Hvor skal man sove i Odense

Skrevet af: Redaktionen

Find den bedste overnatning i Odense

Dette er sponsoreret indhold

De fleste kender Odense som H.C. Andersens hjemby, og som den største by på Fyn, der ligger som springbræt mellem Jylland og Sjælland. Men Odense er også en hyggelig og charmerende by, hvor der er masser af historie, kultur og gastronomi at komme efter. Odense er en meget gammel by, hvilket også ses i nogle af byens små og hyggelige gader og stræder, samt på frilandsmuseet Den Fynske Landsby, som også ligger i Odense, hvor man kan opleve Odense, som den var i gammel tid. Der er mange ting at opleve i Odense, og hvis man ikke føler, at man kan nå det hele på en dag, så kan man tage på overnatning på hoteller i odense c

Masser af kultur

Odense byder ikke kun på eventyr, men også på mange andre kulturelle oplevelser, såsom en zoologisk have og et utal af festivaler. Der er festivaller for enhver smag i Odense. Blandt andet kan man tage ud i Tusindårsskoven og rocke med til fede rytmer på Tinderbox-festivalen, eller man kan tage børnene med til H.C. Andersen Festivals, som varer en hel uge, og som er spækket med forskellige arrangementer for hele familien. Hvis man derimod elsker natur og blomster, så afholder Odense også en blomsterfestival hvert år, hvor der også bydes på forskellig underholdning til alle blomsterelskerne. Hvis man derimod er lidt af en filmnørd, så kan Odense selvfølgelig også imødekomme dette med deres filmfestival, hvor der vises masser af kortfilm, og som har eksisteret lige siden 1970’erne. Der er med andre ord en festival til de fleste, og Odense er i sandhed en festivals by, hvor der lægges op til masser af underholdning, sjov og hygge for både store og små. 

Tag på en gastronomisk rejse

Den gastronomiske verden har de seneste år fået vokseværk i Odense, som i dag kan byde på mange forskellige kulinariske oplevelser. Blandt andet har Odense hvert år en madfestival, den såkaldte SPIS! Odense Food Festival, hvor man kan få spændende og nye madoplevelser på tværs af kulturer og aldre. Der er noget for alle smagsløg, og man kan være heldig at få udvidet sin gastronomiske horisont. Hvis man dog ikke befinder sig i Odense, når deres årlige madfestival løber af stablen, så skal man ikke frygte at gå glip af gode gastronomiske oplevelser. Odense byder på hele to Street Food Markeder, hvor man prøve retter fra flere forskellige steder i verden, så man kan prøve noget andet end den almindelige hverdagsmad. Street Food Markederne er et godt sted at besøge med familien, for så kan alle helt sikkert finde noget de kan lide, og som de synes er interessante. Hvis man er til mere luksuriøs madforkælelse, så kan man vælge at besøge en af Odenses fire White Guide restauranter. White Guide er den førende restaurantguide i Norden, hvor de bedste restaurenter findes og hyldes. Der er altså garanteret en udsøgt gastronomisk oplevelse, hvis man vælger at besøge en af de fire restauranter. Odense byder på kulinariske oplevelser, der henvender sig til alle smagsløg i alle aldre og på tværs af kulturer.

Datoen er på plads: Nu kan du igen prøve superbiler i HCA Airport

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Pressefoto: Sportscar Event
Pressefoto: Sportscar Event

Har du drømt om at få lov til at køre en tur i en Lamborghini, Porsche, Ferrari eller måske Ford Mustang GT?

Så kan du igen i år både få en tur og ikke mindst opleve nogle af verdens hurtigste biler på tæt hold i Odense Lufthavn. Det sker lørdag den 5. september fra klokken 09.00 – 16.00.

Her køres der nemlig SportsCar Event, som er et velgørenhedsarrangement til fordel for Børnecancerfonden.

“Vi ser frem til at kunne åbne dørene igen, og byde jer velkommen til et univers af unikke sportsvogne fra allerøverste hylde, samt oplevelser for livet for både små og store,” skriver SportsCar Event på Facebook.

De mange lækre superbiler, der samles i HCA Airport kommer til at udbyde ture, hvor man som codriver virkelig kan mærke hvor hurtige disse biler er.

Man kan booke en tur på to forskellige måder. Enten bestiller man et gavekort her.

Gavekortet skal veksles til en billet i billetvognen.

Ellers køber man en billet til den ønskede bil i billetvognen på pladsen.

Hvad: Sportscar Event
Hvor: HCA Airport
Hvornår: Lørdag d. 5. september kl. 9-16

Entré er gratis til at komme og se bilerne køre – en prøvetur koster penge.

Du kan finde mere info om eventet her.

Klar til sommer: Havnebadet og Friluftsbadet åbner snart

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Pludselig forsvandt Odenses mange fritids- og kulturtilbud. Samværet, oplevelserne og velværet fortonede sig, da foreninger, biografer, museer og meget mere måtte lukke ned.

Det har heller ikke været let at få sig en svømmetur under coronakrisen. Alle byens svømmehaller har været lukkede – og er det fortsat – men nu varer det ikke længe, før Havnebadet og Friluftsbadet står klar til at tage imod gæsterne.

Sundhedsmyndighederne har vurderet, at det er forsvarligt at åbne friluftsbadene igen, og derfor har By- og Kulturforvaltningen sat gang i processen med det samme.

Det betyder, at vandglade odenseanere kan få dyppet kroppen allerede den onsdag den 3. juni kl. 13, hvor Friluftsbadet åbner dørene. Ugen efter – den 10. juni kl. 6 – er det Havnebadets tur.

QVi trænger til, at hverdagens muligheder kommer tilbage. Byens mange fritids- og kulturtilbud giver mening i livet, og det er noget af det, vi savner allermest under coronakrisen. Derfor er vi også parat til at reagere på myndighedernes udmelding, så vi kan få åbnet Havnebadet og Friluftsbadet.

Forhåbentlig får vi en god og lang sommer, men der er også mange odenseanere, der holder af en kølig svømmetur uanset vejret. Vi vil i hvert fald sørge for, at vores udendørs svømmebassiner er klar til brug inden for de muligheder, der er, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Klar til sommeren

Der er fortsat en del forholdsregler, som skal overholdes for at sikre en tryg åbning, og derfor er forberedelsesarbejdet allerede i gang, så brugerne kan føle sig trygge i både Havnebadet og Friluftsbadet.

Åbningen vil foregå under følgende retningslinjer og vilkår:

Friluftsbadet:

Fra denne sommer skal brugerne betale for at benytte Friluftsbadet. Hvis man ikke er oprettet som bruger, kan dette ske hjemmefra for at spare tid ved automaten.

Der vil hele tiden være personale i og omkring de to omklædningsrum. Det er vigtigt, at brugerne overholder deres retningslinjer samt skiltningen i omklædningsrummene.

Der vil være opmærkede opholdsarealer, hvor der maksimalt må sidde 10 personer. Hvis brugerne ikke opholder sig i omklædningsrummene, på toilettet, i bassinerne eller ved cafeen, skal de opholde sig i de markerede arealer.

Toiletterne vil bliver rengjort minimum én gang i timen.

Der skal være minimum to meter mellem hver person i bassinerne – børnebassinerne er undtaget, så én forældre gerne må være helt tæt på sit barn.

Der vil være ekstra personale til at guide brugerne.

Vi forventer at kunne øge opholdsarealerne til imellem 30 og 50 personer fra den 8. juni.

Havnebadet:

Der vil hele tiden være personale i og omkring de to omklædningsrum. Det er vigtigt, at brugerne overholder deres retningslinjer samt skiltningen i omklædningsrummene.

Der vil være opmærkede opholdsarealer, hvor der maksimalt må sidde 10 personer. Dette gælder også, når forsamlingsforbuddet bliver hævet til mere end 10 personer, da vi skal kunne håndtere mange personer på et forholdsvis lille areal. Brugere, som ikke opholder sig i omklædningsrummene, i bassinet eller på toilettet skal være i de markerede arealer.

Toiletterne vil bliver rengjort minimum én gang i timen.

Der skal være minimum to meter mellem hver person i bassinet og saunaen.

Der vil være ekstra personale til at guide jer.

Kan skabe kø: Vejarbejde spærrer centrale veje i Odense fredag

Skrevet af: Redaktionen

Hverdagen i trafikken er næsten vendt tilbage til normal igen i Odense.

Derfor kan der opstå meget kødannelse, når der fredag d. 29. maj indledes vejarbejde på centrale veje i Odense C.

Odense Letbane meddeler i en presse-info, at man skal være opmærksom på midlertidige vejarbejder.

Fredag 29. maj mellem klokken 9.00 og klokken 13.00 bliver Middelfartvej spærret for biler, der kører mod øst, på strækningen mellem Stadionvej og Christmas Møllers Vej. Det skyldes asfaltarbejde på strækningen.

Der er omkørsel for bilister via Stadionvej og Christmas Møllers Vej.

Beboere på strækningen har stadig adgang til deres indkørsler, men de vil kunne opleve ventetid i forbindelse med arbejdet.

Cyklister og forgængere kan passere i begge retninger.

Blå cykelflade skal laves

Fredag også mellem klokken 9.00 og klokken 13.00 bliver Kochsgade spærret ved Thomas B. Thriges Gade. Det skyldes, at der skal laves en blå cykelflade på tværs af Kochsgade.

Der er omkørsel for både bilister via Skibhusvej og Bredstedgade. Cyklister og fodgængere bliver ikke påvirket af arbejdet.

Den blå cykelflade er et afsluttende arbejde i forbindelse med den dobbeltrettede cykelsti på Thomas B. Thriges Gade, som er en del af letbaneprojektet.