Legendarisk kaffebutik genåbner i morgen: Nu også med coffee to go

Skrevet af: Morten Hopballe

Duften af kaffe og the har siden 1912 taget imod en, når man kom til hjørnet af Kongensgade og Vestergade, og i morgen genåbner Winthers Kaffe.

Det er Odense-advokaten Iben Lindhardt Olsson, der har overtaget, og i fremtiden står bag den legendariske kaffe- og thebutik på et af Odenses bedste hjørner.

Bag købet ligger ikke en masse markedsundersøgelser – til gengæld mange følelser:

“Jeg synes, Winthers Kaffe fortjener at være en del af bybilledet i Odense i de næste 100 år. Den har altid ligget på det hjørne, og det ville være virkelig trist, hvis den skulle lukke,” siger hun om den 105-årige kaffebutik og tilføjer:

“Det var meget tilfældigt, at jeg så, at butikken var til salg. Til gengæld var jeg aldrig i tvivl om, at det skulle være min, da jeg først opdagede det,” fortæller hun til MigogOdense.

Respekt for historien

Siden starten af september er der blevet knoklet i den gamle kaffebutik – gemt væk bag tilplastrede vinduer.

Renoveringen har trukket længere ud end planlagt, men selv om alt endnu ikke er færdigt, så slår Winthers Kaffe i morgen dørene op. Utålmodigheden tog over.

“Der kommer rigtig mange kunder forbi og tager i dørhåndtaget og spørger, hvornår vi åbner, og nu har vi ikke lyst til at vente længere. Derfor åbner vi i morgen kl. 10,” siger Iben Lindhardt Olsson, som har haft historien i fokus igennem renoveringen:

“Vi har haft alt det gamle inventar ude, renoveret det og sat det tilbage, så vi har gjort, hvad vi kunne, for at bevare og fremhæve historien. Derfor er det også Winthers Kaffe, som de kunder, der er kommet i og har holdt af butikken igennem mange år, kender den, der genåbner – og altså med fokus på den høje kvalitet og den gode service.”

Også plads til en stille kop kaffe

Trods det historiske fokus vil der også være nyheder at finde, når den gamle kaffebutik igen slår dørene op.

“Det er først og fremmest en kaffe- og thebutik, hvor man kan få the i alverdens smagsnuancer og kaffe tilberedt fuldstændig, som man ønsker det, men inden længe vil vi også etablere et lille pausehjørne, hvor man kan sætte sig med sin to go-kop kaffe eller mødes med nogen.

Det skal ikke være en café – det er tænkt som en lille pause,” siger Iben Lindhardt Olsson, der også håber, at hun med tiden kan få erstattet cykelparkeringen uden for butikkens vinduer med udendørsservering.

Og hun lægger ikke skjul på, at hun tror på fremtiden for Winthers Kaffe:

“Uden at have en masse videnskabelige undersøgelser, så lever vi i en tid, hvor folk gerne vil forkæle sig selv, og kaffe er et nydelsesmiddel. Nu shiner vi butikken op og gør den mere synlig – så tror jeg på, at odenseanerne får øjnene op for Winthers Kaffe.”

Winthers Kaffe blev grundlagt som Laur. Winther i 1912 af Lauritz Theodor Valentin Winther. Forretningen lå først på Kongensgade 5, men ligger nu på hjørnet af Vestergade og Kongensgade. Lauritz Winther døde i 1968, hvor hans svigersøn Otto Møhl overtog forretningen og drev den indtil 1972, hvorefter han solgte til sin søn Nicolai Møhl.

Værtshusgæst blev slået ned: Påtalte manglende mundbind

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er ikke alle, der har lige nemt ved de nye regler om mundbind. Det blev tydeligt i går aftes, da Fyns Politi måtte rykke ud til én af Odenses mindre værtshuse, Skandsen.

Det skriver Fyens.dk.

Her havde en gæst på stedet bedt en anden gæst om at tage mundbind på – og det havde fået det til at slå klik for den anden gæst.

Vedkommende blev så arrig over påtalen, at han slog manden ned med knytnæveslag og efterfølgende sparkede ham i siden, da han lå på gulvet.  Manden flækkede angiveligt det venstre øjenbryn.

Fyns Politi fortæller, at manden blev anholdt kl. 21.30 og sigtet for vold.

Tomme gader og god dialog: Fyns Politi roser odenseanerne

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vi har alle (igen) skulle vænne os til en ny hverdag, hvor corona-restriktioner endnu engang sætter begrænsninger for os.

Blandt andet på byens restauranter, caféer og beværtninger, der fra i går er blevet pålagt at lukke kl. 22.

Der har derfor også været ekstra fokus på netop disse steder fra Fyns Politis side, men i går aftes var der stadig kun ros tilovers:

“Tak Fyn! Vores patruljer melder om rigtig godt samarbejde og god dialog med restauratører, erhvervsdrivende og borgere i forbindelse med de nye retningslinjer for Covid-19 på hele øen her til aften.

God weekend! Mvh Vagtchefen” skriver Fyns Politi på Twitter.

To timer forinden havde Fyns Politi også lagt et billede ud fra Odenses gågade, hvor der var helt tomt.

“Husk nu afstand og afspritning, når du går i byen eller til fest. Kun sammen kan vi bryde smittekæden og holde fast i livsglæden. Som i kan se på foto, så ser det flot ud i Odense gågade her i aften – hold fast i det.” skrev de.

Nye COVID-19-tal offentliggjort: Så mange er smittet i Odense Kommune

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Coronaen hærger igen i samfundet, og det får konsekvenser for både mennesker og virksomheder.

Efter en stille genåbning tidligere på sommeren har smittetallene været nogenlunde stabile – men siden starten af september er de kun gået én vej, og det er desværre opad.

Dagens tal fra Statens Serum Institut viser, at der i skrivende stund er 70 tilfælde af smittede i Odense. Incidensen ligger nu på 34 pr. 100.000 indbyggere.

Incidensen vurderes som kritisk, hvis tallet ligger på over 30.

På landsplan er der tale om 589 nye tilfælde siden i går, og ni patienter er yderligere blevet indlagt. 206 er erklæret corona-fri siden i går.

Aldersmæssigt fordeler de sig hovedsageligt på de 20-29 årige, hvoraf 4032 er bekræftet smittet.

For at komme corona-spredningen til livs, indførte regeringen i går nye restriktioner. Dem kan du læse om her