Hvor skal man sove i Odense

Skrevet af: Redaktionen

Find den bedste overnatning i Odense

Dette er sponsoreret indhold

De fleste kender Odense som H.C. Andersens hjemby, og som den største by på Fyn, der ligger som springbræt mellem Jylland og Sjælland. Men Odense er også en hyggelig og charmerende by, hvor der er masser af historie, kultur og gastronomi at komme efter. Odense er en meget gammel by, hvilket også ses i nogle af byens små og hyggelige gader og stræder, samt på frilandsmuseet Den Fynske Landsby, som også ligger i Odense, hvor man kan opleve Odense, som den var i gammel tid. Der er mange ting at opleve i Odense, og hvis man ikke føler, at man kan nå det hele på en dag, så kan man tage på overnatning på hoteller i odense c

Masser af kultur

Odense byder ikke kun på eventyr, men også på mange andre kulturelle oplevelser, såsom en zoologisk have og et utal af festivaler. Der er festivaller for enhver smag i Odense. Blandt andet kan man tage ud i Tusindårsskoven og rocke med til fede rytmer på Tinderbox-festivalen, eller man kan tage børnene med til H.C. Andersen Festivals, som varer en hel uge, og som er spækket med forskellige arrangementer for hele familien. Hvis man derimod elsker natur og blomster, så afholder Odense også en blomsterfestival hvert år, hvor der også bydes på forskellig underholdning til alle blomsterelskerne. Hvis man derimod er lidt af en filmnørd, så kan Odense selvfølgelig også imødekomme dette med deres filmfestival, hvor der vises masser af kortfilm, og som har eksisteret lige siden 1970’erne. Der er med andre ord en festival til de fleste, og Odense er i sandhed en festivals by, hvor der lægges op til masser af underholdning, sjov og hygge for både store og små. 

Tag på en gastronomisk rejse

Den gastronomiske verden har de seneste år fået vokseværk i Odense, som i dag kan byde på mange forskellige kulinariske oplevelser. Blandt andet har Odense hvert år en madfestival, den såkaldte SPIS! Odense Food Festival, hvor man kan få spændende og nye madoplevelser på tværs af kulturer og aldre. Der er noget for alle smagsløg, og man kan være heldig at få udvidet sin gastronomiske horisont. Hvis man dog ikke befinder sig i Odense, når deres årlige madfestival løber af stablen, så skal man ikke frygte at gå glip af gode gastronomiske oplevelser. Odense byder på hele to Street Food Markeder, hvor man prøve retter fra flere forskellige steder i verden, så man kan prøve noget andet end den almindelige hverdagsmad. Street Food Markederne er et godt sted at besøge med familien, for så kan alle helt sikkert finde noget de kan lide, og som de synes er interessante. Hvis man er til mere luksuriøs madforkælelse, så kan man vælge at besøge en af Odenses fire White Guide restauranter. White Guide er den førende restaurantguide i Norden, hvor de bedste restaurenter findes og hyldes. Der er altså garanteret en udsøgt gastronomisk oplevelse, hvis man vælger at besøge en af de fire restauranter. Odense byder på kulinariske oplevelser, der henvender sig til alle smagsløg i alle aldre og på tværs af kulturer.

Gæsterne har talt: Her er de 10 bedst anmeldte fynske restauranter i 2019

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Der er ingen tvivl om, at Fyn byder på et væld af gastronomiske oplevelser.

Men hvilke steder har egentlig været gæsternes favoritter i 2019?

Det løfter Dinnerbooking, som administrerer bookinger for over 850 restauranter og caféer i hele landet, nu sløret for.

Her er vinderen

Fyns bedst anmeldte restaurant i 2019 er ARO.

Restauranten har i løbet af året imponeret sine gæster med mindeværdige spiseoplevelser, og det har ført til adskillige førstepladser på månedernes toplister.

Det er derfor ikke overraskende, at den odenseanske Restaurant ARO også topper listen over årets bedst anmeldte restauranter.

Det viser tal fra DinnerBooking.com, hvor mere end 270.000 gæster har anmeldt deres restaurantbesøg i løbet af året.

Restauranten har i løbet af året imponeret sine gæster med mindeværdige spiseoplevelser, og det har ført til adskillige førstepladser på månedernes toplister

Bag restauranten står de to kokke Bjørn Jacobsen og Christoffer Schärfe. De har tidligere haft ansvaret for gryderne på flere anmelderroste restauranter, såsom Geranium, Le Sommelier og Pluto, men nu ‘leger de med maden’ på ARO.

“Vi ser ARO som vores ambitiøse madlegeplads, hvor vi hele tiden kan udfordre os selv og gi’ gæsterne nye og overraskende madoplevelser.”

På andenpladen finder vi også en restaurant her i Odense – nemlig Restaurant HOS. Generelt dominerer Odense kraftigt i hele toppen, som du kan se i top 10 nedenfor.

Det skal naturligvis bemærkes, at det kun er restauranter, der har bookingsystem igennem Dinnerbooking, som er i spil til listen.

Top 10 for Fyn i 2019

1.  Aro

2. Restaurant HOS

3. Rudolf Mathis

4. Bacchus

5. Druen og Bønnen

6. Kok & Vin

7. Næsbyhoved Skov

8. Restaurant Cro’n

9. Oluf Bagers Bård

10. Fynboen

Om opgørelsen

Hver gang en gæst booker bord via DinnerBooking.com, får bookeren tilsendt et spørgeskema, hvor han/hun kan vurdere restauranten ud fra maden, betjeningen, stemningen, den samlede vurdering og værdi for pengene.

Det betyder, at en gæst kun kan bedømme en restaurant, hvis vedkommende rent faktisk har besøgt den.

For at komme i betragtning til toplisten for hele 2019, skal restauranten minimum have modtaget 240 anmeldelser i løbet af hele året (i gennemsnit 20 pr. måned).

Opgørelsen for 2019 er baseret på mere end 270.000 danske gæsteanmeldelser

Færdselsuheld i Odense: Superbil til 4 mio. kr. brød i brand

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

Der findes ikke mange biler her i Danmark til en værdi af 4 millioner kroner.

Derfor vækker det også opsigt, når man ser frem fræse afsted på de danske veje.

Synet må derfor havde været ekstra spektakulært, for de folk der befandt sig i området omkring Åsumvej i Vollsmose her i Odense, klokken cirka 13.30 her til eftermiddag.

En McLaren 650s Spider kørte nemlig galt og brød i brand kort efter.

Det skriver TV2 Fyn. 

Et vidne fortæller til TV 2 Fyn, at bilen kørte vildt og med meget høj fart kom ud af kontrol og torpederede en række træer i græsrabatten i midten på den firsporede vej. Herefter brød bilen i brand.

“Bilen nærmest eksploderede,” fortæller vidnet til TV 2 Fyn.

De to passagerer i bilen slap billigt, men blev kørt til sygehuset til tjek.

På TV2 Fyn kan du se en video af superbilen i brand. Det finder du lige her.

Unikt fund: 11 ukendte Gasolin-bånd er dukket op i Odense

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

I Danmark bliver det ikke meget større end Kim Larsen og Gasolin.

Og selvom vi er beriget med masser af ikoniske sange fra en gylden tid i dansk musikhistorie, kan der stadig dukke uventede skatte op.

Hvis du elsker vinyl, kender du helt sikkert Record Pusher her i Odense.

Bo Ellegaard driver til dagligt forretningen, og han har for nyligt gjort et vaskeægte kup, da han sammen med to venner, har købt et vaskeægte stykke danmarkshistorie.

Han har nemlig købt 11 helt ukendte kassettebånd, hvor de optræder på koncertoptagelser fra 1976 til 1977.

Det skriver Ekstra Bladet fredag.

“Der er masser af guld på båndene. Blandt andet kan man høre, hvordan især Kim Larsen og guitaristen Franz Beckerlee står og bider af hinanden på scenen, når de drejer hovedet væk fra mikrofonerne. Det er ikke ond snak. Men sætninger som ‘ du var ikke rar i går’.

Man skal her tænke på, at bandets medlemmer dengang altid var sammen i døgnets 24 timer. Så der var da irritationer og konflikter undervejs. Man får også et klart indtryk af, at Søren Berlev forsøger at holde sammen på bandet og gyde olie på vandene, siger Bo Ellegaard til Ekstra Bladet.