MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kæmpe handel undervejs: Odense Kommune kan tjene 524 mio. kr. på stort salg

Af Michael Qureshi

Odense Kommune og Energi Fyn har forhandlet om et potentielt salg af Fjernvarme Fyn, som Odense Kommune ejer.

Et salg vil indbringe Odense Kommune 524 millioner kroner, som kan bruges på børnehuse, skoler og plejehjem.

På fire møder inviteres odenseanerne til at drøfte et eventuelt salg med politikerne.

Er det en god idé at sælge Fjernvarme Fyn til Energi Fyn og på den måde lægge flere hundrede millioner kroner i kommunekassen til velfærden? Og er tidspunktet det rigtige til at gøre det nu?

Vil drøfte med borgerne på fire borgermøder

Det ønsker politikerne i Odense Byråd at drøfte med odenseanerne på fire borgermøder. På borgermøderne vil borgmesteren og skiftende politikere fra byrådets partier være til stede og debattere med borgerne.

“Fjernvarme Fyn er ejet af fællesskabet, og det skal det blive ved med at være – derfor har vi alene forhandlet med Energi Fyn, der er ejet af de fynske forbrugere.

Hvis vi sælger Fjernvarme Fyn, vil vi have mulighed for at skabe bedre rammer for vores børn, unge og ældre, men vi skal have en åben samtale om fordele og ulemper, inden vi beslutter noget som helst.

Som samlet byråd har vi brug for at høre odenseanernes mening i den her vigtige sag,” siger Peter Rahbæk Juel, Odenses borgmester.

Vilkår er på plads

Udgangspunktet for borgermøderne er, at Odense Kommunes stadsdirektør Stefan Birkebjerg Andersen og administrerende direktør Bent Agerholm fra Energi Fyn i dag har underskrevet et aftalepapir, der beskriver betingelserne for, at Energi Fyn potentielt kan købe Fjernvarme Fyn.

“Som forbrugerejet energiselskab er det Energi Fyns fornemste opgave at skabe værdi for vores andelshavere, kunder og medarbejdere.

Alt overskud genivesteres i selskabet til gavn for de fynske andelshavere. Vi har gennem årene haft et tæt samarbejde med Fjernvarme Fyn.

Den grønne omstilling og den teknologiske udvikling betyder, at el og varme i fremtiden vil blive koblet endnu tættere sammen. Derfor giver det rigtig god mening, at vi nu undersøger muligheden for at købe Fjernvarme Fyn,” siger Søren Thorsager, bestyrelsesformand for Energi Fyn.

Aftale udestår

Der er ikke indgået aftale om et eventuelt salg endnu – det afgøres først, når byrådet og odenseanerne har haft mulighed for at diskutere sagen på borgermøderne.

Herefter vil byrådets partier tage stilling til et eventuelt salg.

De fire borgermøder foregår de kommende uger med plads til knap 100 borgere på hvert møde. Af hensyn til coronarestriktioner er det kun tilladt at tilmelde sig ét borgermøde.

 

Borgermøderne foregår:

  1. august: Hunderupskolen (to møder)
  2. august: Risingskolen
  3. september: Dalumhallen

Du kan tilmelde dig her

FAKTA

I øjeblikket ejes Fjernvarme Fyn af Odense Kommune (ca. 97 procent) og Nordfyns Kommune (ca. 3 procent).

Fjernvarme Fyn leverer varme til over 100.000 husstande i Odense og omegn.

Aftalepapiret mellem Odense Kommune og Energi Fyn fastsætter købsprisen til 900 millioner kroner, hvilket efter skat vil give 524 millioner kroner til Odense Kommune.

Papiret beskriver desuden, at der ved et opkøb skal fastholdes lave varmepriser, at fjernvarmen skal forblive på fællesskabets hænder, og at Fjernvarme Fyns grønne omstilling skal fortsættes.

Del artikel

Andre læser også