Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kæmpe chance til lokale bands: Vind en optræden på Tinderbox

Af Redaktionen
Holmen Hustlers var en af vinderne af Tinderbox Band Battle 2017 (foto: Thorsten Iversen).
Holmen Hustlers var en af vinderne af Tinderbox Band Battle 2017 (foto: Thorsten Iversen).

Tinderbox Band Battle vender tilbage. Det betyder, at lokale bands nu får chancen for at vinde en optræden på musikfestivalen Tinderbox i Tusindårsskoven i Odense i juni.

For at give plads til de lokale musikalske talenter udvides festivalprogrammet med tre koncerter dedikeret til lokale bands. Hvilke tre fynske bands, der kommer på scenen, bliver afgjort i musikkonkurrencen Tinderbox Band Battle i et samarbejde mellem Tinderbox og TV 2/Fyn.

Band Battlen blev afholdt for første gang sidste år, hvor spillestederne Kansas City, Studenterhus Odense og Musikhuset Posten bød på tre aftener med musik leveret af bands med tilknytning til Fyn. Resultatet blev, at tre bands – Grusom, Holmen Hustlers og A Man From Jupiter – alle fik mulighed for at give koncert under Tinderbox 2017.

Samme scener, ny samarbejdspartner

Ved dette års Tinderbox Band Battle er det de samme tre spillesteder, der igen lægger scener til finaleaftenerne med unge fynske musiktalenter. Men som noget nyt indgår Tinderbox et samarbejde med TV 2/Fyn som skal være med til at udvælge, hvem der skal spille på sommerens festival:

”Vi har været meget glade for samarbejdet med de tre spillesteder og er meget begejstrede over nu også at kunne indgå dette samarbejde med TV 2/Fyn, der sikrer, at alle deltagerne i de tre finaleaftener bliver præsenteret for tusindvis af seere på tv og sociale medier. Målet med Tinderbox Band Battle er netop at understøtte det lokale musikmiljø, og eksponeringen kan forhåbentlig hjælpe alle de unge talenter og ikke kun de tre navne, der får mulighed for at give koncert under Tinderbox,” siger pressechef for Tinderbox, John Fogde.

Foto: Morten Rygaard.

Hele Fyn inddrages i processen i år

Sidste år blev de tre bands udvalgt af en jury bestående af professionelle repræsentanter fra musikbranchen efter at være kommet gennem et nåleøje med 88 tilmeldte bands. Men denne gang bliver hele Fyn  involveret i udvælgelsesprocessen:

”For os som public service broadcaster og moderne regionalt mediehus er det både interessant og relevant at bidrage til en styrket inddragelse af publikum i udvælgelsen af de tre håbefulde koncertbands. Og at udvide TV 2/Fyns samarbejde med Tinderbox understreger helt konkret de fælles ambitioner, vi har omkring at understøtte det fynske kulturliv både i ord og handling,” siger Martin Mulvad Ernst, fagredaktør for kultur og folketjeneste på TV 2/Fyn, og tilføjer:

”Vi glæder os til at gå all in på dækningen af Tinderbox Band Battle både på tv og på vores digitale platforme.”

Tilmelding til Tinderbox Band Battle

Der åbnes for tilmelding mandag 12. marts via tinderbox.dk, og du kan tilmelde dig indtil søndag 25. marts. Herefter udvælger de tre spillesteder kandidater til hver finaleaften, som du vil kunne stemme på fra fredag 30. marts til onsdag 4. april. Dagen efter annonceres det, hvilke navne du vil kunne opleve på de tre finaleaftener.

Musikhuset Posten afholder finaleaften tirsdag 10. april, Studenterhus Odense er vært onsdag 11. april, og torsdag 12. april er det Kansas City, der afvikler konkurrencens sidste finaleaften. Der findes en vinder til hver finaleaften, der vil blive tilbudt en plads i programmet under Tinderbox 2018.

Tinderbox 2018 afvikles i Tusindårsskoven 28.-30. juni.

Del artikel

Andre læser også