Stort medie kårer: Her får du den bedste croissant
Sprød dej, der falder i flager, når bare du prikker til den.
Rigeligt med smør, der har fordelt sig imellem alle lagene.
Og masser af luft, som giver den helt rigtige blødhed, og gør den let at rive fra hinanden.
“Croissant”… Mundvandet begynder så småt at løbe bare ved tanken. Når den er bedst, er der nemlig ikke noget bagværk, der er meget bedre.
Bedst i test
Det ved man hos et af landets største medier, Politiken, der igen har igangsat den helt store croissanttest.
Her har det heldige panel testet croissanter fra hele paletten: Føtex, Bageriet Brød, Albatross og Venner, Emmerys, Skt. Peders Bageri – og Lagkagehuset.
For aalborgensere virker testen måske ikke umiddelbart så interessant, da de fleste i testen jo er bagerier i København.
Men – grundet testens vinder, har vi alligevel valgt at dele den.
Foooor … I går meddelte Lagkagehuset, at de har scoret 6/6 ved Politikens croissanttest, og dermed kan kalde sig for testvindere – en pris, som de fortæller, at de er ekstra stolte over at have modtaget.
Derfor blev vi selvfølgelig lige nødt til at smage den igen… selvom vi må erkende, at det langt fra er den første gang, at vi sætter tænderne i den.
Ligner virkelig håndværk
Hos Politiken scorede Lagkagehusets klassiske franske bagværk toppoint, og det gør den fordi den, ifølge dem, er lige som en croissant skal være.
Men hvad vil det så sige?
“Der er meget luft i, og man kan rive den fra hinanden på den rigtige måde. Dufter super frisk. Det ligner virkelig håndværk,” skriver Runa Pihlmann i Politiken.
Og den beskrivelse må vi sige, kun gjorde vores higen efter den endnu større, for det er jo lige præcis sådan en croissant skal være – ikke for mange dikkedarer, men bare ægte godt bagværk.
Perfekt afbagning
Efter vores vurdering har croissanten et enormt godt crunch. Den falder i flager lige som en god croissant skal gøre det, og er derfor ikke særlig nem at håndtere, før den ligger spredt ud over hele bordet. Men til gengæld gør det, at den smager, som vi bedst kan lide den.
Dejen er knasende sprød uden at være hård. Den har en perfekt afbagning og er let brændt på toppen.
Den er mindst lige så luftig, som Politiken beskriver det. Og vi prøvede selvfølgelig også at rive den fra hinanden, og den test bestod den til UG.
Når du køber en croissant hos Lagkagehuset, får du en ordentlig sag til 22,95 kr. Du kan også få tre for 55 kroner. Og altså, vi kunne da godt kværne tre, hvis det absolut skulle være.
Derfor anbefaler vi, at du hurtigst muligt finder din nærmeste Lagkagehuset og gnasker dig igennem den testvindende croissant.