ANNONCE
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Lad propperne springe: Odense får sin første champagnebar

Af Christina Frederiksen

Odense mangler ikke vinbarer.

I hvert fald ikke, hvis man er til rød- eller hvidvin.

Foretrækker man derimod champagne, er sagen dog en lidt anden. Og det har Dorte Varde og Henrik Knudsen nu taget konsekvensen af.

Vi syntes, at der manglede en champagnebar. Et sted, hvor man kan få en oplevelse af, at champagne ikke bare er champagne.

Dorte Varde, partner i Champagniet

3. november åbner de nemlig Odenses første deciderede champagnebar.

Den får navnet, Champagniet, og kommer til at ligge i Lalou Vinbars gamle lokaler i Pogestræde.

“Vi syntes, at der manglede en champagnebar. Et sted, hvor man kan få en oplevelse af, at champagne ikke bare er champagne. Man vil både kunne få rød- og hvidvin fra forskellige steder i verden hos os, men vores primære fokus vil være på champagne. Og det vil sige kun champagne fra området, Champagne, i Frankrig,” fortæller Dorte Varde, partner i Champagniet.

Der bliver altså ikke noget med hverken Prosecco eller Cava hos Champagniet.

Champagniet rykker ind i Lalou Vinbars tidligere lokaler.

Kun uddannet personale

Til gengæld håber hun på, at Champagniet vil være et sted, man forbinder med anderledes vinoplevelser.

“Vi vil gerne slå et slag for, at man prøver noget andet, end man er vant til, og vi vil gerne slå et slag for de små producenter i Champagne,” siger Dorte Varde, der betegner sig selv og Henrik Knudsen som “vinnørder, der også er uddannet som sommelierer.”

Og sådan vil det også være for det personale, man kommer til at møde hos Champagniet.

“Der kommer kun til at arbejde folk, der er uddannet inden for faget,” siger Dorte Varde.

Hos Champagniet vil man også kunne få serveret mindre retter.

“Vi kommer til at køre med Arla Unika-serien. Det vil sige 12-14 slags oste, der kommer til at stå i store osteklokker. Og så vil vi også have flere små lune retter, som det giver mening at servere til champagne,” siger Dorte Varde.

Champagniet kommer også til at byde på forskellige tema-aftener, og i forbindelse med åbningen vil der være en række skarpe åbningstilbud.

Hvad: Champagniet åbner

Hvor: Pogestræde 31A, 5000 Odense C

Hvornår: Åbner 3. november

Del artikel

Seneste nyt