Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hypede surdejssnegle: Frokost og kage i ét?

Af Christina Frederiksen

Hvis der er noget, der kan få folk til at stå i kø, er det tilsyneladende to ting:

Et godt tilbud.

Og surdej.

Det sidste kan bageriet Grain Bakery på Vesterbro 25 i hvert fald konstatere.

Mikro-surdejsbageriet, der åbnede tidligere på året, oplever jævnligt, at køen strækker sig langt op ad fortovet uden for butikken, og på bageriets hjemmeside meddeler man da også, at man har åbent til fx klokken 15 – “eller til udsolgt”.

Surdej er simpelthen én af tidens mest hypede spiser. Og da vi på MigogOdense har hørt så meget godt om det bette bageri på Vesterbro, besluttede vi os for at smage på varerne.

Forleden indkøbte vi derfor fire surdejssnegle for at se, hvad en snegl, der ikke er lavet på gærdej, egentlig kan.

Og overordnet set må vi sige, at den helt klart kan noget.

Det er bare ikke det samme, som de traditionelle snegle med kakaoremonce og glasur.

De fire indkøbte snegle var med følgende smage:

  • Kardemomme med citronsirup og morgenfrue
  • Ristet sesam med birkes og za’atar
  • Mandel og marcipan
  • Pistacie med bipollen

Kendetegnende for Grain Bakery’s surdejssnegle er, at de er nogle ordentlige klepperter, og vi måtte da også dele dem i kvarte for at have appetit nok til at smage alle fire.

Første test var af sneglen med sesam og za’atar, og smagsoplevelsen fejlede bestemt ikke noget. Sesamfrøene gav lækkert knasende modstand og sammen med den let syrlige mellemøstlige smag af za’atar fungerede det bare godt.

Vi snakkede også om, at hvis ikke vi vidste, at det var en snegl, vi spiste, ville vores tanker nok nærmere være ovre i “frøsnapper”-afdelingen. Og det er ikke negativt ment – for en frøsnapper smager jo godt.

Og man bliver mæt

Denne udgave af sneglene mindede med sine sesam og let karamelliserede fyld om sin fjerne kvækkende slægtning lavet på gær.

Næste test-snegl var med pistacie og bipollen. Den kræver selvfølgelig, at man er til pistacie. Hvilket vi heldigvis er! Mega-lækkert med det karamelliserede nøddefyld med den karakteristiske salte pistacie-smag. Kunne vi godt have tænkt os mere fyld? Helt klart! Men det der var, smagte mums.

Mandel og marcipan-udgaven var klart den mest anonyme af sneglene. Her var det som om, at de traditionelle kagesmage forsvandt lidt i det kraftige surdejsbrød.

Til gengæld var vi rigtig glade for sneglen med smag af kardemomme, citronsirup og morgenfrue. Vi er vilde med kager med citron, og denne snegl var nok den, der mest mindede om det, man forbinder med en bager-snegl.

Dejen i midten var fugtig og med masser af kardemomme- og citrussmag – virkelig lækkert.

Generelt må man sige, at surdej og brød fylder meget i Grain Bakery’s snegle. Det er helt klart en smagssag, om man er til det eller ej – og så betyder det meget, hvad man forventer.

Forventer man en traditionel snegl, bliver man skuffet. Forventer man i stedet et stykke bagværk, der ikke skriger “kaloriebombe” gør man ikke.

Faktisk snakkede vi om, at her havde vi med snegle at gøre, der næsten kunne gøre det ud for et frokostmåltid. En enkelt snegl var i hvert fald nok til at mætte os hver især – og så har man jo slået to fluer med et smæk og fået frokost og kage i ét!

Prisen er vi selvfølgelig også nødt til at nævne:

38 kroner må man have op ad lommen for én enkelt af Grain Bakery’s surdejssnegle.

Og det er måske pebret for en snegl – men ikke for at blive mæt!

Del artikel

Andre læser også