Hold din næste fest i haven

Skrevet af: Martin Jørgensen

Står du og skal holde en fest, kan det være en idé at holde den i et telt i haven. Dermed slipper du både for rengøringen indenfor at skulle erstatte ødelagte genstande i hjemmet og du sørger for mere plads til dine gæster.

Desuden skal du ikke bekymre dig om vejrforholdene, når det holdes inde i et telt. Det kan altså være værd at overveje, om din næste fest skal holde i et telt i haven.

Problemer ved fest indenfor

Når du holder fest indenfor, bliver det hurtigt meget tæt og klemt. Det kan være svært at skabe nok plads til alle, og finde tilstrækkeligt med borde og stole. Hos TeltTilFest, er der dog imidlertid mulighed for at leje ekstra stole og borde. De har et væld af forskellige pakker, afhængigt af hvor meget du har behov for. Se deres pakketilbud her.

Desuden er sandsynligheden for at noget går i stykker meget stor, ligegyldig hvor meget gæsterne tager hensyn og prøver at passe på dine ting. Den efterfølgende rengøring har det også altid med at blive en stor mundfuld.

Det bliver hurtigt overvældende at skulle rydde op og gøre rent i hjemmet efter en stor fest. Der er ikke noget værre end denne opgave, når man er træt og udmattet efter, at have været vært til en stor fest. Der er altså flere problemer ved at holde fest indenfor.

Festlig atmosfære.

Hvad der engang var en kedelig græsplæne, kan hurtigt omdannes til et overdækket magisk sted fyldt med lys og farve. Et åbent, udendørs rum kan føles stort og spredt, men et telt skaber et mindre, defineret område hvor gæsterne kan trække sig sammen.

Det skaber også en barriere mellem omverdenen og festen. En intim fest, som et bryllup, kan føles akavet med naboer eller forbipasserende der kigger ind. Teltet sørger altså for noget mere privat og personligt.

De mange forskellige typer telte kombineret med tilbehør giver dig mulighed for at skabe noget virkelig unikt. Du kan også gøre teltet mere hyggeligt og behageligt ved at leje gulv, lyskæder og varmeovne. Bestil på Telttilfest.dk, så sikrer du et sted hvor temperaturen er behagelig for dig og dine gæster.

Vejret som stressfaktor

Hvis du nogensinde har været vært for en udendørs fest, så kender du stressen, der følger med at kontrollere vejret et par dage forud. Det er det konstante spørgsmål om det kommer til at regne eller ej, og hvad man skal gøre hvis uheldet er ude.

At tage denne chance med moder natur kan virkelig give dig mange bekymringer, selv mens begivenheden finder sted.

Regn er dog kun et af de elementer, hvor teltet beskytter dig og dine gæster. At sidde ude i en stegende sol kan nemlig være lige så elendigt som regnvejr. Et telt giver jer husly, så I hverken bliver blæst omkuld, stegt af solen, eller gennemvåde. Du og dine gæster er garanteret en tør plads, og skal ikke bekymre jer om andet end at sidde behageligt sammen og hygge jer.

For at slippe for mest mulig stress, er der også mulighed for at få teltet leveret, opsat, nedpakket og afhentet. Dermed skal du ikke bruge tid og energi på dette, men blot fokusere på at få en god fest. Det vigtigste er nemlig at det bliver en skøn og glædelig oplevelse for alle, og at der skabes gode minder.

Kæmpe chok: Gourmetrestauranten The Balcony er begæret konkurs

Skrevet af: Michael Qureshi
The Balcony.
The Balcony.

Den prisvindende gourmetrestaurant The Balcony er erklæret konkurs.

Det bekræfter en af medejerne over for Fyens Stiftstidende. Corona-krisen har været for hård for den populære restaurant i Vestergade.

“Det har været rigtig svært for os at holde den kørende under coronakrisen. Og det blev ikke nemmere, da festivalen Tinderbox også blev aflyst,” siger daglig leder og tidligere medejer Emil Rasoulinia til Fyens.

Han vil ikke komme konkret ind på, om andre har begæret restauranten konkurs eller man selv har valgt at gå den tunge vej.

Odenses bedste restaurant ifølge eksperter

The Balcony har de seneste år været regnet som Odenses bedste restaurant af bl.a. den anerkendte spiseguide White Guide.

Man havde faktisk The Balcony med på bruttolisten, da man senest i februar spekulerede i, om Fyn ville få den første Michelin-stjerne.

Balcony slog dørene op i april 2016, og formåede siden at overraske gæsterne med kreative og velsmagende gourmetretter.

Man har også vundet flere priser ved World Luxury Restaurant Awards, som kaldes for hotel- og restaurationsverdenens svar på Oscaruddelingen.

Opdateres

Vil åbne to steder: Kæmpe restaurantkæde retter blikket mod Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: PR/Madklubben
Foto: PR/Madklubben

En af Danmarks mest fremadstormende restaurantkæder har nu blikket stift rettet mod Odense.

Der er tale om Madklubben, der med deres tre retter for 250 kr. koncept har etableret sig stærkt i København.

Madklubben har mere end 16 restauranter i landet, og derudover har de udvidet med en række nye koncepter såsom pizzarestauranten Frankies.

Nu kan vi se frem til at nyde godt af begge koncepter i Odense. Det skriver Fyens Stiftstidende, som har talt med restaurantkædens direktør Anders Aagard.

Kigger på lokaler i Odense

Han var i sidste uge i Odense for at kigge på lokaler.

“Der er nogle interessante lejemål i byen, vi kigger på, og det er steder, som ikke er restaurant i dag, og som derfor skal udvikles. Blandt andet har vi kigget på det gamle bank-domicil på Flakhaven, som dog nok er for dyr for os.

Men vi har også kigget på den flotte gamle bygning på Mageløs, som Nykredit flytter fra, og hvor man kunne lave en stor, flot restaurant,” siger Anders Aagaard til Fyens Stiftstidende.

Forskellige stilarter

Konceptet Madklubben tilbyder ganske enkelt fremragende mad til fornuftige penge. Kæden blev stiftet af Anders Aagaard tilbage i 2007, og i dag har kæden mere end 15 restauranter alene i København.

På landsplan har man åbnet i Aarhus og i Esbjerg og totalt er kæden oppe på 25 restauranter i Danmark.

Kædens restauranter er vidt forskellige og tilbyder mad fra stort set alle verdenshjørner, hvorfor mange sætter stor pris på konceptet.

Opskriften på succes er ifølge tidligere interviews med Anders Aagard ganske simpel.

Man skal lave mad, som smager godt, til fornuftige priser. Og så skal det være fede restauranter med søde mennesker, der serverer.

Anders Aagaard skulle blandt andet igennem et mislykket restaurant-projekt i London og dertil opleve at blive smidt ud af sine partnere i Cofoco-kæden, før han ramte plet med Madklubben.

Afskeden med Cofoco gav restaurantmanden en pose penge, som muliggjorde åbningen af den første Madklubben-restaurant.

Nu kan vi glæde os til at opleve både Madklubben og Frankies i Odense.

Hvad er Madklubben & Frankies?

På Madklubben får du klassiske retter med masser af smag til lave priser. Det kan være alt fra svampesuppe, røget laks, risotto, bøf bearnaise, burger, fritter og lækre desserter.

Er du derimod på udkig efter et mere ”down to earth”-sted, så kan du kigge forbi Frankies vores italienske pizzeria.

Her har man skruet op for farverne, når de serverer pizzaer og fantastiske cocktails, som er perfekte til alle lejligheder.

Genialt tip til sommerdage: Deler opskriften på hjemmelavet Aperol Spritz-is

Skrevet af: Redaktionen

Vores lokale isbutikker her i Odense er mere end gode til at være opfindsomme på deres varianter.

Paradis Is, Il Gusto og Den Italiensk Isbutik er blandt dem, som virkelig er kreative og laver alt fra romkugle-is til White Russian Is.

Men hvis du gerne selv vil lave en lidt anderledes is, så kan du lave din helt egen Aperol Spritz-is.

Vi får rigtig mange pressemeddelelser tilsendt her på MigogOdense-redaktionen, og mange bliver aldrig bragt hos os.

Men når vi øjner en pressemeddelelse, der indeholder opskriften på Aperol Spritz-is, så får den altså kærlig opmærksomhed.

Så derfor tænkte vi, at det var på sin plads at dele, hvad der godt kunne blive sommerens is til de sene lune aftener, som vi eksempelvis har haft de seneste par dage.

Opskriften bringer vi herunder;

¼ Aperol
¼ Prosecco
¼ danskvand
¼ appelsinjuice
1 appelsin
1 isform
Ispinde (af træ)

Sådan gør du

 

  • Tilføj lige dele Aperol, Prosecco, vand og appelsinjuice i en skål.
  • Rør forsigtigt det hele sammen.
  • Skær appelsinen i skiver, og læg en skive i hver form.
  • Hæld derefter Aperol-blandingen i formene.
  • Sæt låg på, og stik en ispind i hvert hul.
  • Sæt Aperol Spritz-isene i fryseren natten over eller min. 5-6 timer.

Forme og pinde kan du købe hos en isenkræmmer eller online ved at søge på isforme. Der kommer alverden former og størrelser frem

Aperol blev skabt i 1919 i den norditalienske by Padova, af brødrene Silvio og Luigi Barbieri. De fik den revolutionerende ide at skabe den mildeste aperitif nogensinde med en alkoholprocent på kun 11%.

De seneste år har den vundet indpas på den europæiske scene, og med sin friske smag af appelsiner og urter og flotte orange farve, er den blevet en favorit til sommerens drinks og cocktails.

Nu kan du altså lave den selv som is – tippet er hermed givet videre.