Smag på alt det bedste: Sådan bliver Lakridsfestival i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du lakrids, så kan du allerede godt glæde dig til den søndag d. 3. marts.

Her kommer Danmarks største lakridsfestival for første gang til Odense, og der er masser at glæde sig til bedømt ud fra programmet.

Lakridsfestival 2019 i Odense afholdes i restauranten Alfred & Kamilla, og det arrangeres i samarbejde med Grill Academy.

Det holdes også i København, hvor det har været arrangeret flere gange.

Smag på det bedste fra Norden

Du får lov til at smage på noget af det bedste lakrids i hele Norden samt få inspiration til, hvordan man også kan bruge lakrids.

Det bliver en hyldest til de bedste producenter, det gode madhåndværk og det nordiske køkken med smagen af lakrids.

I smagsuniverset kan du møde de håndplukkede aktører, der præsenterer deres signaturprodukter og udvalgte smagsprøver på de sorte lækkerier.

I det åbne køkken inviteres du på sanseoplevelser med smagen af lakrids.

Du kan blandt andet møde den unge teenage iværksætter Sara, der for nylig blev kendt i hele Danmark efter en optræden i Løvens Hule.

I det åbne køkken bydes der på smagsprøver på det salte og søde køkken med lakrids.

Tag med på en sansefuld rejse gennem smagen af lakrids fra lakridsrod til gourmetlakrids med spændende nye smagsvarianter og gå på opdagelse i Lakrids-universet, der byder på udvalgte aktører indenfor bl.a. chokolade, kager og øl med lakrids.

En hyldest til smagen af lakrids

Arrangør Eva Vedel kalder lakridsfestivalen en hyldest til smagen af lakrids.

“Lakrids har ikke opnået samme status, som chokoladen har. For det er primært i de nordiske lande, at vi elsker lakrids, men her er det også vældigt populært.

Vores festival handler ikke kun om rene lakridsprodukter.

Det er også smagen af lakrids i øl, cocktails, kager og mad hvor man bruger lakrids som krydderi,” fortæller Eva Vedel til MigogOdense.

Her er nogle af de workshops, der er i det åbne køkken;

Nordic Liquorice Love
v. Hattesen Konfektfabrik

Leg med nordiske smage i kombination med de bedste råvarer.

Bolcheværkstedet
v. Møn Dragee

Lav dine egne lakridsbolcher sammen med bolchemagerne fra Møn’s Bolcher & Møn Dragee.

Saras Kageværksted
v. Kforkage.dk

Få tips til mini kager og søde fristelser med lakrids.

Grønt på grill
v. Weber Grill Academy & Alfred & Kamilla

Bagt selleri på grill – Vinaigrette af rå lakrids – røget puré af selleri.

Salt, sort og sødt på grill
v. Weber Grill Academy & Alfred & Kamilla

Grillet og lakrids gravad ”Iron Flat Steak” – Fennikel og appelsin.

Hvad: Billetter herLakridsfestival
Hvor: Restaurant Alfred & Kamilla – Grill Academy Odense, Sverigesgade 16
Hvornår: Søndag d. 3. marts

Du kan læse mere om Lakridsfestivalen her

Hårdt ramt: Restaurantkæde begærer deres Odense-restaurant konkurs

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto Restaurant Ilden
Arkivfoto Restaurant Ilden

I september sidste år åbnede Restaurant Ilden en afdeling i Odense.

Det gjorde de i Danske Banks gamle lokaler på Fisketorvet her i byen. Men nu tyder alt på, at restauranten er lukket permanent.

Således skriver både B.T. samt Ekstra Bladet lørdag formiddag, at restaurant-kæden Ilden har begæret tre af deres restauranter konkurs.

Det drejer sig blandt andet om afdelingen i Odense.

Ifølge Ekstra Bladet ser det ud til, at kun afdelingen i Næstved fortsætter.

Kæmpe kød-buffet

Ilden har været i fokus i mange medier, fordi de er blevet beskyldt af den kendte restaurantkæde Flammen for at kopiere konceptet.

Begge restaurant-kæder slår sig op på deres store kød-buffet, hvor man kan få skåret ud af al slags kød og så selv tage en masse tilbehør.

Tidligere på ugen begærede en anden stor restaurantkæde 13 af deres i alt 35 restauranter konkurs.

Dalle Valle-kæden lukker bl.a. i Aalborg og Aarhus, men endnu er der ikke meldt noget ud om Dalle Valle i Odense eller deres café-koncept Café A.

Odenses restaurationsbranche har allerede mærket store konsekvenser af Corona-krisen.

Tidligere er populære Restaurant Carlslund bukket under, og i går var det historiske Den Gamle Kro, som meldte ud, at de begærer konkurs.

Det kan du læse om her.

Sød trend breder sig: Derfor er der bamser i mange vinduer i Odense

Skrevet af: Redaktionen

Først begyndte vi at synge i fællesskab fra altaner og terrasser, sådan som man havde set fra Italien og Spanien.

Nu er en ny international trend begyndt at brede sig i hele Danmark inklusiv her i Odense-området.

Måske er du allerede hoppet med på trenden og smidt Dogsy, Bitsy, Lolo og hvad man ellers kalder sine bamser i vinduet.

Måske har du undret dig over, hvorfor der er bamser i mange vinduer, du passerer.

Hyggelig familieaktivitet

Årsagen er ganske simpel. Det er til glæde for børnefamilierne. I en tid hvor børnene savner skolekammerater, legeaftaler og fritidsaktiviteter, så er det nu blevet en hyggelig familieaktivitet at gå på bamsejagt.

Den dille har bredt sig til hele landet. Det skriver bl.a. TV 2 og DR. Her i Odense har MigogOdense også selv konstateret, at flere gør det.

Især i kvarterer hvor der bor mange børnefamilier.

Flere er begyndt at stille bamser frem i deres vinduer, så børn og forældre sammen kan gå på jagt efter de lodne tøjdyr.

Dillen er blevet så populær, at flere har skrevet opslag om jagten på forstadsbyernes lokale facebook-grupper.

Så kan børnene notere, hvor og hvor mange bamser de har set på turen.

Især i den kommende påskeferie bliver der rig lejlighed til at gå på jagt.

Både ældre og yngre er med på dillen

Bamsejagten skal være med til at få tankerne lidt væk fra coronakrisen, så der også er noget positivt i hverdagen hos familierne.

Den nye populære dille har både fået ældre og yngre beboere i byerne til at gå i gemmerne og finde bamser frem, der kan glæde børn rundt i landet.

Nyt offer for krisen: Kendt Odense Restaurant begærer konkurs

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Den Gamle Kro
Foto: Den Gamle Kro

Nedlukningen af Danmark har især haft store konsekvenser for restaurationsbranchen, og nu må et af Odenses mest legendariske steder dreje nøglen om.

Det skriver Den Gamle Kro i dag på Facebook.

“Kære Venner og Gæster.

Vi har i dag for sidste gang lukket døren bag os på Den Gamle Kro.

Vi indgiver i dag konkursbegæring efter 12 år som forpagtere af dette dejlige sted,” skriver Jens og Tina som forpagter stedet.

Corona har kostet dyrt

“De seneste uger med nedlukningen på grund af Corona har kostet meget dyrt (og for os begyndte det før nedlukningen, idet for eksempel kinesiske rejseselskaber blev væk).

Der kommer til at gå mange måneder, inden en branche som vores bliver rentabel igen – især i Odense med opgravningen af Thomas B. Triges Gade og de senere år mange flere restaurant-pladser,” skriver de videre.

“Vi vil gerne sige tak til alle jer, der har været gæster på kroen gennem årene. Det har været en udsøgt fornøjelse.

Vi vil også gerne sige en helt særlig tak til vores dygtige, faglærte personale. I ved hver især, hvor meget I betyder for os. Vi giver jer alle sammen vores bedste håb og anbefalinger med videre.

Vi er trætte og meget kede af det, men ønsker jer alle sammen fremtidige gode stunder med godt selskab, god mad og dejlige vine.”