Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Langt fra alt og alle: Her kan du tage på tur i nærheden af Odense

Af Stine Kjølby Christensen

Regeringen opfordrer til, at vi – for at mindske spredningen af covid-19 – omgås med så få mennesker som muligt. Heldigvis betyder det ikke, , at vi ikke engang i mellem må forlade hjemmets fire vægge og trække lidt frisk luft til hjernen.

Bare. Vi. Holder. Afstand.

Af samme årsag har vi valgt at lave denne guide, der giver jer de bedste forudsætninger for at kombinere fristelsen til at komme lidt ud – med lysten til at opfylde regeringens anbefalinger.

Derfor har vi været på tur og fundet vores bud på de bedste steder i nærheden af Odense, hvor der er rigeligt med albueplads, højt til himlen og samtidig mulighed for at udforske nogle af omegnens smukkeste naturområder.

Åløkke Skov og Snapind Skov

Vi starter dog lige midt i byen; nærmere bestemt lige vest for havneområdet og Promenadebyen.

Her finder du et smukt skovområde, der ikke lader sig slå ud af at ligge lige midt i byen. Her kan du både gå en tur blandt ældgamle bøgetræer, eller lade dit indre legebarn få luft på enten en forhindringsbane eller legepladser.

Derudover er der også et rigt dyre- og planteliv af alt fra fugle, insekter og svampe.

Find vej her.

Odense Ådal

Ingen naturguide uden en tur omkring Odense Å!

Her skinner eventyrene igennem, når du går langs byens smukke vandløb, der forener Munke Mose, H.C. Andersen Haven (Eventyrhaven) og Skt. Jørgensparken.

Faktisk kan du opleve smuk natur næsten hele vejen ad åen, så det er bare med at få vandrestøvlerne på!

Find vej her.

Tusindårsskoven

Trods sit navn har Tusindårsskoven ikke ret gammel.

Faktisk blev skoven først anlagt i 1988 – dog i anledning af Odenses 1000 års jubilæum. Deraf navnet.

Det gør den dog ikke mindre værd at aflægge et besøg.

For det første er skoven tæt på byen og er dermed nem at komme til. Derudover findes der en masse smuk og varieret natur med både åbne vidder, der i sommerhalvåret især bruges til koncerter, men også masser af brede træer, der lægger op til at gå på eventyr.

Find vej her.

Stige Ø

Turen går nu knap 6 km ud af centrum – denne gang til Stige Ø, der trods sine nuværende smukke rammer faktisk er en gammel losseplads.

Det er der dog intet, der afslører i dag. I stedet finder du den perfekte destination, hvis du vil have ro i hovedet og frisk luft i lungerne.

Udover smuk natur er Stige Ø også stedet, hvis du vil have luft under vingerne. I hvert fald har området både mountainbikebane, træningsfaciliteteter – og mulighed for at spotte masser af fugle.

Find vej her.

Elmelund Skov

Kan du slet ikke få nok af skovtur, så må turen nok gå til Elmelund Skov. Med sine 300 hektar er det nemlig Odenses største.

Også denne skov er ret så ny. Først i 2014 blev 600.000 træer plantet – som et led i et samarbejde mellem Naturstyrelsen Fyn, VandCenter Syd og Odense Kommune.

Med tiden er det meningen, at skoven skal være med til at sikre rent grund- og drikkevand samt udvikle en mangfoldig natur med gode, rekreative rammer for borgerne.

Elmelund Skov er dog allerede nu et besøg værd med sine åbne områder, vandhuller og et skønt planteliv.

Find vej her.

Hole Skov

Som rosinen i pølseenden finder du Hole Skov, der på mange måder skiller sig ud fra de før omtalte.

Modsat de andre områder er Hole Skov mere kuperet, hvilket gør den populær for mountainbikere og løbere.

Derudover har netop Hole Skov også en lang historie bag sig, og de store og mangfoldige træer er hjem for alt – lige fra skovtrolde til sumphekse (måske).

Netop sumpene gør skoven endnu mere spændende og oplevelsesrig, og en lille gangbro sørger da også for, at det er til at komme rundt.

Find vej her.

Har du et favorit to-go-sted, vi ikke har med på listen, er du velkommen til at tilføje det i kommentarfeltet på Facebook. 

Del artikel

Andre læser også