Kendis-kok rykker til byen: Asiatisk pop up restaurant åbner i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

Efter to succesfulde måneder med Guldgrillen og Umut Sakarya er det tid til nyt på Anarkist Beer & Food Lab i Odense.

Noget tyder på, at de fremadrettet satser på at hente profiler til byen for at lave pop up restauranter på det store sted. For nu er næste navn i rækken præsenteret.

Det er en af de helt tunge drenge i kokkebranchen i København, og blandt de allerbedste i landet på asiatisk mad, som nu åbner Pop Up restaurant i Odense.

Fra på onsdag d. 15. januar i næste uge åbner man dørene op til et nyt asiatisk koncept med kendiskokken Henrik Jyrk i spidsen.

Sæt f.eks. tænderne i en asiatisk kyllingeburger med brioche bolle, friteret kylling marineret i Anarkist Motueka Lager, japansk mayo, kimchie og pickles.

Eller hvad med en omgang Singaporen BBQ ribs med sesam, forårsløg og en omgang spicy og sød barbecuesauce, hvor man har bruger Kissmeyers fantastiske Brown Ale, Ebony Love, som smagsgiver.

Grand Opening med gratis mad og drikke

Der er Grand Opening d. 15 januar, hvor de fra 16:00-17:00 vil stå klar med 200 asiatiskinspirerede specialøl og 200 Singaporen BBQ ribs til de første gæster.

“Vi har i samarbejde med det succesfulde par, Suriya og Henrik Jyrk, der i København driver både en anerkendt restaurant og et populært street-food køkken, skabt Red Tiger, der indtil d. 29. februar skal danne rammerne for et asiatisk univers, der vil byde på rigelige mængder asiatisk comfort food, øl, arkadespil og karaoke.

I perioden har vi nemlig sørget for, at vores gæster kan blive udfordret i oldschool spil på vores arkademaskiner eller springe ud som popstjerne ved vores karaokeanlæg,” skriver Anarkist i en pressemeddelelse.

Måske giver Suriya Jyrk et nummer på anlægget, da de fleste danskere kender hende som Heidi fra duoen S.O.A.P som Remee skabte i 90’erne.

Åbningstider

Fra onsdag d. 15. januar lyder deres åbningstider som følgende:

• Onsdag: kl. 15:00-22:00 (Køkkenet kl. 17:00 – 22:00)

• Torsdag: kl. 15:00-22:00 (Køkkenet kl. 17:00 – 22:00)

• Fredag: kl. 12:00 – luk (Køkkenet kl. 12:00 – 22:00)

• Lørdag: kl. 12:00 – luk (Køkkenet kl. 12:00 – 22:00)

Hvad: Åbning af Red Tiger Pop Up
Hvor: Anarkist Food & Beer Lab, Albanigade 20
Hvornår: Onsdag d. 15. januar 2020

Unikt fund: 11 ukendte Gasolin-bånd er dukket op i Odense

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

I Danmark bliver det ikke meget større end Kim Larsen og Gasolin.

Og selvom vi er beriget med masser af ikoniske sange fra en gylden tid i dansk musikhistorie, kan der stadig dukke uventede skatte op.

Hvis du elsker vinyl, kender du helt sikkert Record Pusher her i Odense.

Bo Ellegaard driver til dagligt forretningen, og han har for nyligt gjort et vaskeægte kup, da han sammen med to venner, har købt et vaskeægte stykke danmarkshistorie.

Han har nemlig købt 11 helt ukendte kassettebånd, hvor de optræder på koncertoptagelser fra 1976 til 1977.

Det skriver Ekstra Bladet fredag.

“Der er masser af guld på båndene. Blandt andet kan man høre, hvordan især Kim Larsen og guitaristen Franz Beckerlee står og bider af hinanden på scenen, når de drejer hovedet væk fra mikrofonerne. Det er ikke ond snak. Men sætninger som ‘ du var ikke rar i går’.

Man skal her tænke på, at bandets medlemmer dengang altid var sammen i døgnets 24 timer. Så der var da irritationer og konflikter undervejs. Man får også et klart indtryk af, at Søren Berlev forsøger at holde sammen på bandet og gyde olie på vandene, siger Bo Ellegaard til Ekstra Bladet.

Når du er sulten for sjov: Kom til kæmpe åbningsfest i KiMS Outlet

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: KIMS
Foto: KIMS

Når du er sulten for sjov.

Reklame-sloganet over dem alle, behøver næppe nogen nærmere introduktion, og det gør figuren bag heller ikke.

Chipskongen Jørgen har været en fast del af KiMs – og danskernes sendeflade – siden 1998, og her 22 år senere er han klar til at gå på pension.

Nu får du mulighed for at sige farvel og tak til Jørgen, når den nye KiMs Outlet slår dørene op i Odense til en stor åbningsfest fredag den 31. januar fra kl. 14.00 til 20.00.

KiMs Outlet går de ind for “undgå snackspild”, så her finder du sprøde tilbud på chips, snacks, nødder, chokolade og dip, der f.eks. har kort holdbarhedsdato eller skønhedsfejl i emballagen.

Sprøde tilbud og smagsprøver

Når Chipskongen er involveret, går tingene sjældent stille for sig, og åbningen af outlet-butikken er ingen undtagelse.

Efter butikkens indvielse kl. 14.00, kan man mellem 14.00-15.00 få taget billeder med Jørgen og hilse på ham en sidste gang før hans pension er en realitet.

Derudover vil der være sprøde tilbud, sjove konkurrencer og masser af smagsprøver på chips og nødder.

Læs mere her.

Hvad: Åbningsfest i KiMs Outlet

Hvor: Ejlskovsgade 13, 5000 Odense

Hvornår: 31. januar, kl. 14.00-20.00

Quiz, kaffe og kage for de morgenfriske: Odense Aafart holder Nostalgi-quiz på vandet

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Odense Aafart.
Foto: Odense Aafart.

Foråret er praktisk talt rundt om hjørnet, hvis du spørger os, og så er det jo passende at begynde at glæde sig til nogle af årstidens mange aktiviteter.

Nogen, der allerede har en masse planlagt for odenseanerne, er Odense Aafart, som snart starter bådene op til en ny sæson på Odense Å.

I år bliver det med et særligt tiltag for de morgenfriske, når der fra den 5. maj kl. 10.00 – og hver efterfølgende tirsdag, onsdag og torsdag i hele maj måned – afholdes “Nostalgi-quiz”.

Odense Aafart lover, at formiddagssejlturerne bliver indbegrebet af forårshygge med kaffe, kage og quiz – og forhåbentligt masser af solskin.

Nostalgiske spørgsmål om Odense

Inden afgang får gæster udleveret et ark med spørgsmål, der omhandler Odense by, betydningsfulde personer fra Odense samt historien bag Odense Å, og så er det ellers bare i gang med at quizze.

Undervejs kan man nyde en kop kaffe, der er inkluderet i prisen og også tilkøbe et stykke kage.

Er man god til at quizze og har styr på sin lokalhistoriske paratviden, kan man vinde nogle af de fine præmier, som er på højkant.

Deltagere bestemmer selv, om de vil quizze alene eller i en gruppe.

Billetter koster 95 kr og kan købes her.

Hvad: Nostalgi-quiz på Odense Å

Hvor: Odense Aafart, Filosofgangen 30, 5000 Odense

Hvornår: 05-28. maj, kl. 10.00-11.00