i forbindelse med et byggeri og et udstillingsdesign af denne kaliber helt uundgåeligt vil være diverse opstartsvanskeligheder som f.eks. teknik, der skal efterprøves og finjusteres.

Når vi alligevel vælger at prioritere en soft opening, hvor vi gradvist åbner mere og mere op hen over sommeren, er det fordi vi gerne vil tilbyde magiske og kunstneriske oplevelser i særklasse til alle de mange mennesker, der kommer til at holde ferie herhjemme i år.”

Fra 30. juni til 1. august kan du endda få halv pris på billetten, når du besøger det nye museum.

Det skyldes, at der er dele af museet, der stadig ikke står helt færdigt, hvilket der er flere årsager til – herunder forsinkelser relateret til Covid-19 og generelle udfordringer med manglende leverancer.

Derfor har H.C. Andersens Hus valgt at give halv pris foreløbigt.

Med den reducerede billetpris får alle rig mulighed for at vende tilbage, når byggeriet og museet står helt gennemtestet og klart i efteråret.

 

Husk at booke din billet her.

Din billet giver på samme dag også adgang til H.C. Andersens Barndomshjem og Møntergården – museum om Odense og Fyn.

Om H.C. Andersens Hus
Odense Bys Museer er ansvarlige for udstillingsdelen af H.C. Andersens Hus. Arkitekt og totalrådgiver er Kengo Kuma & Associates med C & W Arkitekter (arkitekt), CORNELIUS VÖGE APS (arkitekt), MASU Planning (landskab) og Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma (ingeniør). Indholdskonceptet er skabt af Event Communications, London.

Selve museumsbyggeriet er på 5.600 kvadratmeter, hvoraf to tredjedele ligger under jorden og munder ud i et eventyrligt børneunivers. Bygningen fletter sig sammen med en labyrintisk, magisk have.

Dertil kommer en bred vifte af de allernyeste teknologier og scenografiske greb, der til sammen vil levendegøre H.C. Andersens eventyrlige univers.

Del artikel

Andre læser også