Pebernød- og risalamande: Isbutik i Odense juler igennem

Af Michael Qureshi

Julestemningen er for alvor ved at ramme os her i Odense.

Juletræet på Flakhaven er tændt, julebelysningen er tændt og julemusikken indfinder sig rundt omkring i byen.

Mange af os går allerede og glæder os til risalamande til årets julefrokoster eller på selve juleaften.

Det har isbutikken ParadIS godt luret, og i Odense har de lanceret to forskellige slags jule-is.

I denne uge kom en egen kreation, pebernød-isen, i disken og forleden kom også risalamande-isen.

En populær tradition

Det er efterhånden blevet en god tradition, at ParadIS-kæden lokalt i Odense frister med risalamande-is i disken.

Du skal et smut i Rosengårdcentret for at få lov til at smage på de helt særlige jule-is.

Her har deres afdeling nemlig åbent året rundt, og især til juletid er det populært med alt, hvad der har med jul at gøre.

Især risalamande-isen er et trækplaster, da vi danskere jo storelsker risalamanden.

Netop denne grøddessert har allerede en stolt, dansk tradition bag sig og kan spores helt tilbage til 1900-tallet.

Her blev den skabt, da ris og kanel var en mangelvare – derfor forsøgte husmødrene sig med at tilføje flødeskum til en mindre mængde ris … og så var ris a la manden altså opfundet.

Risalamandeisen har ganske vist færre år på bagen, men er dog allerede nu en tilbagevendende begivenhed, der ifølge ParadIS plejer at være rigtig populær.

Den er lavet på risengrød, vanilje fra Madagascar, økologisk mælk og fløde fra Thise, hakkede mandler og italiensk amarena-kirsebærsauce fra kvalitetsmærket Fabbri.

Risalamande-isen kan også købes som frappé, hvis du foretrækker at skylle den ned i én omgang!