Her er Odenses mest populære urbutikker

Skrevet af: Martin Jørgensen

Skal man ud og investere i et nyt ur, kan det ofte være en dyr affære, og derfor vil mange gerne være sikre på, at de køber det af en ordentlig forhandler, som er til at stole på, og som kan hjælpe en, hvis noget går i stykker og skal repareres. Odense har mange smykkeforretninger, guldsmede og urforhandlere, men hvem er egentlig de bedste? Det har vi undersøgt, og her er resultatet.

 

Seedorff Ure, Guld & Sølv

En af de tre på listen er smykke- og urforretningen Seedorff Ure, Guld & Sølv, som er en hyggelig forretning beliggende i Dalumcentret. Forretningen blev startet af Victor Seedorff for 26 år siden, og i dag er hans niece Stephanie Seedorff medejer af virksomheden. Hos Seedorff Ure, Guld & Sølv har de et stort udvalg af både smykker og ure til mænd og kvinder i alle aldre. Af smykker har de blandt andet fra mærkerne Carré, Anette Wille, Sif Jakobs og Julie Sandlau, og af urmærker sælger de eksempelvis Daniel Wellington, Festina, Seiko og Casio. Butikken er meget aktiv på Facebook, hvor de ofte deler billeder af de nyeste varer fra butikken.

 

Perlen

En anden af de bedste smykke- og urforretninger i Odense er butikken Perlen. Perlen har en meget populær webshop, som besøges af mange odenseanere hver dag. Hos Perlen i Odense finder du smykker og ure til både damer og herrer, og butikken gør meget ud af altid at føre de bedste brands og den seneste mode indenfor smykker og ure. Deres smykker er fremstillet i sølv eller guld, men engang i mellem kan der godt snige sig nogle uægte modesmykker ind på lageret, hvis de er rigtig flotte. Webshoppen lover hurtig levering og gratis fragt, hvilket er et stort plus.

 

Ragnar Ure & Juveler

Også Ragnar Ure & Juveler er en af de allermest populære urbutikker i byen. Forhandleren ligger i Jernbanegade 3 i centrum af Odense og har ligget der siden 1956. Da Allan Ragnar åbnede butikken i det nuværende forretningslokale i 1956, var lokalet meget mindre og sortimentet meget større. Enhver urmager med respekt for sig selv havde dengang et kæmpe udvalg i sin butik, fra de mindste armbåndsure og kuk-ure til de største bornholmerure.

I dag er filosofien anderledes, nemlig at ”less is more”, og selvom lokalerne i dag er noget tørre, er mængden af produkter mindre og væsentligt mere overskuelig for butikkens kunder – for sådan præsenteres ure og juveler bedst, mener Ragnar Ure & Juveler. Blandt andet er Ragnar Ure & Juveler officielle forhandlere af Rolex-ure, og på deres hjemmeside kan du se meget mere om deres produkter af særdeles høj kvalitet.

Vores undersøgelse af urforretningerne i Odense er foretaget på baggrund af anmeldelser på Google og derudover på udtalelser fra kunder, der har delt deres oplevelser i butikkerne.

Hvis du interesserer dig for smykkebutikker, kan du læse vores artikel her om nyåbnede smykkebutikker i Odense.

Vilde gourmethotdogs: Devil Dogs er endelig åbnet i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

For et par måneder siden kunne vi fortælle den glædelige nyhed, at Odense ville få et gourmet hotdog-sted.

Et fast-food-alternativ til pizza og burgere i form af gourmet hotdogs, der smager lige så forrygende som de ser ud.

Den planlagte åbning gik efter 1. april, men så kom Corona buldrende og smadrede alle planer.

Nu er der dog særdeles godt nyt, hvis du har savnet den raffinerede version af pølse i brød.

Devil Dogs med Mik Fabricius i spidsen er endelig åbnet i Storms Pakhus.

“Den første uge er overstået. Der er blevet langet hundredevis af dogs over disken med positiv respons fra glade gæster.” fortæller Mik om åbningen af Devil Dogs.

“Jeg har arbejdet som skolelærer i Vollsmose de seneste 11 år, men jeg har altid elsket at lave mad.

Byens lækreste pølsebrød

At Miks hjerte virkelig banker for projektet, er der ingen tvivl om, når man hører om den lange proces, han har været igennem for at forfine sine hotdogs.

“Jeg havde ni bagere i gang med at lave dej og til sidst, valgte jeg den lokale bager Fru Lund.

Vi skruede på smag og konsistens, så nu kan jeg servere det lækreste pølsebrød,” forklarer madentusiasten.

Pølsebrødet er bl.a. sødet med honning, krydret med kardemomme og blandet med kartoffelmos for at gøre det dejligt svampet.

Den eksperimenterende facon gennemsyrer hele konceptet, og man vil tit se udskiftninger på menukortet.

“Vi vil altid have mindst tre hotdogs på kortet, som bliver skiftet ud efter vind og vejr.

Det kommer an på sæson, hvad kunderne efterspørger, og hvad jeg lige er i humør til at lave,” siger Mik.

Han har bl.a. testet hotdogs med chipotle sauce, cheddar sauce, jalapeño relish, vagtelspejlæg og frisk koriander for at nævne nogle af de lidt usædvanlige ingredienser, Mik arbejder med.

Man vil dog altid kunne bestille hotdog’en, med det meget passende navn, Crowd Pleaser, som er ganske traditionel med sennep, ketchup, remoulade, rå og ristede løg.

Djævlens musik og pølser

Hvis man (ligesom os) undrer sig lidt over navnet Devil Dogs, er der en ganske simpel forklaring.

Den tidligere skolelærer er stor metal- og rockelsker, og ligesom metalmusik ofte kaldes “djævlens musik”, er hotdogs også lidt “djævlens mad”.

“Hotdogs er jo lidt forbudt spise, fordi det er fastfood og ikke specielt sundt,” uddyber Mik til MigogOdense.

Metal- og rockverdenen går endvidere igen i retternes navne, da hver enkelt hotdog er opkaldt efter en musikalsk reference – f.eks. Black Sabbath, Groupie eller Headbanger.

Er man lidt nervøs for om en Crowd Pleaser eller Headbanger er mad nok til at blive mæt, vil Devil Dogs også tilbyde større retter som biksemad, chili con carne eller svensk pølsemix.

Generelt for al maden er selvfølgelig, at der er masser af smag og masser af smagfulde pølser.

Hvad: Devil Dogs er åbnet i Storms Pakhus
Hvor: Storms Pakhus, Lerchesgade 4, 5000 Odense

Bolig tæt på Odense vækker opsigt: Her får du et hus med dit eget vandland

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Estate
Foto: Estate

Glasloft, gildesale og gyldne guitarer er bare noget af det, der adskiller nogle af de mere særprægede boliger fra alle murermestervillaerne og parcelhusene på boligmarkedet.

Det er i hvert fald ikke alle danske hjem, der kan prale af en kælder med hvælvede lofter, en indendørs pool eller en kæmpe glaspyramide midt i stuen.

Det skriver boligsitet Boliga.dk, der har fundet nogle af de mest specielle hjem – fra Nordjylland, til Fyn og Lolland og helt til hovedstadsområdet – som lige nu er til salg for både helt store millionbeløb til de mere moderate.

En halv times kørsel fra Odense i Nørre Aaby har en helt særlig bolig fået opmærksomhed på det danske boligmarked.

Foto: Estate
Foto: Boliga/Estate

Grotte, vandfald og spa

“Rosenholm på Fyn var engang præstegården i Ronæs, men i dag er det en luksuriøs bolig på intet mindre en 785 kvadratmeter.

Der er både blevet plads til et indendørs poolområde med en grotte, vandfald og spa oveni i et kæmpe master bedroom med marmorkamin og et aktivitetsrum med billard og bordtennis.

Der er “naturligvis” også egen sø, hvor der selvfølgelig er etableret terrasse, strøm m.v. helt ned til søen, der er stor park til boligen og direkte adgang til Stranden.

Ejendomsmægleren Estate skriver videre om boligen;

“Du har sidebygningen med hele 174 m² pool- og relaxområde, med en 65 m² stor swimmingpool, 6-personers spa, sauna, grotter, vandfald og bar.

Ved siden af pool- og therapy og relaxområdet findes der et stort aktivitetsrum med både billard og bordtennis. Dette rum vil nemt kunne ændres til garage til 3 køretøjer.”

Du kan købe det for ti millioner kroner.

Se bolig her

Boliga har desuden sat andre særprægede huse på deres liste, som du kan se i sin fulde længde her.

Gildesal med underjordisk gang i Aalborg

En kæmpe kælder med hvælvinger indrettet som gildesal med bar, dart og bordtennis er noget af det, der adskiller denne villa i Hjallerup nord for Aalborg fra mængden.

Der er desuden direkte underjordisk gang fra gildesalen op til selve huset.

Den 271 kvadratmeter store bolig har også en dobbelt garage med et fitnessrum og hele otte værelser.

Det kan blive dit for 4.995.000 kroner.

Du kan se mere af boligen lige her

Amerikansk træhus i Virum

Woodstock” i Virum nord for København ligner ikke umiddelbart et gennemsnitligt dansk hus. Det er nemlig et 267 kvadratmeter stort amerikansk træhus med seks værelser og en have med en “svømmesø” i natursten og et vandfald.

Huset koster 13,9 millioner kroner – og for det beløb får du udover en helt masse træ også en forgyldt guitar på gavlen med i handlen.

Se bolig her

Hvem har set Mads?: Politiet efterlyser 19-årig sidst set i Odense

Skrevet af: Redaktionen

Opdateret 19.10 Fyns Politi oplyser, at den 19-årige er fundet i god behold.

Fyns Politi har udsendt en efterlysning på en 19-årig, der sidst er set i Odense onsdag formiddag.

På Twitter skriver Fyns Politi;

“19-årige Mads Madsen, som sidst er set igår onsdag kl. 1200 ved skole på Munkebjergvej i Odense efterlyses.

Det frygtes at Mads er forsvundet i nedtrykt tilstand. Mads er 182 cm høj, alm. af bygning og lyst skulderlangt hår. Ved du noget om Mads eller ser ham, ring 114.”

Ingen ide om hvor man skal lede

Over for Ekstra Bladet udtrykker vagtchef Peter Vestergaard stor bekymring.

“Ingen har hørt eller set fra ham. Vi har ingen idé om, hvor vi skal lede henne,” siger han til Ekstra Bladet.